دیابت حاملگی بهعنوان اصلیترین اختلال متابولیک دوران بارداری روند رو به رشدی را در سالهای اخیر ازنظر شیوع داشته است. امروزه شرایط متابولیک محیط داخل رحمی، عامل خطر حیاتی برای ابتلا به دیابت و بیماریهای قلبی-عروقی محسوب میشود. شواهد این برنامهریزی جنینی و سهم آن بهعنوان یکی از ریشههای تکاملی بیماریهای انسانی، یکی از مهمترین دلایل اهمیت حیاتی بهبود کنترل متابولیسم گلوکز در مادر باردار، تعیین سایر مواد مغذی، تأکید بر اقدامات کاهش وزن قبل از بارداری، مصرف رژیم غذایی سالم و پیشگیری از وزنگیری بیشازحد در دوران بارداری است. درمان پزشکی تغذیهای درمان اولیه دیابت بارداری است و مشکل چاقی بهعنوان چالش بزرگ در مشاوره بیماران و اقدامات مداخلهای در دوران بارداری میباشد. جمعیت در حال حاضر دنیا، شامل نسبت بالاتر از زنانی است که شاخص توده بدنی قبل از بارداری و وزنگیری حین بارداری آنها در تمام زیرگروههای جمعیتی افزایش یافته است. در مقاله حاضر سعی بر آن شده است که بهصورت اجمالی، مطالعات دریافت غذایی و مداخلات رژیم غذایی بر پایه فیزیوپاتولوژی دیابت بارداری، از دیدگاه علم تغذیه موردبحث و بررسی قرار گیرد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |