دوره 34، شماره 241 - ( بهمن 1403 )                   جلد 34 شماره 241 صفحات 88-79 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nakhaie M, Nakhaie S, Farsiu N, Sinaei R, Charostad J, Torabian S, et al . Relationship Between Mycoplasma Pneumoniae Serological Findings and Clinical Outcomes in COVID-19 Patients: A Cross-Sectional Study. J Mazandaran Univ Med Sci 2025; 34 (241) :79-88
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-21408-fa.html
نخعی محسن، نخعی سمیرا، فرسیو نیلوفر، سینایی رضا، چاراستاد جواد، ترابیان سهیلا، و همکاران.. ارتباط میان نتایج سرولوژیک باکتری مایکوپلاسما پنومونیه و پیامدهای بالینی در بیماران کووید-19: یک مطالعه مقطعی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1403; 34 (241) :79-88

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-21408-fa.html


چکیده:   (414 مشاهده)
سابقه و هدف: مایکوپلاسما پنومونیه که عامل عفونت‌های مجاری تنفسی می‌شود، با عفونت‌های همزمان با کووید-19 مرتبط بوده است. این مطالعه با هدف بررسی سطوح سرمی IgM و IgG باکتری مایکوپلاسما پنومونیه در بیماران مبتلا به کووید-19، به منظور ارزیابی ارتباط آنها با نتایج بیماری، از جمله شدت بیماری و میزان مرگ و میر، انجام پذیرفت.
مواد و روشها: در این مطالعه مقطعی، 70 بیمار مبتلا به کووید-19 که در طول موج اول همه‌گیری در بیمارستان افضلی پور درشهر کرمان و کشور ایران بستری بودند، انتخاب شدند. سطوح سرمی IgM و IgG برای مایکوپلاسما پنومونیه مورد بررسی آزمایشگاهی قرار گرفتند و اطلاعات دموگرافیک و بالینی با بررسی اسناد پزشکی جمع‌آوری شدند. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS نسخه 23 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافتهها: در این مطالعه شیوع IgM مایکوپلاسما پنومونیه پایین بود، اما تعداد قابل توجهی از بیماران از نظر IgG مثبت بودند. سطوح سرمی IgM به صورت وابسته به مشخصات دموگرافیک و بالینی افراد متفاوت بود و در بیماران جوان‌تر و افرادی که به بیماری‌های زمینه ای مبتلا نبودند، بیش‌تر بوده است. افراد مبتلا به عفونت همزمان علائم بیش‌تری مانند بی‌اشتهایی، میالژی و سرفه خلطی داشتند. بیمارانی که بهبود یافتند نسبت به بیمارانی که جان خود را از دست دادند سطوح IgG بسیار بیش‌تری داشتند. براساس نتایج بهدست آمده، عفونت همزمان یا مواجهه قبلی با مایکوپلاسما پنومونیه ممکن است بر پیامد بالینی بیماری کووید-19 تأثیر بگذارد. افزایش سطح IgM خون با علائم مشخصی مرتبط بود، اما افزایش سطوح IgG با پیامد بهتر مرتبط بود.
استنتاج: عفونت قبلی و یا همزمان با مایکوپلاسما پنومونیه میتواند در علائم بیماری و پیامد بیماری کووید-19 تاثیرگذار باشد و در نتیجه تشخیص وجود عفونت همزمان با این باکتری کمکهای شایانی به مدیریت و بهبود بیماری در این دسته از بیماران میرساند.

 
متن کامل [PDF 689 kb]   (180 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: ويروس شناسي پزشکي

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb