دوره 32، شماره 210 - ( تیر 1401 )                   جلد 32 شماره 210 صفحات 115-108 | برگشت به فهرست نسخه ها

Darvishnia D, Najafi N, Davoudi A, Jafari A, Mirzakhani M. Clinical, Laboratory and Microbiological Characteristics of Patients with Nosocomial Infections Admitted to Sari Fatemeh Zahra Heart Hospital, 2018-2019. J Mazandaran Univ Med Sci 2022; 32 (210) :108-115
درویش نیا داوید، نجفی نرگس، داودی علیرضا، جعفری عطیه، میرزاخانی مریم. بررسی خصوصیات بالینی و میکروبیولوژیک بیماران مبتلا به عفونت‌های بیمارستانی در بیماران بستری در بیمارستان قلب فاطمه زهرا ساری در سال‌های 97 تا 98. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1401; 32 (210) :108-115

سابقه و هدف: اصطلاح "عفونت بیمارستانی" به هر نوعی از عفونت اطلاق میشود که در هنگام بستری وجود نداشته باشد و طی 72-48 ساعت پس از بستری یا حداکثر 3 روز تا 6 هفته پس از ترخیص، یا 30 روز پس از جراحی رخ دهد. از آنجا که عفونتهای بیمارستانی یکی از عوامل بروز عوارض جانبی، مرگ و میر و کاهش کیفیت زندگی در بیماران هستند، لذا بر آن شدیم به بررسی خصوصیات بالینی، آزمایشگاهی و میکروبیولوژیک بیماران قلبی عروقی مبتلا به عفونتهای بیمارستانی، در بیمارستان قلب فاطمه زهرای ساری بپردازیم.
مواد و روشها: در این مطالعه توصیفی، 22811 نفر مورد بررسی قرار گرفتند. اطلاعات مورد نیاز بیماران ثبت، علائم عفونت در بیماران بررسی شده و در صورت بروز علایم، بیماران ویزیت شدند. اطلاعات پس از جمعآوری وارد نرمافزار 18 SPSS شد و مورد آنالیز قرار گرفت.
یافتهها: در این مطالعه 1/4 درصد از بیماران دچار عفونت بیمارستانی شدند. میانگین سنی بیماران 12/5 ± 64/5 سال و اکثریت بیماران (53/3درصد) مرد بودند. شایعترین بیماری زمینهای به ترتیب فشارخون، دیابت، هایپرلیپیدمی بودند. شایعترین نوع عفونت بیمارستانی، عفونتهای تنفسی (47/8درصد) و شایعترین باکتری یافت شده در کشت، باکتری اشریشیاکلی بود. اسینتوباکتر به تمام آنتیبیوتیکهای آزمایش شده مقاوم بود، به جز کولیستین که در 80 درصد موارد حساس و در 20 درصد مقاومت داشت.
استنتاج: کنترل و پیشگیری از عفونت‌های بیمارستانی از اهمیت ویژه‌ای به خصوص در بیماران بستری در بخش‌های مراقبت‌های ویژه پس از عمل جراحی قلب باز دارد.

نوع مطالعه: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: عفوني