جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای ایزوپروترنول

سمیه نجفی چالشتری، میثم رحمانی خواجویی، زهرا لری گوئینی، مریم انجم شعاع، فریبا هوشمند،
دوره ۳۲، شماره ۲۱۲ - ( ۶-۱۴۰۱ )
چکیده

سابقه و هدف: فراورده‌های طبیعی در سال‌های اخیر به طور گسترده در طب سنتی برای درمان بیماری‌های قلبی عروقی استفاده می‌شوند. هدف از این مطالعه تعیین اثر محافظتی عصاره بومادران (Achillea millefolium) در برابر انفارکتوس میوکارد (MI) ناشی از ایزوپروترنول (ISO) در موش صحرایی بود.
مواد و روشها: در این مطالعه تجربی، اندام‌های هوایی گیاه از طریق خیساندن با اتانول استخراج و برای تعیین فلاونوئیدها و ترکیبات فنولی، رنگ‌سنجی شدند. حیوانات با عصاره بومادران(mg/kg۱۰۰،‌۲۰۰،‌۴۰۰) به‌مدت ۱۴ روز تحت درمان قرارگرفتند. انفارکتوس میوکارد با تزریق ایزوپروترنول(mg/kg ۸۵، داخل صفاقی) در روزهای ۱۵ و ۱۶ ایجاد شد. ۲۴ ساعت پس از تزریق دوز دوم ISO، موش‌ها بیهوش شدند و پارامترهای الکتروکاردیوگرام ثبت و نمونه خون برای مطالعه بیوشیمیایی گرفته شد.
یافتهها: ایزوپروترنول نسبت وزن قلب به وزن بدن و سطح سرمی CK-MB، LDH، MDA را افزایش و ظرفیت آنتیاکسیدانی کل را کاهش داد. همچنین در پارامترهای الکتروکاردیوگرام سبب افزایش قطعه ST، کاهش دامنه موج R، افزایش فاصله QT و ضربان قلب نسبت به گروه کنترل شد. پیش درمانی با عصاره بومادران (A.millefolium) در دوزهای مختلف از تغییرات ناشی از ISO جلوگیری کرد. محتوای فنولی و فلاونوئیدی به ترتیب mg gallic acid/g DW ۵۷/۳۷، mg quercetin /g DW ۶/۷۴ و مقدار IC۵۰ عصاره به روش DPPH،۸۱/۵۴ میکروگرم در میلی‌لیتر به دست آمد.
استنتاج: نتایج نشان داد که عصاره بومادران با خواص آنتیاکسیدانی خود از قلب در برابر آسیب‌های ایسکمیک ناشی از ایزوپروترنول محافظت می‌کند.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb