دوره 20، شماره 80 - ( بهمن و اسفند 1389 )                   جلد 20 شماره 80 صفحات 53-45 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Malekoutian M, Heydari M. A Comparison of Polyaluminum Silicate Chloride and Electrocoagulation Process in removing hardness from Drinking Water . J Mazandaran Univ Med Sci 2011; 20 (80) :45-53
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-646-fa.html
ملکوتیان محمد، حیدری محمدرضا. مقایسه روش انعقاد با پلی آلومینیوم کلراید سیلیکاته و فرآیند الکتروکواگولاسیون در حذف سختی از آب شرب. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1389; 20 (80) :45-53

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-646-fa.html


چکیده:   (10494 مشاهده)
سابقه و هدف: آب سخت مشکلات زیادی را در مصارف خانگی و صنعتی ایجاد می کند. روش های متعددی برای حذف سختی آب با مزیت ها و معایب خاص خودشان وجود دارد. هدف از این مطالعه مقایسه حذف سختی آب آشامیدنی بوسیله منعقدکننده های پلی آلومینیوم کلراید سیلیکاته (PASIC) و الکتروکواگولاسیون (EC) بود.
مواد و روش ها: این بررسی در تصفیه خانه آب شهر قوچان (شمال شرقی ایران) اجرا گردید. نمونه برداری از آب شرب در فصول زمستان 1388 و بهار 1389 انجام گرفت. آزمایشات سختی، کدورت،pH و آلومینیوم باقیمانده بوسیله منعقد کننده های پلی آلومینیوم کلراید سیلیکاته (PASIC) و الکتروکواگولاسیون (EC) مورد بررسی قرار گرفت و کارآیی هر یک از روش ها با استفاده از آنالیز کوواریانس و رگرسیون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: نتایج بدست آمده نشان داد که منعقد کننده PASIC قادر به حذف 75 درصد حذف سختی کل و 70 درصد حذف سختی کلسیمی، 95 درصد کدورت آب خام ورودی در دوزهای بهینه 1 تا 5 میلی گرم در لیتر می باشد. فرآیند الکتروکواگولاسیون نیز قادر به حذف به ترتیب 97 و 95 درصد سختیکل و کلسیمی و 50 درصد کدورت می باشد به گونه ای که بیشترین درصد سختی در ولتاژ 30 ولت و زمان ماند 60 دقیقه و 6.5PHتا 7.5 مشاهده گردید.
استنتاج: به نظر می رسد که هر دو فرآیند به لحاظ هزینه و کارایی در حذف سختی و کدورت بسیار مناسب بودند و می توانند در تصفیه خانه های آب شرب استفاده شوند.
متن کامل [PDF 937 kb]   (4226 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb