دوره 24، شماره 119 - ( آذر 1393 )                   جلد 24 شماره 119 صفحات 222-213 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mahmoudi R, Golchin A, Farhoodi A. A Review on Antibiotic Residues in Animal-derived Foods in Iran over the Last Thirty Years . J Mazandaran Univ Med Sci 2014; 24 (119) :213-222
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-4761-fa.html
محمودی رزاق، گلچین علی، فرهودی آیدا. مروری برآلودگی فراورده های غذایی با منشا دامی به باقی مانده‌های آنتی بیوتیکی طی سه دهه اخیر در ایران. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1393; 24 (119) :213-222

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-4761-fa.html


چکیده:   (6925 مشاهده)
امروزه مصرف فرآورده‌های غذایی با منشأ دامی که ممکن است حاوی باقی‌مانده‌های آنتی‌بیوتیکی باشند، نگرانی‌های زیادی را برای مصرف‌کنندگان ایجاد کرده است. از مهم‌ترین خطر باقیمانده‌های آنتی‌بیوتیکی در مواد غذایی، بروز مقاومت دارویی در برابر باکتری‌های پاتوژن در بدن مصرف‌کنندگان می‌باشد.بررسی حاضر مروری جامع است که در آن مطالعات صورت گرفته طی سی سال گذشته در ایران، روی مواد غذایی با منشا دامی، از لحاظ حضور و تعیین بقایای آنتی‌بیوتیکی و با استفاده از روش‌های مختلف مورد بررسی قرار گرفته است. این اطلاعات از پایگاه‌های جست‌وجوی PubMed، ScienceDirect،SID ،MagIran و سایر بانک مقالات جمع‌آوری و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته اند.مشاهده بقایای آنتی‌بیوتیکی بالا در مواد غذایی با منشا دامی ضرورت تبیین استانداردهایی برای کنترل کیفیت این دسته از مواد غذایی را نشان می‌دهد. استفاده از تکنیک‌های مناسب جهت اندازه‌گیری و خنثی‌سازی این مواد در آزمایش‌های مرسوم مواد غذایی باید بیش‌تر مورد توجه قرار گرفته و جزء تست‌های الزامی بررسی کیفیت این گروه از مواد غذایی قرار گیرد.
متن کامل [PDF 159 kb]   (8223 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: بهداشت

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb