دوره 35، شماره 246 - ( تیر 1404 )                   جلد 35 شماره 246 صفحات 94-83 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Dindarloo M M, Fendereski A, Kashi Z, Shabankhani B, Yazdani-Charati J. Comparison of Parametric Cure Models for Identifying Prognostic Factors in Thyroid Cancer Survival. J Mazandaran Univ Med Sci 2025; 35 (246) :83-94
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-21317-fa.html
دیندارلو محمدمهدی، فندرسکی افسانه، کاشی زهرا، شعبانخانی بیژن، یزدانی چراتی جمشید. مقایسه مدل های شفایافته پارامتری در شناسایی عوامل مؤثر بر بقای بیماران مبتلا به سرطان تیروئید. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1404; 35 (246) :83-94

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-21317-fa.html


چکیده:   (102 مشاهده)
سابقه و هدف: سرطان پاپیلاری تیروئید (PTC) شایع‌ترین نوع سرطان تیروئید است که معمولاً پیش‌آگهی خوبی دارد، اما در برخی بیماران ممکن است عود و پیشرفت بیماری رخ دهد. این مطالعه با هدف بررسی بقای بیماران مبتلا به PTC و عوامل مؤثر بر آن با استفاده از مدل‌های آماری، انجام پذیرفت تا درک بهتری از سیر طبیعی بیماری و ارائه درمان‌های شخصی‌ سازی شده حاصل شود.
مواد و روش ها: مطالعه حاضر یک تحقیق کوهورت، بر روی 469 بیمار مبتلا به سرطان پاپیلاری تیروئید در سال های 1993 تا 2013 میلادی است که داده‌های آن از پایگاه TCGA استخراج شده است. در این پژوهش، مدل‌های پارامتری برای تحلیل داده‌ها و شناسایی عوامل خطر بقای بیماران به کار رفته است. با استفاده از مدل‌های مختلف، نسبت شفا یافتگی و اهمیت عوامل مختلف شناسایی و کارایی مدل‌ها با معیارهای آماری مقایسه شده است.
یافتهها: از 469 بیمار مورد مطالعه، 124 نفر (26/4 درصد) مرد بودند و میانگین سنی بیماران 15.53 ± 48 سال بود. تا پایان مطالعه، 14 نفر (3 درصد) فوت کردند و نرخ بقای یک، سه، پنج و ده ساله به ترتیب 98/6، 91/3، 83/2 و 83/2 درصد می باشد. نتایج نشان داد که مدل وایبل آمیخته بهترین عملکرد را در شناسایی عوامل مؤثر بر بقای بیماران دارد و خطر مرگ زود هنگام در بیماران با مراحل پیشرفته‌تر بیش‌تر است، در حالی که زنان و بیمارانی که رادیوتراپی دریافت کرده‌اند، شانس درمان کامل بیش‌تری دارند.
استنتاج: این مطالعه بر اهمیت انتخاب مدل‌های شفا در تحلیل داده‌های بقا تأکید دارد و نشان می‌دهد که انتخاب مدل باید بر اساس ویژگی‌های خاص داده‌ها و اهداف تحقیق صورت گیرد. نتایج حاکی از پیش‌آگهی مطلوب سرطان پاپیلاری تیروئید و تأثیر عوامل مختلفی مانند سن، جنسیت، درمان رادیوتراپی و محل نئوپلاسم بر بقای بیماران است، که ضرورت رویکردهای درمانی شخصی‌ سازی شده را در این زمینه نمایان می‌کند.

 
متن کامل [PDF 669 kb]   (33 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: آمار زیستی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb