۶ نتیجه برای ترشحی
سیدحسین عبدالهی ، محمد کاظمی عرب آبادی ،
دوره ۱۷، شماره ۶۲ - ( ۱۱-۱۳۸۶ )
چکیده
سابقه و هدف: روش رایج جهت تشخیص توکسوپلاسموزیس (Toxoplasmosis) تعیین آنتی بادی علیه توکسوپلاسما در سرم به کمک آزمون های سرولوژی می باشد. در مطالعات قبلی از آنتی ژن های دفعی - ترشحی به دست آمده از کشت انگل در محیط کشت RPMI استفاده شده است. در این مطالعه، انگل در مایع صفاق موش کوچک آزمایشگاهی کشت داده شد و از آنتی ژن های به دست آمده به عنوان آنتی ژن در طراحی کیت الیزای تشخیص آنتی بادی های ضد توکسوپلاسما استفاده شد.
مواد و روش ها: مایع صفاق موش سفید کوچک آزمایشگاهی که ۳ روز قبل به طریق تزریق داخل صفاقی با تاکی زوئیت های توکسوپلاسما آلوده شده بود، کشیده شد و به میزان ۷۵۰ ×gبه مدت ۱۵ دقیقه سانتریفیوژ گردید. سپس رسوب سولفات آمونیوم اشباع (۴۰ درصد) از مایع رویی آن تهیه و به عنوان ترکیب حاوی E/SAدر شرایط مناسب نگه داری شد. نمونه های سرم انسانی با استفاده از اسباب (kit) الیزا (رادیم IgG ساخت کشور ایتالیا) آزمایش و نمونه های منفی و حاوی IgG تعیین و با آزمون رنگ سنجی نیز تایید شدند سپس مجددا به روش الیزا با استفاده از ترکیب حاوی E/SA تهیه شده در این مطالعه آزمایش شدند.
یافته ها: با توجه به نتایج آزمایش، ۳۲ نمونه حاوی IgG علیه توکسوپلاسما و ۴۰ نمونه بدون آنتی بادی علیه توکسوپلاسما انتخاب شد. تحت شرایط مورد نظر در این مطالعه با ۹۵ درصد اطمینان، نقطه برش آزمون الیزا برابر ۰,۷۸ تعیین گردید که جذب نوری سه عدد از نمونه های منفی بیش تر و جذب نوری ۵ عدد از نمونه های حاوی IgG کم تر از نقطه برش به دست آمد. بنابراین حساسیت و ویژگی آزمون الیزا به ترتیب ۸۴ و ۹۲ درصد محاسبه گردید.
استنتاج: مطالعه حاضر نشان داد که مایع صفاق موش آلوده به توکسوپلاسما می تواند ترکیب مناسبی جهت به دست آوردن آنتی ژن های دفعی - ترشحی برای استفاده در روش های تشخیص سرولوژی توکسوپلاسموزیس باشد.
سیدحسین عبدالهی ، مهدی محمودی ،
دوره ۱۸، شماره ۶۵ - ( ۵-۱۳۸۷ )
چکیده
سابقه و هدف: با توجه به گزارشات قبلی، به نظر می رسد که آنتی ژن های دفعی- ترشحی توکسوپلاسماگوندی نشانگرهای مناسبی جهت استفاده در تست های سرولوژی برای تشخیص توکسوپلاسموزیس باشند. چون در بررسی های قبلی معمولا این آنتی ژن ها به صورت ترکیب کامل مورد استفاده قرار گرفته اند، این مطالعه به منظور ارزیابی روش الایزا با استفاده از اجرای آنتی ژن های دفعی- ترشحی تاکی زوئیت های توکسوپلاسما گوندی، برای تشخیص توکسوپلاسموزیس صورت گرفت.
مواد و روش ها: ترکیب حاوی آنتی ژن های دفعی- ترشحی حاصل از انکوباسیون تاکی زوئیت های توکسوپلاسما در محیط کشت غیرسلولی RPMI-۱۶۴۰ به روش کروماتوگرافی تعویض یون تحت شیب pH، تفکیک و به روش الکتروفورز Native-PAGE شناسایی شدند. ۴۰ سرموش صحرایی نر درون زاد (Inbred) با ۱۰-۷ هفته سن و غیرآلوده به توکسوپلاسما Dye-Test) منفی) انتخاب و به هر کدام ۴´۱۰۶ تاکی زوئیت توکسوپلاسما از طریق داخل صفاقی تزریق و سرم روزهای ۶۰، ۲۲، ۱۵، ۸ بعد از آلودگی آنها تهیه شد در مرحله بعد نمونه های سرم به روش dye-test آزمایش و با توجه به نتایج آن، سرم های مورد نظر انتخاب و به روش الایزا با استفاده از اجزا آنتی ژن های دفعی- ترشحی آزمایش شدند.
یافته ها: با توجه به نتایج آزمایش سرم روزهای مختلف رتهای آلوده، سرم روز ۶۰ و ۱۵ بعنوان نمونه های مناسب انتخاب شدند. تحت شرایط مورد نظر در این بررسی، Cut-off تست الایزا با ۹۹ درصد اطمینان برابر ۰,۴۱ تعیین گردید که میزان جذب نوری (OD) تمام نمونه سرم های روز ۱۵ آلودگی، سه تا از نمونه سرم های روز ۶۰ آلودگی و دو مورد از سرم های منفی بالاتر از آن بدست آمد. بنابراین تحت شرایط مورد نظر در این مطالعه حساسیت و ویژگی روش الایزا با استفاده از جزء دوم کروماتوگرافی تعویض یون برای شناسایی سرم روز ۱۵ بعد از آلودگی به توکسوپلاسما و افتراق آن از روز ۶۰ آلودگی به ترتیب ۱۰۰ درصد و ۹۱ درصد می باشد.
استنتاج: با توجه به یافته ها چنین استنباط می شود که جزء دوم کروماتوگرافی تعویض یون تهیه شده تحت شرایط این مطالعه نشانگر مناسبی برای تشخیص و افتراق سرم مراحل مختلف توکسوپلاسموزیس به نظر می رسد.
احمد دریانی، حامد کلانی، مهدی شریف، هاجر ضیایی، شهاب الدین سروی، احسان احمدپور،
دوره ۲۱، شماره ۲ - ( ۱۲-۱۳۹۰ )
چکیده
توکسوپلاسما گوندیی یک تک یاخته درون سلولی اجباری است که همه مهره داران خونگرم را آلوده می کند. تقریبا ۳/۱ جمعیت دنیا آلوده به این انگل هستند. اگر چه توکسوپلاسموز غالبا درافراد مبتلا بهHIV/AIDS ، بیماری نئوپلازی، دریافت کنندگان پیوند مغز استخوان یا قلب کشنده است، در افراد سالم منجر به ایمنی محافظت کننده پایدار می شود. بنابراین آنتی ژن های مختلف توکسوپلاسما گوندیی نظیر آنتی ژن های غشایی، سیتوپلاسمی و دفعی ترشحی میتوانند کاندیدای بالقوه ایمونیزاسیون باشند. در بین این آنتی ژن ها، آنتی ژن های دفعی- ترشحی نقش مهمی در تحریک پاسخهای سیستم ایمنی دارند. گرانول های متراکم، میکرونم ها و راپتری ها اندامک های ترشحی در تک
یاخته های گروه اپی کمپلکسها هستند. در توکسوپلاسما گوندیی، محتویات این اندامک ها عامل شناسایی و اتصال به سلولها، ایجاد حفره پارازیتوفورز و تکثیر و بقای داخل سلولی و بیماری زایی انگل می شود. این مقاله انواع آنتی ژن های دفعی- ترشحی حاصل ازاین ساختارها را مرور می کند. شناسایی جنبه های مولکولی آنتی ژن های دفعی- ترشحی قبل از بررسی های مختلف در زمینه های تشخیصی، درمانی و ایمونیزاسیون ضروری بنظر می رسد.
یوسف دادی مقدم، احمد دریانی، حامد کلانی، احسان احمد پور، مهدی شریف، هاجر ضیایی، شهاب الدین سروی،
دوره ۲۱، شماره ۲ - ( ۱۲-۱۳۹۰ )
چکیده
زمینه و هدف: توکسو پلاسما گوندیی انگل اجباری درون سلولی بافت های مختلف انسان و حیوانات می باشد. هدف از این مطالعه بررسی حضور و سیر حرکت تاکی زوئیت انگل توکسوپلاسما گوندیی در بافت های مختلف موش Balb/c پس از ایمونیزاسیون با آنتی ژن های دفعی ترشحی بوده است.
مواد و روشها: این مطالعه تجربی در مجموع بر روی ۲۴ سر موش Balb/c در دو گروه مورد و شاهد صورت گرفت. جهت ایمونیزاسیون موش ها، دو بار به فاصله ۲ هفته، به موش های گروه مورد (۱۲سر)) ۴۰ µL آنتی ژن دفعی- ترشحی) (ESA) حاوی ۱۰۰ µg پروتئین به همراه ۴۰ µL ادجونت کامل فروند و به گروه شاهد نیز ۴۰ µL از PBS به همراه ۴۰ µL میکرولیتر ادجونت کامل فروند تزریق گردید. دو هفته بعد از ایمونیزاسیون دوم، چالش موش ها با تعداد ۱۰۴۱× تاکی زوئیت زنده و فعال سویه RH انگل توکسو پلاسما گوندیی انجام شد و در روزهای ا، ۲، ۳ و روز آخر (قبل از مرگ) از اندام های مختلف (کبد، طحال، قلب، کلیه و ... ) سه سر موش از هر گروه یک اسمیر تماسی (Impression) تهیه و با گیمسا رنگ آمیزی شده و بعد از آن از نظر وجود یا عدم وجود و نیز شدت آلودگی به انگل توکسوپلاسما مورد بررسی قرار گرفتند.
یافتهها: توکسوپلاسما گوندیی پس از تزریق داخل صفاقی، در هر دو گروه مورد و شاهد توانسته بود به بافتهای مختلف سیر نماید. در گروه مورد با دریافت آنتی ژن دفعی- ترشحی شدت آلودگی انگلی در بافت های طحال، کبد و قلب نسبت به گروه شاهد کاهش یافته بود.
استنتاج: آنتی ژن های دفعی-ترشحی(ESA) علی رغم کاهش بار انگلی، مانع گسترش و حضور انگل در بافت ها نشده بود.
احسان شریعت بهادری۱، سیده سمیه موسوی پور۲ ، جاوید صدرایی۱،
دوره ۲۲، شماره ۸۹ - ( ۳-۱۳۹۱ )
چکیده
سابقه و هدف: یکی از راههای انتقال بیماری توکسوپلاسموزیس مادرزادی از طریق جفت به جنین میباشد که تشخیص این بیماری را در این مرحله بسیار حائز اهمیت مینماید. انگل توکسوپلاسما دارای آنتیژنهای متعددی میباشد که از آنتیژن های دفعی- ترشحی آن در طراحی کیت الایزا اویدیتی استفاده میشود. هدف از انجام این مطالعه بررسی مقایسهای کیت آماده و طراحی شده الایزا اویدیتی در مادران مبتلا به توکسوپلاسموزیس میباشد، که در کیت طراحی شده از آنتیژنهای دفعی- ترشحی انگل توکسوپلاسما گوندی استفاده گردید.
مواد و روشها: مطالعه حاضر از نوع مطالعه توصیفی بود. مواد مورد آزمایش برای کیت طراحی شده الایزا اویدیتی شامل مایع آسپیره شده صفاق موشهای سفید کوچک آزمایشگاهی بود، که ۷ روز قبل با تاکی زوئیتهای انگل توکسوپلاسما گوندی (۱۰۶ تاکی زوئیت در هر میلی لیتر) به روش تلقیح داخل صفاقی آلوده شده بودند. مایع فوق با دور g ۱۰۰۰ به مدت ۱۵ دقیقه سانتریفیوژ و سپس مایع رویی به عنوان ترکیب آنتیژنهای دفعی ترشحی استخراج گردید.
یافتهها: نتیجه این آزمایش نشان داد که اگر جهت تهیه کیت الایزا اویدیتی در تشخیص آنتی بادی IgG انگل توکسوپلاسما گوندی از آنتیژنهای تازه دفعی- ترشحی استفاده گردد، نتایج این آزمایش از کیت آماده ساخته شده در شرکتهای مختلف از نظر کمیت و تیتر آنتیبادی بهتر خواهد بود.
استنتاج: میانگین نتایج حاصل از الایزا اویدیتی طراحی شده با استفاده از آنتیژنهای دفعی- ترشحی انگل توکسوپلاسما گوندی، در تشخیص توکسوپلاسموزیس مادرزادی، قابل قبولتر از میانگین نتایج حاصل از کیت آماده تجاری بود.
علی هاشمی، فاطمه فلاح، آرزو طاهرپور، حسین گودرزی، سرور عرفانی منش، الهه تاکی،
دوره ۲۴، شماره ۱۱۹ - ( ۹-۱۳۹۳ )
چکیده
سابقه و هدف : افزایش ظهور مقاومت چند دارویی در بین ایزوله های بیمارستانی کلبسیلا پنومونیه، گزین ه های درمانی را
برای درمان عفونت های ایجاد شده به وسیله این باکتری محدود کرده است که در این میان بتالاکتامازها و پمپ ها ی ترشحی
به عنوان یکی از اصلی ترین مکانیسم های مقاومت به آنتی بیوتیک ها در این باکتری محسوب م ی شوند . لذا هدف از این
و بررسی الگوی OqxA تعیین میزان بیان پمپ ،OqxA ,OqxB مطالعه، شناسایی بتالاکتامازها، تشخیص ژ نهای پلاسمیدی
ژنتیکی سویه های مقاوم به آنتی بیوتیک در میان ایزول ه های بالینی کلبسیلا پنومونیه جدا شده از بیماران بستری در بیمارستان
های مفید و طالقانی می باشد.
مواد و رو شها: این مطالعه توصیفی بر روی ۱۰۰ ایزوله کلبسیلا پنومونیه جدا شده از بیماران بستری در
بیمارستان های مفید و طالقانی انجام شده است . تست ها ی حساسیت ضد میکروبی با استفاده از رو ش های دیسک دیفیوژن
انجام گردید . Clinical and Laboratory Standards Institute (CLSI) و میکرودایلوشن براث بر اساس رهنمودهای
و کارباپنمازهای کلبسیلا پنومونیه با استفاده از MAST شناسایی بتالاکتامازهای با طیف وسیع با استفاده از کیت شرکت
Sequencing و PCR با استفاده از روش های OqxAB انجام شد . پمپ های Modified Hodge Test (MHT) روش
مورد ارزیابی قرار گرفت. برای تایپینگ Real-Time RT-PCR با استفاده از تکنیک OqxA تشخیص داده شدند و بیان ژن
استفاده گردید. PFGE نمونه های مقاوم نیز از روش
۵ درصد ) دارای ) ۴۸ درصد ) دارای بتالاکتاماز با طیف وسیع و ۵ ) یافته ها : از ۱۰۰ ایزوله کلبسیلا پنومونیه، ۴۸
OqxA بودند. در این مطالعه فسفومایسین، کلیستین و تیجیسیکلین بهترین اثر را داشتند. شیوع پمپ های (KPC) کارباپنماز
در نمون ه های با کاهش حساسیت به OqxA ۵۰ درصد ) بود و میزان بیان پمپ ) در سویه های کلبسیلا پنومونیه ۵۰ OqxB و
۲ برابر بیش تر از نمونه های حساس به سیپروفلوکساسین بود . نمونه ها مربوط به سه خوشه / سیپروفلوکساسین در حدود ۳
اصلی بود که در بین آن ها بعضی از ایزوله ها مربوط به یک کلون بودند.
استنتاج: شیوع ژن های مقاومت به آنت ی بیوتیک در این مطالعه موجب نگرانی است، از این رو برای کنترل عفونت و
جلوگیری از گسترش باکتری های مقاوم به دارو، نیاز به مدیریت دقیق در تجویز دارو و شناسایی ایزول ههای مقاوم م یباشد.