جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای کوله سیستکتومی

فریبرز عشقی ، روح اله عبدی ، حسن خانی ، عطااله فضل اله پور، مینا الوندی پور ، حمید طیبی فرد ،
دوره ۱۷، شماره ۵۸ - ( ۳-۱۳۸۶ )
چکیده

سابقه و هدف: ارزیابی انسدادهای مشکوک مجاری صفراوی به کمک روش های رایج قدیمی مانند سونوگرافی، پرتو نگاری رایانه ای (CT) و یا روش هـای تهاجمی دیگر انجام می گیـرد. تصویـربـرداری مجـاری صفراوی و لـوزالمعده (Cholangiopancreatography) به روش رزونانس مغناطیسی روشی کم خطر و غیر تهاجمی است که از قدرت تشخیصی مناسبی در سیستم کبدی و صفراوی برخوردار است. هدف از این مطالعه، مقایسه قدرت تشخیصی تصویربرداری مجاری صفراوی به روش رزونانس مغناطیسی، سونوگرافی کبد و مجاری صفراوی و آزمون های عملکردی کبد در ارزیابی های قبل از عمل جراحی برداشتن کیسه صفرا همراه با انسدادهای مشکوک مجاری صفراوی است.
مواد و روش ها: بیماران شرکت کننده در این مطالعه، نامزد تاخیری عمل جراحی برداشتن کیسه صفرا به روش باز و دارای عوامل خطرساز سنگ مجاری صفراوی و به تبع آن، مشکوک به انسدادهای مجاری صفراوی بوده اند و روش های تشخیصی تصویربرداری مجاری صفراوی به روش رزونانس مغناطیسی، کبدی و مجاری صفراوی و آزمون های عملکردی کبد را قبل از عمل جراحی مزبور انجام داده اند. سپس تمام بیماران تحت عمل جراحی برداشتن کیسه صفرا به روش باز همـراه با تصـویربـرداری مجـاری صفـراوی حیـن عمل در مرکـز آموزشی - درمانی امام خمینی ساری در بین سال های ۱۳۸۲-۸۴ قرار گرفتند. بیماران تا ۳ ماه هر ماهه از نظر عوارض احتمالی بعد از عمل پی گیری شدند.
یافته ها: ۳۰ بیمار (۱۱مرد و ۱۹ زن) با میانگین سنی ۵۳,۹۳±۱۳.۳۲ سال و محدوده سنی ۷۵- ۳۸ سال همه ارزیابی های قبل و حین عمل جراحی مزبور را انجام دادند. در روش تصویربرداری به روش رزونانس مغناطیسی، حساسیت ۸۱.۸۱، ویژگی ۸۷.۵۰ و کارایی ۸۳.۳۳ درصد، در روش سونوگرافی، حساسیت ۱۸.۱۸، ویژگی ۸۷.۵۰ و کارایی ۳۶.۶۶ درصد و در روش آزمون های عملکردی کبد، حساسیت ۵۴.۵۴، ویژگی ۳۷.۵۰ و کارایی ۵۰ درصد به دست آمد.
استنتاج: تصویربرداری مجاری صفراوی به روش رزونانس مغناطیسی روشی بسیار سالم و کم تهاجم بوده و برای تعیین وجود سنگ های احتمالی در بیماران مشکوک به انسداد مجاری صفراوی در مقایسه با سایر روش های تشخیصی، کارایی بسیار بالایی دارد. نویسندگان این مقاله، در صورت عدم دسترسی پزشکان به انجام تصویربرداری مجاری صفراوی به روش رزونانس مغناطیسی، آن را فقط برای اصلاح موارد منفی کاذب سونوگرافی و یا وجود یافته های آزمایشگاهی سرمی مشکوک و فاقد نتایج سونوگرافی مشخص توصیه می کنند و استفاده از چهارچوب تشخیصی ارائه شده برای ارزیابی این گروه از بیماران را پیشنهاد می کنند.

سهراب صیادی، محمد تقی ابراهیمی، علی رضا خلیلیان، فرشاد نقشوار،
دوره ۲۲، شماره ۹۸ - ( ۱۲-۱۳۹۱ )
چکیده

سابقه و هدف: سنگ کیسه صفرا یکی از مشکلات شایع دستگاه صفراوی است. در حال حاضر درمان استاندارد آن کوله سیکتومی لاپاراسکوپیک می‌باشد. گاز co۲ که در حین لاپاراسکوپی و جهت ایجاد دید کافی به حفره شکم تزریق می‌گردد ممکن است موجب افزایش آنزیم‌های کبدی شود. هدف از انجام این مطالعه بررسی تأثیر تزریق گاز با فشارهای کم وزیاد (۱۶-۱۲(bar روی آنزیم‌ها و عملکرد کبدی و مقایسه آن با روش open می باشد. مواد و روش‌ها: مطالعه حاضریک مطالعه کار آزمایی بالینی می‌باشد که به صورت matching clinical trial انجام پذیرفت. در این مطالعه نمونه‌ها (۶۰ نفر) از بیمارستان امام خمینی (ره) ساری جمع‌آوری شدند، بیماران به صورت راندوم در ۳ گروه لاپاراسکوپی با فشار پایین گاز در حد ۱۲ میلی متر جیوه (۲۰ نفر)، لاپاراسکوپی با فشار بالا در حد ۱۶ میلی متر جیوه (۲۰ نفر) و open (۲۰ نفر) قرار گرفتند.تست‌های کبدی شامل Bil، ALP، ALT، AST و LDH در ۳ نوبت قبل عمل، ۲۴ و ۷۲ ساعت بعد عمل سنجیده شد. تجزیه و تحلیل اطلاعات با کمک نرم افزار SPSS ۱۵ و آزمون‌های repeat mesurment و Anova صورت گرفت. یافته‌ها: تغییرات تست‌های کبدی در بین گروه‌های اول و دوم در قبل و بعد ازعمل معنی‌دار بوده اما این تغییرات گذر است و با گذشت زمان به سطح اولیه افت نمود. در مورد گروه سوم تنها تغییرات AST و ALT قبل و ۲۴ ساعت بعد از عمل معنی‌دار بود که با گذشت زمان ۷۲h به سطح اولیه برگشت نمود در مقایسه بین گروه ها تنها تفاوت LDH در قبل و ۲۴ ساعت بعد از عمل مابین گروه های اول و دوم معنی‌دار بود. استنتاج: تزریق گاز به داخل شکم موجب تغییرات گذرای آنزیم‌های کبدی می‌گردد که پس از گذشت زمان به سطح اولیه افت می‌یابد.
پرویز امری مله ، ابراهیم علیجانپور، نوین نیک بخش، رضا مدرس، علی نقشینه ، محمد اسماعیلی،
دوره ۲۳، شماره ۱۰۳ - ( ۵-۱۳۹۲ )
چکیده

سابقه و هدف: درد بعد از عمل شایع‌ترین مشکل بعد از جراحی انتخابی کوله سیستکتومی می‌باشد. در این مطالعه اثر گاباپنتین بر درد بعد از جراحی کوله سیستکتومی به روش لاپاراسکوپی بررسی شد. مواد و روش‌ها: مطالعه حاضر از نوع کارآزمایی بالینی دوسوکور می‌باشد. ۸۰ خانم که کاندید جراحی انتخابی کوله سیستکتومی به روش لاپاراسکوپی بودند به صورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. گروه مورد ۶۰۰ میلی‌گرم گاباپنتین وگروه شاهد پلاسبو به صورت خوراکی دریافت کردند. میزان درد در ۲۴ ساعت بعد از عمل بر اساس مقیاس دیداری درد بین ۱۰- ۰ اندازه‌گیری شد. میزان مصرف مورفین و Score درد در دو گروه مقایسه شد. یافته‌ها: میانگین مصرف مورفین وریدی در گروه گاباپنتین ۶/۲  ۵/۲ میلی‌گرم و در گروه پلاسبو ۷/۲  ۷/۲ میلی‌گرم بوده است (۰۵/۰ p>). هم‌چنین میانگین نمره درد در ۲۴ ساعت اول پس از جراحی تفاوتی نداشت (۰۵/۰ p>). استنتاج: بر اساس این مطالعه، اثر بی‌دردی گاباپنتین با دوز ۶۰۰ میلی‌گرم یک دوز قبل از جراحی کوله سیستکتومی به روش لاپاراسکوپی مؤثر نیست، بنابراین ما دوز بالاتر و تکرار آن را بعد از عمل توصیه می‌کنیم
مهری سادات صارمی راد، حمیده یزدی مقدم، امین دلیلی، صدیقه رستاقی،
دوره ۳۱، شماره ۲۰۲ - ( ۸-۱۴۰۰ )
چکیده

 سابقه و هدف: چاقی بهعنوان یک عامل خطر، بیماران را در معرض عوارض بعد از جراحی قرار میدهد. درد شانه یکی از شایعترین عوارض بعد از کوله سیستکتومی لاپاراسکوپیک است که بعلت باقیماندن گاز دیاکسیدکربن درحفره شکم ایجاد میشود. اسپیرومتری انگیزشی روشی جدید برای تسکین درد شانه بعد از این جراحی است. مطالعه حاضر باهدف تاثیر اسپیرومتری انگیزشی بر شدت درد شانه پس از کوله سیستکتومی لاپاراسکوپیک بر حسب نمایه توده بدنی (BMI) افراد انجام شد.
مواد و روشها: این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی شده، روی ۸۴ بیمار کاندید کوله سیستکتومی لاپاراسکوپیک انجام شد. نمونهها بهطور تصادفی به دو گروه کنترل و مداخله تقسیم شدند. مشخصات دموگرافیک و BMI بیماران اندازهگیری شد. گروه مداخله اسپیرومتری انگیزشی (شامل ۱۰ تنفس عمیق در حالت نشسته یا نیمه نشسته با اسپیرومتر) را در هوشیاری کامل هر ۲ساعت بعد از جراحی انجام دادند. شدت درد شانه در هر دو گروه در ۲۴،۱۲،۸،۴ و ۴۸ ساعت بعد از جراحی با مقیاس عددی درد (NRS) اندازهگیری شد.
یافتهها: ۹/۲۸درصد بیماران در گروه مداخله، ۲۵<BMI داشتند. نتایج مقایسه میانگین شدت درد بعد از عمل در سطوح BMI با آزمون کروسکال والیس نشان داد که در زمانهای ۴، ۸، ۱۲ و ۲۴ ساعت بعد از عمل، میانگین متغیر زمان بعد از عمل در سطوح BMI در بیماران گروه مداخله تفاوت آماری معنیداری دارد (۰/۰۵P<).
استنتاج: بر اساس نتایج مطالعه حاضر، اسپیرومتری انگیزشی شدت درد شانه بیماران پس از لاپاراسکوپی را کاهش میدهد، اما برخی بیماران با BMI بالا، علیرغم انجام اسپیرومتری، درد بیشتر و طولانیتری داشتند، چراکه چاقی مانع انجام درست دم و بازدم عمیق و موثر می‌‌شود.
 
شماره ثبت کارآزمایی بالینی : ۱N۲۰۱۸۱۱۰۶۰۴۱۵۶۹IRCT

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb