جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای دیابت قندی

زهرا کاشی ، عذرا اخی ، مریم برومند ، عادله بهار ، مریم مبینی ،
دوره ۲۰، شماره ۷۹ - ( ۹-۱۳۸۹ )
چکیده

سابقه و هدف: با توجه به شیوع بالای دیابت و هیپوتیروئیدی در جامعه و اختلالات ناشی از همراهی این دو بیماری، این مطالعه با هدف بررسی همراهی بین دیابت نوع دو با هیپوتیروئیدی طراحی گردید.
مواد و روش ها: در این مطالعه که به صورت مورد - شاهدی انجام شد ۱۰۳ بیمار دیابتی نوع دو و ۱۰۳ فرد سالم تحت بررسی قرارگرفتند. هر دوگروه از نظر سن و جنس و سابقه مثبت بیماری تیروئید در خانواده با هم همانندسازی شدند. سطح سرمی هورمون های تیروئیدی Anti-thyroid peroxidase antibody (Anti-TPO)،FBS ، تریگلیسرید، کلسترول،HDL و LDL در تمامی افراد مورد مطالعه تحت سنجش قرار گرفت. داده ها پس از ثبت با استفاده از آزمونهای آماری توصیفی و T-test و X۲ مورد آنالیز قرار گرفتند.
یافته ها: از ۱۰۳ فرد مورد مطالعه در هر دو گروه مورد و شاهد ۱۴ نفر مرد (۱۳,۵ درصد) و ۸۹ نفر زن (۸۶.۵ درصد) بودند. شیوع هیپوتیروئیدی در گروه دیابتی ۱۷.۵ درصد و در گروه شاهد ۲۶.۲ درصد بدست آمد که اختلاف معنی دار نداشت (P>۰.۰۵). نوع هیپوتیروئیدی در ۲۸ درصد موارد جمعیت دیابتی و ۵۵ درصد افراد گروه کنترل از نوع اتوایمیون بود (P<۰.۰۵).
استنتاج: نتایج این مطالعه نشان داد که شیوع هیپوتیروئیدی در افراد دیابتی مانند شیوع آن در جمعیت عمومی بالاست. با توجه به اثرات دو بیماری بر روی یکدیگر، توصیه میشود تمام بیماران دیابتی از نظر اختلالات تیروئید تحت ارزیابی و درمان مناسب قرار گیرند.

زهرا کاشی ، عادله بهار ، عذرا اخی، فاطمه شریف ، مهرنوش کوثریان، روزیتا جلالیان ، محسن اعرابی،
دوره ۲۵، شماره ۱۲۹ - ( ۷-۱۳۹۴ )
چکیده

سابقه و هدف: بیماری‌ ایسکمیک قلبی (IHD)یکی از مهم‌ترین عوارض دیابت قندی (DM) به شمار می‌رود. این مطالعه با هدف بررسی شیوع IHD و عوامل مرتبط با آن در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ در شمال ایران انجام شده است. مواد و روش‌ها: در مطالعه توصیفی- تحلیلی حاضر ۱۰۲۱ بیمار مبتلا به دیابت نوع ۲ مراجعه کننده به کلینیک‌های دانشگاهی غدد و دیابت شهرستان ساری طی سال های ۱۳۹۱ تا ۱۳۹۲ وارد مطالعه شدند. سن، جنس، سابقه انفارکتوس میوکارد، فشار خون بالا، اختلالات چربی خون، مصرف سیگار و دیگر عوارض شناخته شده دیابت ثبت شدند. همه بیماران به متخصص قلب و عروق ارجاع شدند و تست ورزش و در صورت نیاز پرفیوژن تالیوم اسکن و آنژیوگرافی جهت بیماران بدون سابقه عمل جراحی بای‌پس عروق کرونر و یا استنت گذاری انجام گردید. یافته‌ها: ۱۰۲۱ بیمار دیابتی که ۹۰۷ نفر (۸/۸۸ درصد) آن‌ها خانم بودند وارد مطالعه شدند. میانگین سن بیماران و طول مدت ابتلا به دیابت به ترتیب ۴/۵۴ سال (۱/۵۵ - ۸/۵۳ :۹۵% CI) و ۸/۸ سال (۲/۹-۴/۸ :۹۵% CI) بود. ۲۷۴ نفر (۸/۲۶درصد) (۱۴۸ نفر سابقه قبلی، ۱۲۶ نفر تازه تشخیص داده شده) از بیماران دیابتی (۵/۲۹-۱/۲۴ :۹۵% CI) بیماری ایسکمیک قلبی داشتند که ۳۷ درصد را مردان و ۲۵ درصد را زنان تشکیل می‌دادند (۰۰۶/۰= p). براساس آنالیز رگرسیون لجستیک، سال‌های ابتلا به دیابت، سن بالا، سابقه فشارخون بالا و کسر تخلیه پایین بطن چپ به عنوان عوامل پیشگویی کننده مستقل ابتلا به بیماری ایسکمیک قلبی مطرح شدند. استنتاج: نزدیک به یک سوم بیماران دیابتی از بیماری ایسکمیک قلبی رنج می‌برند. به علت بی علامت بودن این اختلال در بیماران دیابتی، نیمی از آن‌ها از این درگیری بی‌اطلاعند. سال‌های ابتلا به دیابت، سن بالا، سابقه فشارخون بالا و کسر تخلیه پایین بطن چپ از مهم‌ترین عوامل خطر هستند.
سید حسن لنگری، زهرا کاشی، لیلا اسدیان، سعید عابدیان کناری، عادله بهار،
دوره ۲۶، شماره ۱۴۳ - ( ۹-۱۳۹۵ )
چکیده

سابقه و هدف: دیابت بیماری چندعاملی است و عوامل ژنتیکی، محیطی و ایمونولوژیک در پاتوژنز آن دخیلند. با توجه به نقش ایمونولوژیک گروه‌های خونی، این مطالعه جهت ارزیابی توزیع گروه‌های خونی ABO و RH در بیماران مبتلا به دیابت قندی نوع ۲ شمال ایران طراحی گردید.

مواد و روش‌ها: این مطالعه مقطعی بر روی بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ مراجعه‌کننده به کلینیک‌های دانشگاهی غدد شهر ساری سال۱۳۹۴ انجام شد. اطلاعات اولیه هر بیمار شامل سن، جنس، سابقه فشارخون بالا، اختلالات چربی و عوارض مزمن دیابت از پرونده آن‌ها استخراج شد و آنتی‌ژن‌های سطحی گلبول قرمز توسط روش استاندارد آگلوتیناسیون مستقیم تعیین گردید.

یافته‌ها: ازبین ۱۵۰۰ بیمار دیابتی مورد مطالعه، ۵۹۰ بیمار (۳/۳۹ درصد) گروه خونیO داشتند. شیوع گروه‌های خونی غیر O به ترتیب شامل: گروه خونی A ۲/۲۶ درصد،گروه خونیB ۷/۲۶ درصد وگروه خونیAB  ۸/۷ درصد برآوردشد ۶/۷ درصد افراد RH منفی بودند. در مقایسه با جامعه، شیوع گروه خونی A در افراد دیابتی پایین تر و گروه خونی B بالاتر بود. (به ترتیب ۰۰۰/۰p= و ۰۰۹/۰= p). شیوع آنتی ژن D نیز به‌طور معنی‌داری در گروه دیابتی بالاتر بود (۰۰۰/۰= p).

استنتاج: با توجه به همراهی گروه خونی B با دیابت در این مطالعه، پیشنهاد می‌شود این گروه خونی به عنوان یک فاکتور خطر غربالگری دیابت نوع ۲ در جامعه ما در نظر گرفته شود. هم‌چنین به نظر می‌رسد بررسی ژنوتیپ‌های مرتبط به گروه‌های خونی بتواند رهگشایی ارزتده در ارزیابی مکانیسم دیابت باشد.


سید حسن سید شریفی، داود نصیری، فرزانه محمودی، محمد اعتضادپور، محمد علی ابراهیم زاده،
دوره ۳۱، شماره ۲۰۰ - ( ۶-۱۴۰۰ )
چکیده

 سابقه و هدف: یکی از شایعترین عوارض حاصل از دیابت، اختلال و نقص در ترمیم زخمهای دیابتی است. با توجه به اثرات ضد دیابتی، ضد التهابی، آنتیاکسیدانی و موثر بودن در ترمیم زخم حاد پوستی گیاه پلم، مطالعه حاضر بهمنظور تعیین اثر عصاره الکلی میوه پلم در ترمیم زخم تمام ضخامت دیابتی در موش صحرایی نر انجام پذیرفت.
مواد و روشها: این مطالعه تجربی، بر روی ۴۵ موش انجام گرفت که ۳۰ موش، ۳۰ روز پس از القاء دیابت، بصورت تصادفی به ۲ گروه ۱۵ عددی، زخم دیابتی و زخم دیابتی تیمار شده با عصاره ۵ درصد میوه پلم تقسیم شدند و ۱۵ موش بدون دیابت در گروه زخم نرمال قرار گرفتند. نمونهگیری در روزهای ۷، ۱۴ و ۲۱، پس از ایجاد زخم انجام شد. ارزیابیها شامل درصد بسته شدن زخم، بررسیهای بافتشناسی و حجم بافت و تعداد سلولها، بیان ژنهای موثر در ترمیم، بازسازی و آنژیوژنز (TGF-β، bFGF، VEGF) و ژنهای التهابی (TNF-α و IL-۱β) با روش qRT-PCR بود.
یافتهها: سرعت بسته شدن زخم، حجم اپیدرم و درم جدید، تعداد کل سلولهای فیبروبلاست و رسوب کلاژن در گروه تحت تیمار افزایش معنیداری در مقایسه با کنترل دیابتی داشت(۰/۰۵P<). بیان ژنها افزایش معنیداری در گروه تیمار نسبت به کنترل دیابتی بود(۰/۰۵P<). کاهش معنیداری در میزان بیان ژنهای التهابی و نیز تعداد ماست سلها در گروه تیمار نسبت به کنترل دیابتی مشاهده شد(۰/۰۵P<).
استنتاج: عصاره ۵ درصد میوه پلم با اثر ضد التهابی و آنتیاکسیدانی، در روند بهبودی زخم دیابتی و مزمن تاثیر داشت.

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb