دوره 20، شماره 80 - ( بهمن و اسفند 1389 )                   جلد 20 شماره 80 صفحات 53-45 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (10752 مشاهده)
سابقه و هدف: آب سخت مشکلات زیادی را در مصارف خانگی و صنعتی ایجاد می کند. روش های متعددی برای حذف سختی آب با مزیت ها و معایب خاص خودشان وجود دارد. هدف از این مطالعه مقایسه حذف سختی آب آشامیدنی بوسیله منعقدکننده های پلی آلومینیوم کلراید سیلیکاته (PASIC) و الکتروکواگولاسیون (EC) بود.
مواد و روش ها: این بررسی در تصفیه خانه آب شهر قوچان (شمال شرقی ایران) اجرا گردید. نمونه برداری از آب شرب در فصول زمستان 1388 و بهار 1389 انجام گرفت. آزمایشات سختی، کدورت،pH و آلومینیوم باقیمانده بوسیله منعقد کننده های پلی آلومینیوم کلراید سیلیکاته (PASIC) و الکتروکواگولاسیون (EC) مورد بررسی قرار گرفت و کارآیی هر یک از روش ها با استفاده از آنالیز کوواریانس و رگرسیون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: نتایج بدست آمده نشان داد که منعقد کننده PASIC قادر به حذف 75 درصد حذف سختی کل و 70 درصد حذف سختی کلسیمی، 95 درصد کدورت آب خام ورودی در دوزهای بهینه 1 تا 5 میلی گرم در لیتر می باشد. فرآیند الکتروکواگولاسیون نیز قادر به حذف به ترتیب 97 و 95 درصد سختیکل و کلسیمی و 50 درصد کدورت می باشد به گونه ای که بیشترین درصد سختی در ولتاژ 30 ولت و زمان ماند 60 دقیقه و 6.5PHتا 7.5 مشاهده گردید.
استنتاج: به نظر می رسد که هر دو فرآیند به لحاظ هزینه و کارایی در حذف سختی و کدورت بسیار مناسب بودند و می توانند در تصفیه خانه های آب شرب استفاده شوند.
متن کامل [PDF 937 kb]   (4316 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.