جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای حساسیت آنتی‌بیوتیکی

محمد مهدی سلطان دلال، مهرناز طاهری پور ، جلال مردانه،
دوره ۲۲، شماره ۹۷ - ( ۱۱-۱۳۹۱ )
چکیده

سابقه و هدف: باکتری تاتوملا پتی سئوس باسیلی گرم منفی، بی‌هوازی اختیاری و متعلق به خانواده انتروباکتریاسیه می‌باشد. این ارگانیسم، پاتوژن فرصت طلب مهم برای انسان محسوب می‌گردد و در افراد مختلف به ویژه نوزادان نارس و افراد دارای نقص سیستم ایمنی در تمام گروه‌های سنی ایجاد بیماری می‌نماید. هدف از این مطالعه جداسازی سویه‌های تاتوملا پتی‌سئوس از شیرهای خشک مصرفی نوزادان بستری در NICU و تعیین پروفایل حساسیت آنتی‌بیوتیکی این ایزوله‌ها می‌باشد. مواد و روش‌ها: در این مطالعه مقطعی که در طی ۱۲ ماه از شهریور ۱۳۹۰ تا مردادماه ۱۳۹۱ در بخش میکروب شناسی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شد، تعداد ۱۲۵ نمونه پودر شیر خشک که جهت تغذیه نوزادان در بخش مراقبت‌های ویژه نوزادان (NICU) بیمارستان‌ها استفاده می‌شود، مورد بررسی قرار گرفته‌اند. جداسازی و شناسایی میکروارگانیسم بر اساس پروتکل استاندارد FDA (FDA Method) انجام شد. حساسیت آنتی‌بیوتیکی سویه های جدا شده با روش استاندارد دیسک دیفیوژن بر اساس پروتکل ارائه شده توسط سازمان استاندارهای بالینی و آزمایشگاهی (CLSI ۲۰۱۱) صورت پذیرفت. آنالیز داده‌ها به کمک نرم افزار SPSS نسخه ۱۹ انجام شد. یافته‌ها: نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد از ۱۲۵ نمونه پودر شیر خشک مورد بررسی ۴ نمونه (۲/۳ درصد) از نظر آلودگی به تاتوملا پتی سئوس مثبت بودند. سویه های ایزوله شده همه به آنتی‌بیوتیک های گروه آمینوگلیکوزیدها (آمیکاسین (۱۰۰ درصد)، توبرامایسین (۱۰۰ درصد)، جنتامایسین (۱۰۰ درصد) حساس بودند. استنتاج: تاتوملا پتی‌سئوس برای بسیاری از افرادی که در آزمایشگاه کار می‌کنند ناشناخته بوده و به آسانی در فرآیند تشخیص‌های روتین از دست داده می‌شود. از این رو ضروری است پرسنل آزمایشگاه نسبت به این ارگانیسم آگاهی داشته باشند و در نمونه‌های مختلف به جستجوی آن بپردازند
احمد علیخانی، سمیرا رضائی‌نیا،
دوره ۳۰، شماره ۱۸۳ - ( ۱-۱۳۹۹ )
چکیده

سابقه و هدف: استافیلوکوکوس اورئوس به عنوان یک پاتوژن انسانی طیف وسیعی از عفونت‌های مختلف را می‌تواند ایجاد کند و درمان آن به دلیل افزایش میزان مقاومت به داروها به چالش تبدیل شده است. این مطالعه با هدف تعیین شیوع حاملین بینی استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی‌سیلین در جامعه و حساسیت پادزیستی انجام گرفت.
مواد و روشها: دراین مطالعه توصیفی- مقطعی که در سال ۱۳۹۷ انجام شد، ۹۷۴ داوطلب شهرستان قایمشهر شرکت نمودند. سواب قدامی بینی از داوطلبین گرفته شد و پس از جداسازی و تشخیص استاف طلایی، به منظور تعیین حساسیت ایزوله‌های جدا شده به آنتیبیوتیک‌های مختلف، تست آنتی‌بیوگرام به روش دیسک دیفیوژن اصلاح شده بر روی محیط مولر هینتون آگارانجام شد. سپس داده ها با استفاده از ۲۴ SPSS آنالیز شدند.
یافتهها: ۲۸ مورد (۹/۲ درصد)کشت مثبت داشتند و به عنوان عفونت استافیلوکوک اورئوس شناسایی شدند که ۵ مورد مقاوم به متی‌سلین، استاف اورئوس مقاوم به متی سیلین کسب شده از جامعه (CA-MRSA) بودند. بیشترین مقاومت‌های باکتریایی مشاهده شده مربوط به سفتریاکسون، اریترومایسین و پنی‌سیلین هر کدام ۲۸ مورد (۰/۱۰۰ درصد) و بعد از آن تتراسیکلین ۲۳مورد (۱/۸۲ درصد)، سفالوتین ۲۲ مورد (۶/۷۸ درصد) و کلیندامایسین ۲۱ مورد (۰/۷۵ درصد) بود.
استنتاج: یافته‌ها نشان داد که میزان CA-MRSA در جمعیت مورد مطالعه مشابه مطالعات قبلی و در حال افزایش است. نتایج به دست آمده در این مطالعه نشان می‌دهد که در درمان عفونتهای ناشی از استاف اوریوس مقاوم به متیسیلین کسب شده از جامعه با استفاده از کلیندامایسین که فرم خوراکی آن در دسترس است در مخاطره میباشد.
 

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb