Davoodi L, Alian S, Sedaghatian F, Ahmadi N, Abedi Samakoosh M, Soleymani E. Final Diagnosis of Patients Admitted to Qaemshahr Razi Hospital due to Acute Hepatitis. J Mazandaran Univ Med Sci 2023; 33 (220) :200-205
URL:
http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-18366-fa.html
داودی لطف اله، عالیان شهریار، صداقتیان فائزه، احمدی نوشین، عابدی سماکوش محمد، سلیمانی عیسی. تشخیص نهایی بیماران بستری شده به علت هپاتیت حاد در
مرکز آموزشی درمانی رازی قائم شهر. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1402; 33 (220) :200-205
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-18366-fa.html
چکیده: (1038 مشاهده)
سابقه و هدف: هپاتیت حاد، التهاب حاد سلولهای کبدیست که با علل مختلفی چون ویروسی، باکتریایی، قارچی و دارویی میتواند رخ دهد. این مطالعه به بررسی تشخیص نهایی بیماران بستری شده با تشخیص اولیه هپاتیت حاد در مرکز آموزشی- درمانی رازی قائمشهر پرداخته است.
مواد و روشها: این مطالعه توصیفی- تحلیلی از نوع مقطعی و گذشتهنگر در بیمارستان رازی قائمشهر در طی سالهای 98-1393 انجام شد و تمامی 120 پروندهای که با تشخیص اولیه هپاتیت حاد در طی این دوره 5 ساله بستری شده بودند، مورد بررسی قرارگرفت. ابزار پژوهش شامل چک لیست طراحی شده بود که در بخش اول تمامی اطلاعات دموگرافیک و علایم بالینی جمعآوری و در بخش دوم آزمایشات بیمار از پرونده بیمار اخذ شد. کلیه اطلاعات چک لیست با استفاده از نرمافزار SPSS نسخه 21 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافتهها: تعداد افراد مورد بررسی 120 نفر بود که به جز متغیر جنس در متغیرهای محل سکونت، سابقه خانوادگی، سابقه قبلی هپاتیت، تزریق خون، سیگار و مواد مخدر، الکل، روابط پرخطر جنسی و داشتن HIV، رابطه معنیداری وجود داشت (0/05P<). همچنین شایعترین علت هپاتیت حاد در این مطالعه هپاتیت B و A گزارش شد.
استنتاج: با توجه به شیوع بالای مراجعین مبتلا به هپاتیت B و هپاتیت دارویی، میتوان با بازنگری و توجه بیشتر به واکسیناسیون هپاتیت B و همچنین پیگیری بیمارانی که داروهای هپاتوتوکسیک استفاده میکنند، بروز هپاتیت حاد را کاهش داد.
نوع مطالعه:
گزارش کوتاه |
موضوع مقاله:
ويروس شناسي پزشکي