جستجو در مقالات منتشر شده


۷ نتیجه برای نکروز

رویا قاسمیان ، نرگس نجفی ،
دوره ۱۶، شماره ۵۱ - ( ۱-۱۳۸۵ )
چکیده

استرپتوکک گروه A یک علت ناشایع میوزیت و میونکروز است که عمدتا بالغین را در نواحی گرمسیری درگیر می کند. بیماری طیف بالینی وسیعی دارد و از یک فرم لوکالیزه تحت حاد با سرانجام خوب تا انواع بسیار شدید حاد و سریعا پیش رونده به همراه شوک و نارسایی چند ارگان و کشندگی بالا متفاوت است.در این مطالعه خانم ۵۹ ساله ای معرفی می شود که با شکایت درد شدید و افزاینده بازوی چپ، به همراه تورم بازو مراجعه کرد. علی رغم بررسی های مختلف به دلیل عدم تشخیص و درمان مناسب وضعیت بالینی بیمار وخیم شده و با رضایت شخصی به بیمارستان دیگری اعزام شد و متاسفانه علیرغم تشخیص و شروع درمان در کمتر از ۲۴ ساعت پس از ورود، با تابلوی نارسایی چند ارگانی فوت شد. بیوپسی پس از مرگ از ضایعه اولیه بازوی چپ، نکروز منتشر عضلانی و دسته جات میکروبی منتشر در لابلای عضلات را نشان داد. کشت مایع تاول اولیه استریل بود ولی نتیجه کشت خون بیمار استرپتوکک گروه A را نشان داد.

مهشید حقیقی ، آلاله قیصری ، حسین غضنفری ، ارمغان وفافر ،
دوره ۱۶، شماره ۵۲ - ( ۳-۱۳۸۵ )
چکیده

سابقه و هدف: تشخیص ازوتمی پیش کلیوی از نکروز حاد توبولار (ATN) جهت انتخاب روش درمانی مناسب اهمیت زیادی دارد. از آنجا که اندکس های تشخیصی ادراری معمولا به دلیل استفاده قبلی از کریستالوییدها و دیورتیک ها چندان قابل اعتماد نیستند، یک روش تشخیصی سریع و دقیق می تواند به درمان این بیماران کمک قابل ملاحظه ای نماید. این مطالعه به منظور بررسی ارزش تشخیصی سونوگرافی داپلر در افتراق ازوتمی پیش کلیوی از ATN طراحی و اجرا شد.
مواد و روش ها: ۵۰ کودک که هیچ گونه مایعی دریافت نکرده بودند به علت الیگوری یا آنوری به بیمارستان الزهرا (س) ارجاع شده بودند، در ۲۴ ساعت اول پس از پذیرش و در فاز بهبودی نارسایی حاد کلیه سونوگرافی شدند و اندکس مقاومت (RI) در آنها اندازه گیری شد. بر اساس شرح حال، سیر بالینی و یافته های آزمایشگاهی نارسایی حاد کلیه به دو دسته ازوتمی پیش کلیوی و نکروز حاد توبولار تقسیم شد و درمان مناسب صورت گرفت. حساسیت و ویژگی RI در افتراق این دو حالت محاسبه گردید.
یافته ها: در ‌‌نقطـه قطـع RI برابـر ۰,۷۵، حسـاسیت و ویژگی سونوگرافی به تـرتیب ۹۱.۳ درصـد و ۸۵.۲ درصد محاسبه شد.
استنتاج: سونوگرافی داپلر در افتراق ازوتمی پیش کلیوی از نکروز حاد توبولار در کودکان کمک کننده است. در نقطه قط برابر ۰,۷۵، RI بیشترین دقت تشخیصی را دارا می باشد.

رستم پورموسی، سید عبدالله مدنی، سید جعفر مطهری، مهدی نیکخواه، مائده شیوعی، میلاد بهاری، لاله واحدی،
دوره ۲۳، شماره ۱۰۴ - ( ۶-۱۳۹۲ )
چکیده

عفونت با ارگانیسم‌های فرصت‌طلب همیشه از نقاط بحرانی بیماری‌هایی می‌باشد که باعث ضعف ایمنی بیمار می‌شوند. نکروز، مرگ بافتی به علت انسداد عروق تغذیه‌کننده آن بافت است. آترواسکلروز و تهاجم عروقی توسط قارچ‌های مهاجم، دو علت نکروز بافتی در بیماران مبتلا به دیابت می‌باشند. این مقاله به گزارش یک مورد بیمار مبتلا به دیابت می‌پردازد که با شکایت درد و کاهش شنوایی ناگهانی به مرکز گوش و حلق و بینی مراجعه کرد. مجرای گوش خارجی بیمار سالم بود و در نهایت علت شکایت وی تهاجم قارچ آسپرژیلوس به پرده گوش بود.
باقر سید علیپور ، آمنه عارفی فر ، رمضان خان بابایی ، سید محمد حسینی،
دوره ۲۵، شماره ۱۲۴ - ( ۲-۱۳۹۴ )
چکیده

سابقه و هدف: با وجود استفاده گسترده از نانوذرات نقره نگرانی در مورد اثرات بیولوژیکی آن‌ها روی محیط زیست و سلامت انسان وجود دارد. هدف از این مطالعه بررسی اثر سمّیت نانو ذرات نقره بر فعالیت آنزیم های کبدی و بافت کبد موش نژاد NMRI می‌باشد. مواد و روش‌ها: در این مطالعه تجربی، ۳۵ سر موش ماده نژاد NMRI به طور تصادفی به ۵ گروه شامل یک گروه کنترل و چهار گروه تیمار تقسیم شدند. به موش‌های گروه تیمار، نانو ذره نقره با غلظت‌های ۵۰، ۱۰۰، ۲۰۰ و ۴۰۰ میلی‌گرم بر کیلوگرم به صورت داخل صفاقی تزریق شد (یک روز درمیان). پس از خون‌گیری از گوشه داخلی چشم و جداکردن سرم، میزان فعالیت آنزیم‌های کبدی آنالیز شد. در انتهای مطالعه، تمامی حیوانات به وسیله جابه‌جایی مهره گردن کشته شدند و نمونه‌های بافتی برای ارزیابی هیستولوژی با هماتوکسیلین و ائوزین رنگ‌آمیزی شدند. آنالیز آماری با استفاده از SAS انجام شد. یافته‌ها: بررسی هیستولوژی نشان داد که نانو ذرات نقره سبب آسیب خفیف تا شدید کبد(نکروز، دژنرسانس واکوئولی، ارتشاح سلول‌های آماسی) در غلظت‌های مختلف شد. نتایج نشان داد که فعالیت آنزیم‌های کبدی در مقایسه با گروه کنترل در همه گروه‌ها در غلظت ۴۰۰ میلی‌گرم بر کیلوگرم به طور معنی‌داری افزایش یافت. استنتاج: یافته‌های حاصل از این مطالعه نشان داد که قرار گرفتن در معرض غلظت‌های مختلف نانو ذره نقره می‌تواند سبب ایجاد صدمات شدید در کبد موش سوری و افزایش فعالیت آنزیم های سرم شود.
مریم مبینی، زهرا نمدچیان، رامین شکرریز، هادی مجیدی،
دوره ۲۶، شماره ۱۳۸ - ( ۴-۱۳۹۵ )
چکیده

بیماری سلول داسی شکل، شایع‌ترین نوع هموگلوبینوپاتی در دنیاست و ناشی از زنجیره غیر طبیعی بتاگلوبین در هموگلوبین می‌باشد. این بیماری معمولاً در دهه اول زندگی تشخیص داده می‌شود. درگیری استخوان یکی از شایع‌ترین تظاهرات بالینی می‌باشد و به صورت حاد (حملات انسداد عروقی) و یا مزمن (مانند نکروز آواسکولر استخوان) اتفاق می‌افتد. در این مقاله به معرفی بیماری مسن با تظاهرات اسکلتی پیشرفته ناشی از این بیماری پرداخته می‌شود. بیمار مرد ۶۶ ساله با سوء مصرف اپیوم بود که به علت درد و ضعف اندام تحتانی از یک سال قبل به کلینیک روماتولوژی مراجعه کرده بود. در بررسی‌ها بیمارآنمی شدید داشت و در رادیوگرافی، ضایعات منتشر استئولیتیک بدون حاشیه مشخص در استخوان لگن و ران و کاهش فضای مفصلی و در ناحیه مهره‌های پشتی- کمری، تصویر دهان ماهی دیده شد. در بررسی لام خون محیطی سلول‌های داسی شکل همراه با هیپوکرومی و تجمع پلاکتی وجود داشت و الکتروفورز هموگلوبین منطبق با داسی شکل- تالاسمی بتا بود.

پیشنهاد می شود در بیماران مسن با آنمی و ضایعات لیتیک استخوانی با دلیل نامعلوم، بررسی از نظر هموگلوبینوپاتی‌ها به ویژه بیماری سلول داسی شکل انجام شود.


محدثه حیدری، سپیده متولی، آویده معبودی، فرهاد ثبوتی،
دوره ۲۷، شماره ۱۵۴ - ( ۸-۱۳۹۶ )
چکیده

بیس فسفوناتها دستهایی از داروها هستند که برای درمان بیماریهای خاص استخوانی مانند مالتیپل میلوما و سرطانهای متاستاتیک استخوانی استفاده میشوند. اگرچه مکانیسم عمل دقیق بیس فسفوناتها شناخته نشده، ولی نقش این داروها در سرکوب رگزایی و ریمادلینگ استخوانی ثابت شده است. استئونکروزفکین (BRONJ) عارضهی جانبی در بیمارانی است که بیس فسفونات دریافت میکنند، این عارضه به ندرت رخ میدهد ولی در صورت وقوع، مشکلات جدی برای بیماران به وجود میآورد و حتی میتواند منجر به شکستگیهای پاتولوژیک در مندیبل شود.
شیوعBRONJ در بیمارانی که بیس فسفونات داخل وریدی مانند زالندرونات و پامیدرونات مصرف میکنند، بهصورت چشمگیری از بیمارانی که بیس فسفونات خوراکی مصرف میکنند، بیشتر است. احتمال وقوع BRONJ در مندیبل ۲ برابر ماگزیلاست و ۶۰-۷۰ درصد بیماران، به دنبال جراحیهای دندانی به BRONJ مبتلا میشوند.
علائم و نشانهها ممکن است قبل از وقوع استئونکروز مشاهده شوند که شامل درد، لقی دندانها و زخمهای مخاطی است. ویژگیهای تصویربرداری در BRONJ اختصاصی نیست. رادیوگرافیهای پریاپیکال و پانورامیک شاخصهای غربالگری اولیه هستند، درحالیکه CT و MRI اطلاعات کاملتری در اختیار ما میگذارند. درمانهای غیر جراحی شامل داروهای ضد درد، آنتی بیوتیکها و دهانشویههای ضد میکروبی و درمانهای جراحی شامل دبریدمان و ریسکشن است که در مراحل پیشرفتهتر توصیه شده است.


مریم موبدی،
دوره ۳۴، شماره ۲۴۱ - ( ۱۱-۱۴۰۳ )
چکیده

انسفالوپاتی حاد نکروزان (ANE:Acute Necrotizing Encephalopathy) نوع نادری از انسفالوپاتی است که مشخصه بارز آن وخامت سریعاً پیشرونده وضعیت عصبی بیمار همراه با تشنج، کاهش سطح هوشیاری و کما می‌باشد. این عارضه می‌تواند بدنبال عوامل بیماری‌زا از جمله ویروس‌هایی مثل انفلوآنزا و کرونا رخ دهد. انسفالوپاتی حاد نکروزان اولین بار در کشورهای شرق آسیا مثل ژاپن گزارش شد و بعد از آن در سایر کشورهای جهان و درچند سال اخیر به‌دنبال کرونا نیز مشاهده شد. در این مقاله یک مورد انسفالوپاتی حاد نکروزان به‌دنبال بیماری حاد تنفسی همراه با تب و تشنج در یک کودک دختر شش ساله ایرانی مبتلا به انفلوآنزای H۳N۲ اما بدون سابقه بیماری قبلی(عدم سابقه بستری و جراحی) گزارش شد.کودک توسط والدین بعد از دو روز تب، سردرد، درد عضلانی و گلودرد، با علایم تشنج، سطح هوشیاری پایین و ناپایداری همودینامیک به اورژانس بیمارستان آورده شد. بیمار در بخش مراقبتهای ویژه کودکان بستری شد و اقدامات اولیه شامل کنترل علایم حیاتی، سرم تراپی و تجویز آنتی بیوتیک انجام شد. آزمایشات لازم ازجمله تست کرونا و انفلوآنزا و سپس سایر اقدامات تشخیصی و درمانی مانند تصویربرداری مغزی نیز انجام شد و با مطرح شدن تشخیص انسفالوپاتی حاد نکروزان، درمان با ایمونوگلوبین داخل وریدی، کورتیکواستروئید و... آغاز شد. در طی بستری، بیمار اینتوبه شد و به علت درگیری وسیع مغزی، خصوصا ساقه مغز و نارسایی چند ارگانی، وضعیت بیمار رو به وخامت رفت و با وجود تمام تلاش‌های کادر درمان، بیمار فوت کرد. اگرچه چندین مورد از این بیماری، در کشورهای شرق آسیا و سایر کشورهای جهان گزارش شده است، اما موارد گزارش شده از ایران معدود است. بر اساس گزارش مورد حاضر، تشخیص انسفالوپاتی حاد نکروزان باید در تمام کودکان مبتلا به وخامت پیشرونده عصبی به دنبال یک بیماری حاد تب‌دار در نظر گرفته شود.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb