سهیلا بزم ، حسین فلاح زاده،
دوره ۲۱، شماره ۱ - ( ۱۲-۱۳۹۰ )
چکیده
سابقه و هدف: در این مقاله با استفاده از شیوه علم سنجی میزان بهرهوری علمی پژوهشگران ۴ دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، مازندران، بفیه الله و همدان در پایگاه WOS در فاصله سالهای ۲۰۱۰-۲۰۰۰ مورد بررسی قرار میگیرد.
مواد و روشها: نوع توصیفی- تحلیلی است. جمعیت مورد مطالعه تمامی انتشارات پژوهشگران ۴ دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، بقیه الله، مازندران و همدان در پایگاه WOS در فاصله سالهای ۲۰۱۰-۲۰۰۰ میباشد. با استفاده از۴ شاخص: تعداد مقالات منتشر شده در سال، تعداد استنادات به مقالات در سال، شاخص هرش و ده مجله برتر منتشر کننده مقالات، دادههای مربوط به هر دانشگاه جمعآوری و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافتهها: یافتههای این تحقیق رشد کمی و کیفی تولیدات علمی دانشگاههای علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، بقیه الله، مازندران و همدان در فاصله سالهای ۲۰۱۰-۲۰۰۰ در پایگاه WOS را نشان میدهد.
استنتاج: سهم انتشارات دانشگاههای علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، بقیه الله، مازندران و همدان در فاصله سالهای ۲۰۱۰-۲۰۰۰ از کل انتشارات کشور ایران در پایگاه WOS برابر با ۳۳ درصد میباشد که از حرکتی رو به جلو برخوردار میباشد.
سهیل سبحان اردکانی، فائزه عین آبادی ، مهدی هاشمی،
دوره ۲۴، شماره ۱۲۱ - ( ۱۱-۱۳۹۳ )
چکیده
سابقه و هدف: PAHs از مهمترین آلایندههای منابع آب زیرزمینی محسوب میشوند. بنابراین در این پژوهش نسبت به ارزیابی غلظت PAHs در آب چاههای مجاور جایگاههای عرضه سوخت شهر همدان اقدام شد.
مواد و روشها: طی فصول زمستان ۱۳۹۰ و بهار ۱۳۹۱ در مجموع ۵۲ نمونه آب از عمق ۳۰ سانتیمتری چاههای مجاور ۱۳ جایگاه سوخت شهر همدان مطابق روش استاندارد برداشت شد. استخراج و قرائت غلظت هیدروکربنها به ترتیب توسط روش میکرو استخراج مایع- مایع و استاندارد مرجع EPA-۸۲۷۰ و پردازش آماری دادهها نیز توسط نرمافزار SPSS انجام شد.
یافتهها: ۱۳ هیدروکربن آروماتیک حلقوی در نمونهها شناسایی شد. کمینه و بیشینه میانگین غلظت هیدروکربنها بر حسب میکروگرم بر لیتر در فصل زمستان با ۰۴۷/۰±۰۴۳/۰ و ۹۶/۶±۲۹/۴ به ترتیب مربوط به آسنفتیل و نفتالن و در فصل بهار با ۰۷۳/۰±۰۵۹/۰ و ۰۴۱/۰±۱۹۴/۰ به ترتیب مربوط به آسنفتیل و فلورانتن میباشد. همچنین مقایسه میانگین غلظت هیدروکربنها با رهنمود WHO، EPA و سازمان ملی استاندارد ایران نشان داد که میانگین غلظت تجمع یافته نفتالن در کل دوره نمونهبرداری بیشتر از رهنمود EPA میباشد.
استنتاج: با توجه به این که میانگین غلظت نفتالن در برخی نمونهها بیش از حد استاندارد میباشد، بنابراین استحصال از آب چاههای اطراف جایگاههای عرضه سوخت میتواند منجر به بروز معضلات محیط زیستی و بهداشتی شود، که این موضوع لزوم اجرای برنامههای پایش دورهای مخازن ذخیره سوخت و منابع آب زیرزمینی اطراف جایگاهها را بیش از پیش نمایان میسازد.