دوره 32، شماره 210 - ( تیر 1401 )                   جلد 32 شماره 210 صفحات 115-108 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (712 مشاهده)
سابقه و هدف: اصطلاح "عفونت بیمارستانی" به هر نوعی از عفونت اطلاق میشود که در هنگام بستری وجود نداشته باشد و طی 72-48 ساعت پس از بستری یا حداکثر 3 روز تا 6 هفته پس از ترخیص، یا 30 روز پس از جراحی رخ دهد. از آنجا که عفونتهای بیمارستانی یکی از عوامل بروز عوارض جانبی، مرگ و میر و کاهش کیفیت زندگی در بیماران هستند، لذا بر آن شدیم به بررسی خصوصیات بالینی، آزمایشگاهی و میکروبیولوژیک بیماران قلبی عروقی مبتلا به عفونتهای بیمارستانی، در بیمارستان قلب فاطمه زهرای ساری بپردازیم.
مواد و روشها: در این مطالعه توصیفی، 22811 نفر مورد بررسی قرار گرفتند. اطلاعات مورد نیاز بیماران ثبت، علائم عفونت در بیماران بررسی شده و در صورت بروز علایم، بیماران ویزیت شدند. اطلاعات پس از جمعآوری وارد نرمافزار 18 SPSS شد و مورد آنالیز قرار گرفت.
یافتهها: در این مطالعه 1/4 درصد از بیماران دچار عفونت بیمارستانی شدند. میانگین سنی بیماران 12/5 ± 64/5 سال و اکثریت بیماران (53/3درصد) مرد بودند. شایعترین بیماری زمینهای به ترتیب فشارخون، دیابت، هایپرلیپیدمی بودند. شایعترین نوع عفونت بیمارستانی، عفونتهای تنفسی (47/8درصد) و شایعترین باکتری یافت شده در کشت، باکتری اشریشیاکلی بود. اسینتوباکتر به تمام آنتیبیوتیکهای آزمایش شده مقاوم بود، به جز کولیستین که در 80 درصد موارد حساس و در 20 درصد مقاومت داشت.
استنتاج: کنترل و پیشگیری از عفونت‌های بیمارستانی از اهمیت ویژه‌ای به خصوص در بیماران بستری در بخش‌های مراقبت‌های ویژه پس از عمل جراحی قلب باز دارد.
 
متن کامل [PDF 620 kb]   (311 دریافت)    
نوع مطالعه: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: عفوني

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.