جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای کهیر مزمن ایدیوپاتیک

ایرج ملکی ، سیاوش عابدی ، زهره حاج حیدری ، محمدرضا قریشی ، شهرام اعلا ، علیرضا خلیلیان ،
دوره ۱۹، شماره ۷۲ - ( ۷-۱۳۸۸ )
چکیده

سابقه و هدف: کهیر مزمن ایدیوپاتیک (Chronic Idiopathic Urticaria CIU) بیماری عودکننده ای است که با کهیر خارش دار برای حداقل ۶ هفته همراه است. در این بیماران عامل شروع کننده بیماری یا علت آن ناشناخته است. برخی مطالعات ارگانیزم هلیکوباکترپیلوری را در بروز آن دخیل دانسته و برخی آن را رد کردهاند. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر رژیم درمانی ریشه کنی هلیکوباکترپیلوری در درمان CIU انجام شد.
مواد و روش ها: این مطالعه کارآزمایی بالینی کنترل شده بصورت دو سویه کور انجام شد. ۶۰ بیمار مبتلا به CIU وارد مطالعه شده و با استفاده از تست تنفس اوره از نظر آلودگی به هلیکوباکترپیلوری بررسی شدند. بیماران با تست تنفسی اوره مثبت به دو گروه مورد (دریافت کننده رژیم درمانی ۴ دارویی آموکسیسیلین، امپرازول، بیسموت و مترونیدازول) و شاهد (پلاسبو) بطور تصادفی تقسیم شدند. علایم گوارشی و پوستی بیماران پیش از درمان، یک ماه و سه ماه پس از درمان مورد بررسی و مقایسه قرار گرفت.
یافته ها: از ۶۰ بیمارCIU ، ۳۲ نفر (۵۳,۴ درصد) تست تنفسی اوره مثبت (آلوده) داشتند. ۱۵ نفر از گروه مورد و ۱۳ نفر از گروه شاهد در تجزیه و تحلیل نهایی شرکت کردند. تفاوت معنی داری بین دو گروه از نظر علایم گوارشی و پوستی در آغاز مطالعه یک و سه ماه پس از درمان مشاهده نشد. فقط ترش کردن درگروه مورد بعد از ۳ ماه کمتر از گروه شاهد بود (p=۰.۰۲۹).
استنتاج: درمان ریشه کنی هلیکوباکترپیلوری در بیماران CIU تاثیری در بهبودی آنان ندارد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb