بهار عادله، سعیدی مجید، کاشی زهرا، اخی عذرا، ربیعی خدیجه، داوودی مهدی. بررسی اثر ژل مخلوط آلوئه ورا و عسل در بهبود زخم پای دیابتی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1394; 25 (128) :113-117
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-6117-fa.html
چکیده: (16236 مشاهده)
چکیده
سابقه و هدف: یکی از مهمترین علتهای ناتوانی و مرگ و میر در بیماران دیابتی زخمهای پای دیابتی است. قرنهاست که از آلوئه ورا (صبر زرد) به دلیل اثرات درمانی شامل بهبود زخم، ضد التهاب استفاده میشود. در این مطالعه از مخلوط گیاه صبر زرد و عسل جهت ارزیابی بهبود زخم پای دیابتی استفاده شده است.
مواد و روشها: در مطالعه کارآزمایی بالینی دوسوکورحاضر افراد مورد مطالعه از بیماران دیابتی مبتلا به زخم پای غیرایسکمیک و غیرعفونی مراجعه کننده به مرکز دیابت بیمارستان امام خمینی (ره)ساری در سال 1388 انتخاب شدند و در دو گروه درمان (24 نفر) و دارونما (15 نفر) قرار داده شدند. برای مقایسه تاثیر از تی تست و تست کای دو استفاده گردید.
یافتهها: در 39 بیمار (19 زنو 20 مرد) مورد مطالعه میانگین سن، نمایه توده بدنی و مدت زمان ابتلا به دیابت به ترتیب 2/10 ±3/56، 2/4 ± 2/31، 6/6 ±2/16 بود که در دو گروه تفاوت معنی داری وجود نداشت. اندازه زخم با استفاده از خط کش تعیین گردید که تفاوت معنیداری در دو گروه وجود نداشت (36/0 p=). دبریدمان ,شستشو و کاهش فشار برای همه بیماران انجام شد. زخم در 21 (5/95 درصد) مورد از بیماران گروه دارو و 11 (6/ 78 درصد) بیمار در گروه دارونما بهبودی داشت (11/0 p=).
استنتاج: در زخم های کوچک، غیر عفونی و غیر ایسکمیک اثر ترکیب ژلِ مخلوط آلوئه ورا و عسل مشابه دارونما است. دبریدمان، شستشو با نرمال سالین و کاهش فشار در بهبود زخم مشابه دارو موثر است.
نوع مطالعه:
گزارش کوتاه |
موضوع مقاله:
طب سنتی