دوره 32، شماره 209 - ( خرداد 1401 )                   جلد 32 شماره 209 صفحات 124-114 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Baghei D, Poortaghi S, Sahebi L, Amrollah MajdAbadi Z, Nikpeyma N. Effect of Mobile Educational Application on Adherence to Treatment in Elderly with Hypertension. J Mazandaran Univ Med Sci 2022; 32 (209) :114-124
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-17550-fa.html
بقیعی دانیال، پورتقی سریه، صاحبی لیلا، امراله مجدآبادی زهرا، نیک پیما نسرین. تاثیر اپلیکیشن آموزشی تلفن همراه بر تبعیت از درمان در سالمندان مبتلا به پرفشاری خون. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1401; 32 (209) :114-124

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-17550-fa.html


چکیده:   (2311 مشاهده)
سابقه و هدف: تبعیت از درمان در پرفشاری خون اهمیت دارد و میتوان از تلفن همراه، برای آموزش بیماران استفاده کرد. مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر اپلیکیشن آموزشی تلفن همراه بر تبعیت از درمان در سالمندان مبتلا به پرفشاری خون انجام شد.
مواد و روشها: این کارآزمایی بالینی تصادفی شده در سال 1399 در نیشابور-ایران انجام شد. تعداد 54 نفر از معلمان بازنشسته سالمند عضو کانون بازنشستگان، به روش نمونه‌گیری مستمر انتخاب و سپس به روش تصادفی بلوک‌بندی چهارتایی بدون جای گشت در دو گروه مداخله و کنترل (در هرگروه 27 نفر) بدون کورسازی قرارگرفتند. برای جمع‌آوری داده‌ها از پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و ابزار تبعیت از درمان مدانلو و همکاران (1392) استفاده شد. مداخله آموزشی با استفاده از اپلیکیشن برای گروه مداخله به شیوه الکترونیکی 6 جلسه به مدت سه هفته و برای گروه کنترل، مراقبت‌های روتین اجرا شد. ابزار تبعیت از درمان قبل و 6 هفته بعد از مداخله توسط هر دو گروه تکمیل شد.
یافتهها: تفاوت میانگین زیرمقیاس‌های تبعیت از درمان بعد از مداخله در دو گروه آزمایش و کنترل نشان داد که تفاوت معنی‌داری بین زیرمقیاس تعهد به درمان(0/023=P) و تردید در اجرای درمان(0/026=P) وجود دارد. میانگین فشار خون نمونه‌ها نشان داد که فشارخون سیستولیک و دیاستولیک در گروه مداخله و کنترل قبل از انجام مداخله تفاوت معنی‌داری نداشت ولی پس از مداخله میانگین فشارخون دیاستولیک در گروه مداخله معنی‌دار بود (0/017=P).
استنتاج: از طریق اپلیکیشن‌های آموزشی تلفن همراه میزان تبعیت از درمان افزایش میابد و این امر می‌تواند برای مدیریت بیماری های مزمن و تبعیت دارویی و درمانی مورد استفاده قرار گیرد.

شماره ثبت کارآزمایی بالینی : 1N20200618047824IRCT
متن کامل [PDF 659 kb]   (890 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: پرستاری

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb