Zazouli M A, Safarpour Ghadi M, Veisi A, Habibkhani P. Bacterial Contamination in Bottled Water and Drinking Water Distribution Network in Semnan, 2012. J Mazandaran Univ Med Sci 2012; 21 (1) :151-159
URL:
http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-2088-fa.html
ززولی محمد علی، صفرپور قادی مرجانه، ویسی امیر، حبیبخانی پوران. بررسی آلودگی باکتریایی در آبهای بطری شده و مقایسه آن با آب آشامیدنی شبکه توزیع شهر سمنان در سال 91. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1390; 21 (1) :151-159
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-2088-fa.html
چکیده: (11456 مشاهده)
سابقه و هدف: به طور معمول تعداد باکتریهای هتروتروف برای ارزیابی کیفیت میکروبیولوژیکی آب آشامیدنی استفاده میشود. تعداد باکتریهای هتروتروف در آبهای آشامیدنی باید کمتر از 500 کلنی در میلیلیتر باشد. هدف از این مطالعه، بررسی آلودگی باکتریایی آبهای بطری شده و مقایسه آن با آب آشامیدنی شبکه توزیع شهری سمنان در سال 91 و همچنین ارتباط آن با پارامترهای کیفی آب میباشد.
مواد و روشها: در این بررسی 21 نمونه از آب بطری شده متعلق به هفت مارک داخلی و 15 نمونه آب آشامیدنی شبکه توزیع شهر سمنان از نظر تعداد باکتریهای هتروتروف بررسی و مقایسه شد. رابطه بین رشد باکتریهای هتروترف با pH، دما، کدورت، کلر آزاد باقی مانده در سیستم توزیع آب آشامیدنی شهر سمنان نیز بررسی گردید.
یافتهها: نتایج نشان داد که تعداد باکتریهای هتروتروف در آبهای بطری شده کمتر از آب آشامیدنی شبکه توزیع شهر سمنان میباشد. تعداد باکتریهای هتروتروف با افزایش دما بیشتر میشود. در مقابل با افزایش میزان کلر آزاد باقیمانده، HPC کاهش مییابد. در ضمن میزان کدورت و pH تأثیری بر روی تعداد باکتریهای هتروتروف نداشته است.
استنتاج: آبهای بطری شده مورد مطالعه از نظر کیفیت میکروبی باکتریهای هتروتروف مطابق با استاندارد ایران و WHO است در حالی که تعداد باکتریهای هتروتروف ممکن است در بخشهایی از شبکه توزیع که میزان کلر باقیمانده کم است، قابل توجه باشد.
نوع مطالعه:
پژوهشي-کامل |