مینا الوندی پور، سهراب صیادی، یونس عبدالعلیان، جمشید یزدانی چراتی،
دوره ۲۴، شماره ۱۱۵ - ( ۵-۱۳۹۳ )
چکیده
سابقه و هدف: اختلال انسدادی دفع، اختلالی شایع می باشد که در خانمهای بالغ مشاهده میشود. جراحی دلورم از روشهای پرینئال جراحی اختلال انسدادی دفع است. این مطالعه جهت بررسی نتایج بالینی روش جراحی دلورم در بیماران مبتلا به اختلال انسدادی دفع طراحی شده است.
مواد و روشها: از خرداد ۱۳۹۱ تا مهر ۱۳۹۲، ۲۲ بیمار با تشخیص سندرم انسداد دفع در بخش جراحی کولورکتال بیمارستان امام خمینی ساری بستری شده و تحت عمل جراحی دلورم قرار گرفتند. شاخصهای عملکردی بیماری در پایان دوره پیگیری اندازهگیری و با شاخصهای قبل از جراحی مقایسه شد.
یافتهها: از ۲۲ بیمار، ۷ نفر مرد و ۱۵ نفر زن بودند. میانگین سنی بیماران ۳/۱۶ ± ۱/۵۱ سال (بین ۸۷-۲۲ سال) بود. میانگین مدت علایم بیماران ۲۵ ماه (۶۰-۶ ماه) بود. میانگین ODS score قبل از جراحی ۳/۶±۲/۱۵ و پس از جراحی ۹/۲±۱/۳ و ۰۰۰۱/۰p< بود. میانگین Incontinence score قبل از جراحی ۳/۳ و پس از جراحی ۹/۰ بود (۰۰۲/۰p=). میانگین Constipation score قبل از جراحی ۳/۱۱ و پس از جراحی ۳/۳ بود (۰۰۰۱/۰p<). میانگین رضایتمندی بیماران ۱/۲±۷/۷ بود.
استنتاج: روش جراحی دلورم روشی پرینئال است که سبب بهبود سندرم انسداد دفع شده، خطرات جراحی و عوارض اندک دارد. این روش جراحی با بهبود قابل توجه در بیاختیاری و یبوست همراه بوده و میزان عود نسبتا کمی دارد. براین اساس میتوان روش جراحی دلورم را به عنوان روشی مطرح در درمان سندرم انسداد دفع در بیماران مناسب معرفی کرد.