جستجو در مقالات منتشر شده


۵ نتیجه برای عفونت بیمارستانی

معصومه علاالدینی، عبدالستار پقه، مهدی فخار، ابراهیم نصیری،
دوره ۲۲، شماره ۹۸ - ( ۱۲-۱۳۹۱ )
چکیده

سابقه و هدف: عفونت‌های بیمارستانی یکی از معضلات پزشکی قرن حاضر می‌باشد این عفونت‌ها با افزایش مدت اقامت در بیمارستان موجب افزایش ابتلاء به مرگ و میر و در نتیجه افزایش هزینه‌های بیمارستانی می‌شود. از طرفی این عفونت‌ها خطری برای انتشار عفونت در جامعه می‌باشند. کنترل موفقیت‌آمیز عفونت‌های بیمارستانی، مستلزم اقدامات پیشگیری‌کننده مناسب است که از طریق به کارگیری اصول کنترل عفونت توسط کارکنان بیمارستان، می‌توان از بروز آن جلوگیری کرد، تا ازهزینه‌های اضافی جلوگیری شده و سلامتی بیمار به خطر نیفتد. مواد و روش‌ها: این مطالعه به صورت توصیفی و مقطعی انجام شده است. جامعه مورد پژوهش، شامل پرسنل شاغل در اتاق عمل بیمارستان‌های آموزشی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی مازندران می‌باشد. ابزار گردآوری داده‌ها شامل پرسشنامه اطلاعات فردی، پرسشنامه کنترل عفونت و فهرست بازبینی محیط و تجهیزات اتاق عمل بوده است. همچنین با روش نمونه‌گیری تصادفی،عملکرد ۲۰۰ نفر از پرسنل بیمارستان‌های آموزشی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در زمینه رعایت اصول کنترل عفونت، در نوبت‌های کاری صبح، عصر و شب به طور مستقیم مشاهده و مورد بررسی قرار گرفت و با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. یافته‌ها: نتایج حاصل از بررسی داده نشان داد که ۵/۳۶ درصد از پرسنل را آقایان و ۵/۶۳ درصد را خانم‌ها تشکیل دادند. بیشترین عملکرد پرسنل (۸۹ درصد) در زمینه رعایت اصول کنترل عفونت رضایت بخش بود. در زمینه طراحی و ساخت اتاق عمل نیز، محیط فیزیکی وتجهیزات دارای وضعیت قابل قبولی بودند. همچنین بر اساس آزمون در نرم افزار مشخص گردید که بین متغیر جنس و رعایت اصول کنترل عفونت رابطه معنی‌دار آماری وجود داشت (۰۲۹/۰p=). استنتاج: رعایت اصول کنترل عفونت توسط پرسنل اتاق‌های عمل در زمینه شستوشوی دست‌ها، مرتب کردن موها، تعویض لباس و کفش،کنترل تاریخ وسایل استریل و همچنین ضدعفونی کردن وسایل جراحی در حد قابل قبولی بود.
فاطمه فیروزی، جواد اختری، محترم نصرالهی،
دوره ۲۶، شماره ۱۴۲ - ( ۸-۱۳۹۵ )
چکیده

سابقه و هدف: سویه استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی‌سیلین (MRSA)، یکی از عوامل مهم)عفونت‌های بیمارستانی محسوب می‌شود. وانکومایسین اولین داروی انتخابی جهت درمان) عفونت‌های ایجاد شده توسط MRSA می‌باشد. اگرچه مقاومت در نمونه‌های استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به وانکومایسین (VRSA) نیز گزارش شده است. بر این اساس هدف از این مطالعه بررسی فراوانی سویه‌های MRSA و VRSA استافیلوکوکوس اورئوس در میان پرسنل درمانی و بیماران بستری در بیمارستان می باشد.

مواد و روش‌ها: در این تحقیق که در سال ۱۳۹۴ انجام شد، از ۴۴۷ بیمار بستری و پرسنل درمانی، بیمارستان‌های آموزشی شهر ساری استافیلوکوکوس اورئوس با آزمایش‌های تشخیصی جداسازی گردید. سپس مقاومت آنتی‌بیوتیکی ایزوله‌ها به روش دیسک دیفیوژن بررسی شد. از روش E-TEST جهت تعیین MIC و شناسایی سویه‌های MRSA استفاده گردید. فراوانی ژن مقاومت mecA در ایزوله‌ها با روش PCR بررسی شد و در نهایت مقاومت القایی کلیندامایسین بررسی گردید.

یافته‌ها: نتایج حاصل از تعیین MIC به روش E-TEST نشان داد که ۳۱/۳۱ درصد ایزوله‌ها مقاوم به متی‌سیلین بودند و ۱/۱۶ درصد ایزوله‌های MRSA دارای مقاومت نسبی به وانکومایسین بوده‌اند. شیوع ژن mecA در ایزوله‌های مقاوم ۸/۹۶ درصد بود. بیش‌ترین مقاومت به آنتی‌بیوتیک جنتامایسین (۵/۴۵ درصد) و کم‌ترین مقاومت به وانکومایسین (صفر درصد) و آمیکاسین (۱/۱۴ درصد) بود. در بین ایزوله‌های MRSA، ۹/۱۲ درصد مقاومت القایی به دیسک کلیندامایسین مشاهده شد.

استنتاج: این تحقیق نشان داد که مقاومت نسبتاً بالایی به اریترومایسین، کلیندامایسین، جنتامایسین و سیپروفلوکساسین در بین ایزوله‌های مقاوم به متی سیلین وجود دارد و درصد بالایی از مقاومت چند دارویی در میان ایزوله‌های MRSA مشاهده گردید. ولی علی‌رغم مقاومت نسبی به وانکومایسین، این آنتی‌بیوتیک کماکان داروی با ارزشی در درمان MRSA می‌باشد.


شهرام محمودی، کاظم احمدی کیا، محمد کرد، علی احمدی، صادق خداویسی،
دوره ۲۹، شماره ۱۷۲ - ( ۲-۱۳۹۸ )
چکیده

کاندیدا اوریس یک پاتوژن نوظهور میباشد و با توجه به گزارشهای فزآینده بیماری، امکان انتقال از
طریق کادر درمان، موارد بالای شکست درمان و مقاومت به داروهای مختلف ضد قارچی به ویژه فلوکونازول، روز
به روز بر اهمیت آن افزوده می
شود. اگر چه این ارگانیسم از انتشار جهانی برخوردار است، انتشار و شیوع واقعی آن با توجه به ناتوانی روشهای معمول و مبتنی بر تستهای بیوشیمیایی در شناسایی این ارگانیسم، هنوز مشخص نمیباشد. با استفاده از روشهای بیوشیمیایی، کاندیدا اوریس با گونه های مختلفی از جمله کاندیدا همولونی، رودوتورولا گلوتینیس، کاندیدا فاماتا، به دلیل تشابه زیاد پروفایل بیوشیمیایی اشتباه میشود، بنابراین آگاهی پزشکان و کادر آزمایشگاههای
بالینی از خطر کاندیدا اوریس بسیار با اهمیت است. این آگاهی میتواند در پیشگیری از طغیان های کاندیدا اوریس
در مراکز درمانی، تشخیص سریع و دقیق بیماری
های ناشی از این ارگانیسم، شروع به موقع درمان ویژه کاندیدا اوریس
و نهایتاً بهبود نتایج درمانی مفید واقع شود. این مطالعه ی مروری با هدف ارائه اطلاعاتی در ارتباط با اپیدمیولوژی،
مقاومت دارویی، چالشهای شناسایی، راههای انتقال و استراتژیهای پیشگیری از عفونتهای کاندیدا اوریس
انجام پذیرفت.

 


رویا قاسمیان، محمود موسی زاده، هانیه حسینیان، گلنار رحیم زاده،
دوره ۳۳، شماره ۱ - ( ۸-۱۴۰۲ )
چکیده

سابقه و هدف: عفونت‌های ‌بیمارستانی به ویژه در بخش مراقبت‌های ‌ویژه)ICU)از معضلات مهم پزشکی در سراسر دنیا است که موجب اقامت طولانی‌مدت بیماران در بیمارستان، افزایش هزینه‌های درمانی و مرگ و میر مبتلایان می‌شود. هدف از این مطالعه بررسی میزان شیوع مرگ و میر ناشی از عفونت‌های ‌بیمارستانی در بیماران بستری در بخش ICU بیمارستان امام خمینی (ره)، ساری است.
مواد و روشها: این مطالعه توصیفی-مقطعی بر روی ۲۸۹ بیمار بستری شده در بخش ICU بیمارستان امام خمینی (ره)، ساری طی سال ۱۳۹۹-۱۳۹۸ انجام گرفت. گزارش کشت (مثبت/منفی)، ارگانیسم یافت شده در کشت و حساسیت آنتی‌بیوتیکی آن‌ها و موارد مرگ و میر در چک لیست ثبت و ارزیابی شدند.
یافتهها: از میان ۲۸۹ بیمار، ۱۱۲ نفر زن و ۱۷۷ نفر مرد بودند. میانگین سنی فوت‌شدگان ۱۴/۱۱ ± ۶۳/۱۰ سال بود. طبق داده‌ها ‌۸۶ درصد بیماران بهبود یافتند و ۱۴ درصد فوت کردند. شایع‌ترین عامل عفونت بیمارستانی، انتروباکتر (۱۷/۳ درصد) و بیش‌ترین عفونت بیمارستانی پنومونی (۴۵/۳ درصد) بود. بیش‌تر بیمارانی که دچار مرگ شدند سفتریاکسون مصرف کرده بودند.
استنتاج: شناسایی عوامل مرتبط با افزایش مرگ و میر ‌در بیماران مبتلا به عفونت بیمارستانی، می‌تواند در مدیریت و کنترل عفونت‌های ‌بیمارستانی کاربرد قابل توجهی داشته باشد. در مطالعه حاضر، مقاومت دارویی چندگانه در پاتوژن‌ها ‌بالا بود. بیش‌ترین میزان مرگ و میر مربوط به عفونت استنوتروفوموناس مالتوفیلیا بود.
 
گلنار رحیم زاده، رضا ولدان، محمد شریعت نیا، محمد آهنجان،
دوره ۳۳، شماره ۲ - ( ۹-۱۴۰۲ )
چکیده

سابقه و هدف: پسودوموناس آئروژینوزا یکی از عوامل مهم در ایجاد عفونتهای بیمارستانی مانند عفونت ادراری، باکتریمی، پنومونی و عفونت زخم سوختگی است. با توجه به اهمیت ویژه کارباپنمها در درمان عفونتهای مقاوم به آنتیبیوتیکهای مرسوم و همچنین تجویز غیر منطقی و تجربی آنتیبیوتیکها لازم است شیوع و الگوی مقاومت به آنتیبیوتیکها در پاتوژنهای ایجاد کننده عفونتهای بیمارستانی تعیین گردد تا گسترش مقاومت میکروبی، میزان مرگ و میر ناشی از عفونتهای بیمارستانی به حداقل برسند. لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین فراوانی ژنهای متالوبتالاکتاماز در ایزوله های پسودوموناس ائروژنوزا در در بیمارستان سوختگی و روانپزشکی زارع، ساری صورت گرفت.
مواد و روشها: در این مطالعه توصیفی- مقطعی، ۱۵۰ ایزوله پسودوموناس آئروژینوزا از نمونه‌های بالینی بیماران در بخش سوختگی بیمارستان آموزشی درمانی زارع، شهرستان ساری جمع‌آوری شدند. حساسیت آنتیبیوتیکی به روش دیسک دیفیوژن انجام شد. شیوع ژن‌های بتالاکتاماز blaVIM-۱، bla IMP-۱ در ایزوله‌ ها با استفاده از PCR انجام شد.
یافتهها: طبق نتایج حساسیت آنتی‌بیوتیکی، بیش‌ترین درصد مقاومت به ترتیب به جنتامایسین ۸۵ درصد، سفتازیدیم ۸۴ درصد، ایمی‌پنم ۸۳ درصد، سیپروفلوکساسین ۸۰ درصد، سفیپیم ۷۹ درصد، آمیکاسین ۷۸ درصد، مروپنم ۷۱ درصد، کلیسیتین ۱۰ درصد مشاهده شد. فراوانی ژن‌های blaVIM-۱، bla IMP-۱ به ترتیب ۴۵ و ۵۵ درصد در ایزوله‌ها شناسایی شدند.
استنتاج: فراوانی سویههای پسودوموناس آئروژینوزا حامل ژن متالوبتالاکتاماز (MBLs) در بیمارستان زارع در شهرستان ساری در حال افزایش است. در بخش مراقبتهای ویژه و بخش سوختگی بیمارستانها باید از تجویز تجربی و بیرویه کارباپنمها خودداری نمود.

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb