۳ نتیجه برای هپاتیت ویروسی
محمدجعفر صفار ، هیوا صفار ، هانا صفار ،
دوره ۱۸، شماره ۶۷ - ( ۹-۱۳۸۷ )
چکیده
هپاتیت ویروسی شایع ترین علت بیماری کبد در جهان می باشد. پیشگیری از هپاتیت ویروسی هدف ایده آلی بود که طی سه دهه با ساخت و تهیه واکسن برای دو ویروس از پنج ویروس مولد هپاتیت گذشته ممکن گردید. هدف مطالعه حاضر مرور آخرین اطلاعات در رابطه با اپیدمیولوژی هپاتیت A و B و نیز تاثیر واکسیناسیون بر آن در ایران و جهان می باشد. که با مرور مقالات تهیه شده از Medline از سال ۲۰۰۷-۲۰۰۰ و Iran Medix از ۱۳۸۶-۱۳۷۶ با عنوان هپاتیت ویرال، واکسن هپاتیت A و B انجام شده است. در مقیاس جهانی ویروس های هپاتیت A و B نقش مهمی در بیماری و مرگ و میر دارند. یافته ها حاکی است که عفونت با ویروس هپاتیت A در اکثر کشورهای در حال توسعه بصورت بومی شیوع بسیار بالایی دارد که با بهبود وضعیت زندگی در بعضی از مناطق از شیوع عفونت کاسته شده است. واکسن های بسیار موثری جهت پیشگیری از عفونت ویروس های هپاتیت A و B وجود دارد. شیوع و بروز هپاتیت A و B در جوامعی که واکسیناسیون همگانی را از دوران شیرخواری و کودکی آغاز کردند، بسیار کاهش یافته است عارض شده است. تبدیل وضعیت آندمیسیته عفونت هپاتیت A و B از هیپرآندمیک به آندمیسیته متوسط یا کم در حال شکل گیری است. ادامه واکسیناسیون همگانی کودکان بر علیه هپاتیت B، توام با واکسیناسیون گروههای پرخطر و جوانان و نیز پایش عفونت ویروس هپاتیت B توصیه می شود. علیرغم تاثیر مثبت واکسیناسیون هپاتیت A در کاهش موارد عفونت، با توجه به اصل هزینه - اثربخشی، واکسیناسیون همگانی دوران کودکی در کشور های رو به رشد توصیه نمی شود ولی واکسیناسیون گروههای پرخطر در کسب عفونت هپاتیت A در کشور های توسعه یافته و یا با کشورهای شیوع کم عفونت پیشنهاد می گردد.
فرهنگ بابامحمودی ، عبدالرضا بابامحمودی فرهنگ، روجا ولیپور ، لیلا دلاوریان ،
دوره ۲۰، شماره ۷۷ - ( ۵-۱۳۸۹ )
چکیده
سابقه و هدف: هپاتیت های ویروسی از جمله عوامل ایجادکننده موربیدیتی و مورتالیتی در جوامع بشری هستند از این میان هپاتیتA مشکلی عمده برای بهداشت جهان است. این مطالعه به منظور بررسی میزان شیوع انواع هپاتیت ویروسی و بررسی اپیدمیولوژی وعلائم بالینی و پیش آگهی هپاتیتA در افراد بالغ بستری شده انجام شده است.
مواد و روش ها: پس از بررسی میزان شیوع انواع هپاتیت در بیماران بستری شده در مرکز آموزشی درمانی رازی قائمشهر، تمامی بیمارانی که بالاتر از ۱۴ سال بوده اند و از ابتدای سال ۱۳۸۲ تا انتهای ۱۳۸۷ در مدت ۶ سال با تشخیص هپاتیت حادA بستری شده بودند مورد بررسی قرار گرفتند، بیمارانی که تشخیص هپاتیتA در آن ها با انجام آزمایش HAV IgM Ab مسجل شده بود از نظر علائم بالینی، آزمایشگاهی و چگونگی سیر وضعیت بالینی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته ها: تعداد بیمارانی که با تشخیص هپاتیت حاد یا مزمن بستری شده بودند ۴۳۹ نفر، که از این میان ۴۰ نفر (۹,۱۱ درصد) مبتلا به هپاتیت حادA و ۲۶۱ بیمار (۵۹.۴۵ درصد) مبتلا به هپاتیت B حاد و مزمن و ۱۳۶ بیمار (۳۰.۹۷ درصد) مبتلا به هپاتیتC مزمن که جهت بیوپسی کبد بستری شدند و ۲ بیمار (۰.۴۵ درصد) مبتلا به هپاتیت حادE بودند. از ۴۰ بیمار مبتلا به هپاتیت A، ۲۸ نفر مذکر، ۱۲نفر مونث بودند. بیشترین گروه سنی مبتلا به هپاتیتA افراد ۱۴ تا ۱۹ ساله و دانش آموز بودند. از این افراد ۳ نفر (۷.۵ درصد) بعلت هپاتیتA برق آسا فوت کردند.
استنتاج: بین بیماران بستری شده، بعد از هپاتیت B وC هپاتیتA بیشترین شیوع را داشته و هپاتیتE در جایگاه بعدی قرار داشت. در استان مازندران ابتلا به هپاتیت حادA در بالغین افزایش یافته و به تبع آن میزان مرگ و میر بیشتری را نیز بهمراه خواهد داشت لذا برنامه ریزی برای انجام واکسیناسیون علیه این بیماری امری ضروری بنظر می رسد.
لطف اله داودی، شهریار عالیان، فائزه صداقتیان، نوشین احمدی، محمد عابدی سماکوش، عیسی سلیمانی،
دوره ۳۳، شماره ۲۲۰ - ( ۲-۱۴۰۲ )
چکیده
سابقه و هدف: هپاتیت حاد، التهاب حاد سلولهای کبدیست که با علل مختلفی چون ویروسی، باکتریایی، قارچی و دارویی میتواند رخ دهد. این مطالعه به بررسی تشخیص نهایی بیماران بستری شده با تشخیص اولیه هپاتیت حاد در مرکز آموزشی- درمانی رازی قائمشهر پرداخته است.
مواد و روشها: این مطالعه توصیفی- تحلیلی از نوع مقطعی و گذشتهنگر در بیمارستان رازی قائمشهر در طی سالهای ۹۸-۱۳۹۳ انجام شد و تمامی ۱۲۰ پروندهای که با تشخیص اولیه هپاتیت حاد در طی این دوره ۵ ساله بستری شده بودند، مورد بررسی قرارگرفت. ابزار پژوهش شامل چک لیست طراحی شده بود که در بخش اول تمامی اطلاعات دموگرافیک و علایم بالینی جمعآوری و در بخش دوم آزمایشات بیمار از پرونده بیمار اخذ شد. کلیه اطلاعات چک لیست با استفاده از نرمافزار SPSS نسخه ۲۱ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافتهها: تعداد افراد مورد بررسی ۱۲۰ نفر بود که به جز متغیر جنس در متغیرهای محل سکونت، سابقه خانوادگی، سابقه قبلی هپاتیت، تزریق خون، سیگار و مواد مخدر، الکل، روابط پرخطر جنسی و داشتن HIV، رابطه معنیداری وجود داشت (۰/۰۵P<). همچنین شایعترین علت هپاتیت حاد در این مطالعه هپاتیت B و A گزارش شد.
استنتاج: با توجه به شیوع بالای مراجعین مبتلا به هپاتیت B و هپاتیت دارویی، میتوان با بازنگری و توجه بیشتر به واکسیناسیون هپاتیت B و همچنین پیگیری بیمارانی که داروهای هپاتوتوکسیک استفاده میکنند، بروز هپاتیت حاد را کاهش داد.