جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای مننژیت

محمدجعفر صفار ، وجیهه غفاری ساروی ،
دوره ۱۶، شماره ۵۴ - ( ۸-۱۳۸۵ )
چکیده

عفونت سلی خصوصا مننژیت به ندرت در کودکان زیر ۳ ماه بروز می کند. اگر چه بیماری درمان پذیر می باشد، عوارض و مرگ و میر زیادی دارد. به دلیل شباهت بالینی بیماری با عفونت های مادرزادی یا اکتسابی سنین فوق، تشخیص بیماری با ظن قوی و تکیه بر شواهد همه گیری شناسی و عدم پاسخ به درمان های مرسوم جهت عفونت های معمول، امکان پذیر می گردد. هدف، معرفی یک مورد مننژیت سلی در کودکان زیر ۳ ماه می باشد.

محمدرضا ساروخانی ، پرویز ایازی ، صفرعلی علی زاده ، فرشاد فروغی ، احمد سهمانی ، محترم آدینه ،
دوره ۱۹، شماره ۶۹ - ( ۱-۱۳۸۸ )
چکیده

سابقه و هدف: تشخیص اولیه و صحیح مننژیت باکتریال از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است ولی به طور متداول امکانات آزمایشگاهی بهینه و سریعی در تشخیص عوامل مولد مننژیت وجود ندارد. هدف این ارزیابی مقایسه آزمون PCR با روش کشت در شناسایی باکتری مایع مغزی نخاعی (CSF) بیماران مشکوک به مننژیت در مراکز درمانی قزوین بود.
مواد و روش ها: ۱۰۰ نمونهCSF جمع آوری شد و هر یک به دو قسمت تقسیم گردید. روی یک قسمت از آنها روش های رایج کشت و رنگ آمیزی لام اجرا شد و از بخش دیگر،DNA استخراج و با استفاده از پرایمرهای یونیورسال برای ژن۱۶S rDNA روش PCR اجرا شد و خصوصیات کارایی این دو روش مورد ارزیابی قرار گرفت.
یافته ها: روش PCR توانست وجود ژنوم باکتریایی را در تمام ۳۶ نمونه کشت مثبت و همچنین در ۳۸ نمونه از ۶۴ نمونه کشت منفی نشان دهد لذا دارای حساسیت ۱۰۰ درصد، ویژگی ۴۰,۶ درصد، ارزش پیشگویی مثبت ۴۸.۶ درصد و ارزش پیشگویی منفی ۱۰۰ درصد (در صورت پذیرفتن روش های باکتریولوژیک به عنوان آزمون طلایی) می باشد. اما ضریب کاپا، توافق بین دو روش را برابر ۰.۳۳ نشان داد.
استنتاج: خصوصیات کارایی هر دو روش PCR و کشت دارای مزایا و معایبی می باشد. لذا در فرایندهای بالینی استفاده از هر دو روش پیشنهاد می شود. به ویژه در مواردی که شک به آلودگی نمونه، حضور میکروارگانیسم های دیر رشد یا پرنیاز و مصرف آنتی بیوتیک وجود دارد.

ناهید جسری، فاطمه رضایی، عابدین ثقفی پور، حبیب اله اصغری، مهدی نوروزی،
دوره ۲۵، شماره ۱۳۲ - ( ۱۰-۱۳۹۴ )
چکیده

سابقه و هدف: مننژیت یک بیماری عفونی می‌باشد که در صورت همه‌گیری در میان افراد جامعه به‌خصوص در خوابگاه‌ها، آسایشگاه‌ها و مدارس، مرگ و میر زیادی را سبب می‌شود. این مطالعه با هدف تعیین الگوی توزیع مکانی مننژیت در ایران با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی انجام شد.

مواد و روش‌ها: این مطالعه به‌صورت توصیفی بر اساس دادهای موجود می‌باشد. ابتدا داده های بروز مننژیت باکتریال مربوط به سال ۱۳۹۲ از ۳۰ استان، در فرم های استاندارد بررسی اپیدمیولوژیک موارد بیماری از مرکز مدیریت بیماری‌ها اخذ شد و میزان بروز کشوری بیماری محاسبه گردید پس از ورود داده‌ها در صفحات اکسل و پردازش در بانک اطلاعاتی مکان- مرجع در نرم افزار ۳/۹ ArcGIS، نقشه های توزیع استانی بیماری به صورت خروجی از سیستم گرفته شد.

یافته‌ها: موارد مننژیت باکتریال گزارش شده طی سال ۱۳۹۲ از تمام استان‌های کشور ۸۴۱۱ نفر بوده است. از این تعداد ۳ درصد قطعی، ۲۲ درصد محتمل و ۷۵ درصد مظنون بودند. از میان مواردگزارش شده۷/۴۰ درصد مونث و بقیه مذکر بودند. از نظر پراکندگی جغرافیایی بیش‌ترین موارد گزارش شده مننژیت از استان‌های قزوین، مازندران (بابل) و کردستان بوده است.

استنتاج: بر اساس نقشه‌ها به نظر می‌رسد استان های قزوین، مازندران و کردستان یا بیش‌تر در معرض خطر مننژیت باکتریال قرار دارند یا این‌که نظام مراقبت بیماری در این استان‌ها پویاتر بوده و گزارش‌دهی بیماری به طور کامل‌تر به مرکز مدیریت بیماری‌ها و اداره بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن انجام می‌شود.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb