دوره 12، شماره 34 - ( فروردين 1381 )                   جلد 12 شماره 34 صفحات 37-32 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Modarres S, Rahbarimanesh A. Study of adenoviruses in lower respiratory tract acute infection in children in Tehran 1999-2000 . J Mazandaran Univ Med Sci 2002; 12 (34) :32-37
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-71-fa.html
مدرس شهاب، رهبری منش علی اکبر. بررسی فراوانی ادنو ویروس ها در عفونت های حاد سیستم تنفسی تحتانی کودکان در تهران طی سال های 77-78. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1381; 12 (34) :32-37

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-71-fa.html


چکیده:   (18865 مشاهده)
سابقه و هدف: از آنجایی که ادنوویروس ها می توانند یکی از مشکلات عمده بهداشتی کودکان را تشکیل دهند، و نیز به سبب عدم دسترسی به الگوی اپیدمیولوژیکی این عفونت که در بسیاری از مواقع به تصور باکتریایی بی جهت تحت درمان آنتی بیوتیکی قرار می گیرد، این پژوهش با هدف بررسی فراوانی آدنوویروس ها در عفونت های حاد سیستم تنفسی تحتانی کودکان زیر 14 سال در 6 مرکز آموزشی و درمانی کودکان در تهران طی سال های77 الی 78 طراحی و اجرا گردید.
مواد و روش ها: به منظور انجام این مطالعه، از حلق و بینی 231 کودک مراجعه کننده به مرکز آموزشی و درمانی کودکان تهران و با تشخیص کلینیکی عفونت های حاد سیستم تنفسی تحتانی توسط سواب پنبه ای نمونه تهیه و در محیط ترانسپورت Hank's جمع آوری گردید. نمونه ها پس ازنگهداری در شرایط 20- درجه سانتی گراد، در بخش ویروس شناسی انستیتو پاستور ایران با روش فلورسانت آنتی بادی جهت تفکیک ویروس مورد آزمایش قرار گرفتند.
یافته ها: در این بررسی 5/9 درصد از نمونه ها مثبت بودند. همچنین بیشترین اشکال بالینی عفونت تنفسی به پنومونی (68.2 درصد) اختصاص داشت. بیشترین میزان عفونت (7/63 درصد) نیز در کودکان 1 تا 4 سال مشاهده شد که آزمون های آماری بین متغیر سن و ابتلا به عفونت ارتباط نشان دادند (P<0.005). میزان عفونت در پسران بیش از دختران بوده و فاقد اختلاف معنی دار بود، اما میزان عفونت تنفسی در فصل سرد بیش از سایر فصول سال با اختلاف آماری معنی دار مشاهده گردید (P<0.001).
استنتاج: با توجه به یافته های این تحقیق مبنی بر شایع تر بودن عفونت حاد تنفسی در کودکان 1 تا 4 سال و فصول سرد سال، پیشنهاد می شود پزشکان و پرستاران به ارایه آموزش به مادران جهت پیشگیری توجه بیشتری مبذول نموده، مسوولین امر و سیاستگزاران تامین سلامت جامعه جهت فراهم نمودن امکانات پیشگیری و درمان عفونت مذکور سعی و تلاش وافری مصروف دارند.
متن کامل [PDF 144 kb]   (2350 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb