جستجو در مقالات منتشر شده


۵ نتیجه برای پلم

محمدعلی ابراهیم زاده ، میترا محمودی ، سکینه سعیدنیا ، فرشته پورمراد ، الیکا سلیمی ،
دوره ۱۶، شماره ۵۴ - ( ۸-۱۳۸۵ )
چکیده

سابقه و هدف: در طب سنتی ایران، برگ و ریشه گیاه پلم به طور موضعی در درمان دردهای مفصلی مورد استفاده قرار می گیرد. این کار تحقیقی به منظور بررسی میزان اثر بخشی قسمت های مختلف گیاه صورت پذیرفته است.
مواد و روش ها: بخش های مختلف گیاه پلم از ساری در استان مازندران جمع آوری و میوه، برگ و ریشه آن به طور جداگانه با سه نوع حلال (هگزان؛ اتیل استات و متانل) به روش خیساندن (maceration) عصاره گیری شد. اثر ضد درد و ضد التهاب عصاره ها توسط آزمون رایتینگ، صفحه داغ و آزمون القا التهاب توسط کاراژنین در موش و موش صحرایی (rat) بررسی شد.
یافته ها: کلیه عصاره ها اثر ضد درد و ضد التهاب از خود نشان دادند. تنها عصاره هگزانی برگ ها تا میزان ۶۰۰ میلی گرم/ کیلوگرم اثر ضد التهاب از خود نشان نداد. در اکثر موارد عصاره های هگزانی به طور قابل ملاحظه ای نسبت به عصاره های متانلی دارای فعالیت ضد درد و ضد التهاب بیش تری بودند. به جز عصاره اتیل استاتی که به دلیل ایجاد درد شدید در موش، از مطالعه خذف گردید، سایر عصاره ها تا ۲ گرم/کیلوگرم وزن موش به شکل داخل صفاقی، سمیتی از خود نشان ندادند.
استنتاج: این یافته ها صحت استفاده از اندام های هوایی و ریشه گیاه را درطب سنتی تایید نمود. این تحقیق به خصوص نشان داد که عصاره هگزانی میوه پلم حاوی ترکیبات فعال و دارای قوی ترین اثر ضد درد و ضد التهاب می باشد. آنالیز شیمی گیاهی، بررسی مکانیسم اثر و بخش های مسوول ایجاد درد در فاز اتیل استات نیازمند انجام پژوهش های بعدی در این زمینه می باشد.

جواد غفاری، محمد صادق رضایی، امیر بهاری،
دوره ۲۲، شماره ۹۷ - ( ۱۱-۱۳۹۱ )
چکیده

آن‍ژیوادم ارثی( HAE) یک بیماری نادر سیستم کمپلمان عمدتاً با توارث اتوزوم غالب می‌باشد. این بیماری دارای ویژگی‌های تورم جلدی- مخاطی غیرخارش دار و غیر گوده گذار می‌باشد که می‌تواند تمام اعضا بدن را درگیر نماید. در این مقاله ۷ نفر از اعضای یک خانواده که همگی دارای علایم کلاسیک با کاهش عملکرد C۱INH بوده‌اند که تیپ ۲ آنژیو ادم ارثی می‌باشد. یک نفر در اثر ادم حنجره فوت کرده است. هدف از این مقاله شناخت بیشتر آنژیوادم ارثی و تشخیص به موقع و همچنین مراقبت درست آن می‌باشد.
کیان کاوه، مهسا محمدیان، محمد علی ابراهیم زاده،
دوره ۲۹، شماره ۱۷۶ - ( ۶-۱۳۹۸ )
چکیده

سابقه و هدف: هیپوکسی به خصوص در بیماریهای قلبی و ایسکمی رخ داده و در نهایت منجر به مرگ میشود. ترکیبات آنتیاکسیدان می توانند فعالیت آنتی هیپوکسی نشان دهند. پلم و مورد، گیاهان شناخته شدهای هستند که فعالیت آنتیاکسیدانی خوبی دارند، اما فعالیت آنتی هیپوکسی آن ها هنوز گزارش نشده است.
مواد و روشها: در این مطالعه تجربی، اثر محافظتی عصاره متانلی میوه و برگ پلم و برگ مورد در مقابل مرگ و میر ناشی از هیپوکسی در موش سوری با سه مدل هیپوکسی خفگی، خونی و جریان خونی بررسی شد. نتایج با آنالیز واریانس یک سویه و متعاقب آن نیومن کولز تفسیر شد.
یافتهها: عصاره مورد در هیپوکسی خفگی بسیار موثر بود. در دوز mg/kg ۱۲۵ زمان زنده ماندن را به مراتب بیشتر از کنترل افزایش داد (۰۰۱/۰< P). در هیپوکسی جریان خونی، عصاره برگ پلم فعالیت خیلی خوبی از خود نشان داد. در دوز mg/kg ۵/۶۲ زمان زنده ماندن را طولانی کرد (۰۰۱/۰< P). عصاره مورد نیز در همین دوز موثر بود (۰۱/۰< P). در مدل خونی، عصارههای پلم به طور معنیدار زمان زنده ماندن را افزایش دادند. در دوز mg/kg ۱۲۵ عصاره برگ پلم زمان زنده ماندن را افزایش داد (۰۰۱/۰< P). این عصاره در دوز mg/kg ۵/۶۲ نیز موثر بود (۰۱/۰< P).
استنتاج: عصارهها فعالیت محافظتی خوبی در برخی مدلها از خود نشان دادند. عصارههای مورد و میوه پلم موثرترین عصاره بودند. این عصارهها از نظر آماری به طور قابل ملاحظهای و به صورت وابسته به دوز، زمان زنده ماندن را نسبت به گروه کنترل در موشها افزایش دادند.
 
امید مظفری، ناصر بهنام پور، باقر پهلوان زاده، صفورا صابری، ایل آی مظفری، جعفر اکبری، محمد علی ابراهیم زاده،
دوره ۲۹، شماره ۱۸۱ - ( ۱۱-۱۳۹۸ )
چکیده

سابقه و هدف: سالک بیماری پوستی است که به صورت زخمی مزمن ظاهر میشود. روشهای درمانی استاندارد فعلی دارای مشکلاتی چون قیمت بالا، عوارض دارویی، تزریقی بودن و بروز مقاومت میباشند. گیاه پلم جهت درمان التهابات پوستی به کار میرود. در این مطالعه اثر موضعی پماد برگ گیاه در درمان سالک مورد ارزیابی قرار گرفت.
مواد و روشها: این مطالعه به شکل کارآزمایی بالینی روی ۱۱۰ بیمار در دو گروه ۵۵ نفره مداخله و شاهد انجام شد. کلیه بیماران درمان استاندارد سالک را دریافت کردند. به گروه مداخله پماد ۵ درصد برگ پلم و در گروه شاهد پلاسبو نیز تجویز شد. مصرف دارو تا زمان اپیتلیالیزاسیون کامل ضایعه ادامه یافت. قبل از شروع درمان و پایان هر هفته (تا زمان اپیتلیالیزاسیون کامل ضایعه) فرایند بهبودی و اطلاعات بالینی زخم شامل: اندازه زخم، اندازه اندوراسیون و میزان اپیتلیالیزاسیون) اندازهگیری و ثبت شد.
یافتهها: مداخله موجب کاهش میانگین قطر ضایعات شد (۰۵/۰P<)، اما تفاوت آماری معنیداری در میانگین طول دوره درمان (۳۱/۰ = P) و نتیجه درمان (۸۷/۰ = P) و میزان بهبودی (۹۵/۰ = P) ایجاد نکرد.
استنتاج: استفاده از برگ گیاه پلم به صورت پماد ۵ درصد در کنار درمانهای کلاسیک سالک تاثیری بر نتایج درمان زخمهای سالک ندارد.
 
شماره ثبت کارآزمایی بالینی : ۲N۲۰۱۵۱۰۱۲۰۲۴۴۹۰IRCT
سید حسن سید شریفی، داود نصیری، فرزانه محمودی، محمد اعتضادپور، محمد علی ابراهیم زاده،
دوره ۳۱، شماره ۲۰۰ - ( ۶-۱۴۰۰ )
چکیده

 سابقه و هدف: یکی از شایعترین عوارض حاصل از دیابت، اختلال و نقص در ترمیم زخمهای دیابتی است. با توجه به اثرات ضد دیابتی، ضد التهابی، آنتیاکسیدانی و موثر بودن در ترمیم زخم حاد پوستی گیاه پلم، مطالعه حاضر بهمنظور تعیین اثر عصاره الکلی میوه پلم در ترمیم زخم تمام ضخامت دیابتی در موش صحرایی نر انجام پذیرفت.
مواد و روشها: این مطالعه تجربی، بر روی ۴۵ موش انجام گرفت که ۳۰ موش، ۳۰ روز پس از القاء دیابت، بصورت تصادفی به ۲ گروه ۱۵ عددی، زخم دیابتی و زخم دیابتی تیمار شده با عصاره ۵ درصد میوه پلم تقسیم شدند و ۱۵ موش بدون دیابت در گروه زخم نرمال قرار گرفتند. نمونهگیری در روزهای ۷، ۱۴ و ۲۱، پس از ایجاد زخم انجام شد. ارزیابیها شامل درصد بسته شدن زخم، بررسیهای بافتشناسی و حجم بافت و تعداد سلولها، بیان ژنهای موثر در ترمیم، بازسازی و آنژیوژنز (TGF-β، bFGF، VEGF) و ژنهای التهابی (TNF-α و IL-۱β) با روش qRT-PCR بود.
یافتهها: سرعت بسته شدن زخم، حجم اپیدرم و درم جدید، تعداد کل سلولهای فیبروبلاست و رسوب کلاژن در گروه تحت تیمار افزایش معنیداری در مقایسه با کنترل دیابتی داشت(۰/۰۵P<). بیان ژنها افزایش معنیداری در گروه تیمار نسبت به کنترل دیابتی بود(۰/۰۵P<). کاهش معنیداری در میزان بیان ژنهای التهابی و نیز تعداد ماست سلها در گروه تیمار نسبت به کنترل دیابتی مشاهده شد(۰/۰۵P<).
استنتاج: عصاره ۵ درصد میوه پلم با اثر ضد التهابی و آنتیاکسیدانی، در روند بهبودی زخم دیابتی و مزمن تاثیر داشت.

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb