جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای سندرم تخمدان پلی‌کیستیک

فرزانه واشقانی ، قدسیه جعفری ، مژگان خان احمدی ،
دوره ۱۲، شماره ۳۶ - ( ۷-۱۳۸۱ )
چکیده

سابقه و هدف: بیماری تخمدان پلی کیستیک در واقع عدم تخمک گذاری مزمن همراه با طیف وسیعی از علل و علایم بالینی شامل افزایش انسولین خون، مقاومت به انسولین و افزایش آندروژن می باشد. خانم های مبتلا به این بیماری به غیر از عوارض شایع مانند: اختلالات قاعدگی، هیرسوتیسم و نازایی، در معرض عوارض جدّی شامل افزایش خطر سرطان آندومتر و احتمالا پستان و بیماری های قلبی- عروقی و دیابت می باشند. با در نظر گرفتن موارد فوق، خانم هایی که با عدم تخمک گذاری مراجعه می کند در اولین برخورد بر حسب شرایط سنی، وضعیت باروری و علایم بالینی بایدتحت درمان قرارگیرند. دراین مطالعه ما برآن شدیم که وضعیت دموگرافیک، بالینی، هورمونی و سونوگرافی این افراد و همچنین رابطه بین اختلالات هورمونی با وزن بدن و سطح انسولین خون را مورد بررسی قرار دهیم.
مواد و روش ها: این مطالعه به روش توصیفی Cross- sectional انجام شده است. در بین خانم های ۱۵ تا ۴۵ ساله مراجعه کننده به درمانگاه تخصصی زنان و فوق تخصص غدد، ۸۰ بیمار مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک تحت بررسی قرار گرفتند. اطلاعات دموگرافیک از طریق تکمیل پرسشنامه ثبت و تنظیم گردید. آزمایشات هورمونی PRL)، OHP-۱۷،FBS ،Insulin ،Testosterone ، LH،FSH ،(GTT به روش رادیو ایمونواسی انجام شد و بیماران تحت بررسی سونوگرافی قرار گرفتند. به منظور بررسی ارتباط وزن بدن با سطح انسولین خون و هیپرآندروژنیسم بیماران به دو گروه چاق و غیرچاق BMI>۳۰) و (BMI<۳۰ و براساس وجود یا عدم وجود علایم هیپرآندروژنیسم فانکشنال به دو گروهFH مثبت وFH منفی تقسیم شدند. جهت بررسی آماری از آزمون های آماری Mann- Withny و Kruskal-Wallis استفاده گردید.
یافته ها: شایعترین یافته های بالینی به ترتیب شامل: اختلالات قاعدگی ( ۱۰۰ درصد)، سابقه فامیلی (۵/۶۲ درصد)، هیرسوتیسم (۶۲ درصد) و چاقی (۲۵ درصد) است. شایعترین اختلالات هورمونی به ترتیب شامل: افزایش تستوسترون (۳۲,۵ درصد)، افزایش نسبت LH/FSH>۲(۲۵ درصد)، مقاومت به انسولین (۲/۲۱ درصد)، GTT مختل (۵/۱۷ درصد) و هیپرانسولینیسم (۱۰ درصد) است. سونوگرافی در ۷/۱۸ درصد موارد غیر طبیعی بود. در مقایسه گروه های چاق و غیرچاق GTT غیر طبیعی در ۵/۱۷ درصد موارد (۵۰ درصد در گروه چاق)، مقاومت به انسولین در ۲۱ درصد موارد (۵۲ درصد موارد در گروه چاق)، و افزایش انسولین ناشتا در ۱۰ درصد موارد (۵۰ درصد موارد در گروه چاق) مشاهده گردید. در مقایسه بین بیماران چاق با FH مثبت و FH منفی از نظر هیپرانسولینمی و GTT غیر طبیعی اختلاف آماری معنی دار بود (P=۰.۰۳۳) در مقایسه بیماران چاق با FH مثبت و بیماران غیرچاق با FH مثبت نیز از نظر GTT غیر طبیعی اختلاف آماری معنی دار بود (P=۰.۰۱۳).
استنتاج: با درنظرگرفتن آن که تشخیص بیماری سندرم تخمدان پلی کیستیک توسط علایم بالینی مقدور می باشد و آزمون های آزمایشگاهی به جز رد بیماری های نادر مثل هیپوتیروییدیسم و هیپرپرو لاکتینمی در تشخیص نقشی ندارند، انجام این آزمون ها باید محدود به بیماران خاص گردد. از طرفی چون عوارض ناخواسته مانند افزایش انسولین خون، مقاومت به انسولین، افزایش قند خون رابطه مستقیمی با چاقی و هیپرآندروژنیسم در این گروه از افراد دارد، باید آن دسته از این افراد که چاق بوده وعلایم هیپرآندروژنیسم دارند تحت بررسی های بیشتر قرار گرفته و اقدامات درمانی خاص صورت گیرد. انجام سونوگرافی نقشی در اثبات تشخیص ندارد و نباید به عنوان روش رایج در بررسی این بیماران مورد استفاده قرار گیرد.

لیلا امینی، کبری ولیان، هما صادقی اول شهر، علی منتظری،
دوره ۲۲، شماره ۲ - ( ۱۲-۱۳۹۱ )
چکیده

مقدمه: بیماری سندرم تخمدان پلی‌کیستیک (Polycystic ovary syndrome یا PCOS) می‌تواند باعث کاهش کنترل بر بدن و احساس بی‌ارزشی و ناامنی و در پی آن سبب ایجاد تصویر ذهنی منفی و درجاتی از ناامیدی، بدبینی و پایین بودن اعتماد به نفس در شخص گردد. پژوهش حاضر با هدف، تعیین مؤلفه‌های ارزش‌گذاری به بدن در زنان مبتلا به PCOS و مقایسه آن در زنان کمتر و بالاتر از ۳۰ سال انجام شد. مواد و روش‌ها: مطالعه مقطعی حاضر بر روی ۱۰۰ زن مبتلا به سندرم تخمدان پلی‌کیستیک که به روش نمونه‌گیری مستمر انتخاب شده بودند، در شهر تهران و طی سال‌های ۹۲-۱۳۹۱ انجام گردید. داده‌ها توسط پرسش‌نامه ارزش‌گذاری به بدن جمع‌آوری شد و از طریق آزمون آماری Independent t مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. ۰۵/۰ > P به عنوان سطح معنی‌داری در نظر گرفته شد. یافته‌ها: میانگین و انحراف معیار نمره کل ارزش‌گذاری به بدن زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی‌کیستیک ۵۱/۳ ± ۶۴/۳۱ به دست آمد. خرده مقیاس‌های جذابیت جنسی ۵۵/۰ ± ۵۷/۲، احساس راحتی نسبت به بدن ۵۰/۱ ± ۵۴/۷، مقایسه بدن خود با بدن سالم ۹۹/۱ ± ۱۱/۱۱ و جذابیت جنسی از نظر خود و دیگران ۶۴/۱ ± ۸۵/۷ محاسبه شد. بین میانگین و انحراف معیار نمره کل ارزش‌گذاری به بدن و نمرات خرده مقیاس‌ها در دو گروه مورد مطالعه اختلاف معنی‌داری وجود نداشت. استنتاج: اگرچه به نظر می‌رسد نمره کل ارزش‌گذاری به بدن در مبتلایان به سندرم تخمدان پلی‌کیستیک در حد متوسطی قرار دارد و تفاوتی از این نظر بین دو گروه سنی ۳۰ > سال و ۳۰  سال وجود ندارد، اما چگونگی تأثیر این بیماری بر تصویر ذهنی فرد مبتلا به سندرم تخمدان پلی‌کیستیک از بدن خود، نیاز به انجام مطالعات مقایسه‌ای وسیع‌تری دارد.
مهسا نوروززاده، ناهید سراحیان، راضیه بیدهندی یارندی، فهیمه رمضانی تهرانی،
دوره ۳۰، شماره ۱۸۴ - ( ۲-۱۳۹۹ )
چکیده

سابقه و هدف: سندرم تخمدان پلی‌کیستیک (PCOS)، یکی از شایع‌ترین اختلالات غدد درون‌ریز زنان در سنین تولیدمثل می‌باشد که با تغییرات درسطوح هورمون‌های جنسی همراه است. مطالعات نشان داده‌اند، تحمل قلب به آسیب ایسکمی- ریپرفیوژن می‌تواند تحت تاثیر هورمون‌های جنسی قرارگیرد. درمطالعه حاضر، میزان تحمل قلب در برابر آسیب ناشی از ایسکمی- ریپرفیوژن در مدل موش صحرایی مبتلا به PCOS در مقایسه با موش‌های صحرایی سالم (کنترل) مورد بررسی قرار گرفت.
مواد و روشها: موش‌های صحرایی به طور تصادفی به دو گروه آزمایشی و کنترل تقسیم شدند (۸ سر حیوان در هر گروه). قلب حیوانات در هر دو گروه (مدل مبتلا به PCOS و کنترل)، جدا شد و در دستگاه قلب ایزوله (لانگندورف) قرار گرفت. سپس در یک جریان رتروگرید در آئورت، با فشار ثابت (۷۵ mmHg) توسط بافر کربس- هنسلیت، پرفیوژن قلب صورت گرفت. با استفاده از بالون داخل بطنی، یک فشار برای اندازه‌گیری پارامترهای همودینامیکی قلب، به بطن چپ وارد شد و از طریق کاتتر، سیگنال‌های قلبی به سیستم پاورلب فرستاده و ثبت شدند. سپس داده‌ها تجزیه و تحلیل شدند.
یافتهها: قبل از ایسکمی- ریپرفیوژن، مقادیر پارامترهای همودینامیک قلب شامل ±dp/dt, HR, LVDP,RPP در حیوانات مدل PCOS در مقایسه با حیوانات کنترل افزایش داشت، اما از نظر آماری معنیدار نبود. بعد از ایسکمی- ریپرفیوژن، این پارامترها در مقایسه با گروه کنترل روند کاهشی داشتند، اگرچه این تفاوتها از نظر آماری معنیدار نبودند.
استنتاج: مقاومت قلب در برابر آسیب ناشی از ایسکمی- ریپرفیوژن در مدل موش صحرایی PCOS و کنترل یکسان بود. این نتیجه می‌تواند به علت نقش محافظت‌کننده قلبی هورمون‌های جنسی از جمله استروژن‌ها باشد.

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb