دوره 26، شماره 136 - ( اردیبهشت 1395 )                   جلد 26 شماره 136 صفحات 17-9 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ahmadzadeh Heshmati A, Sadeghifar A, Saied A, Ahrari M N, Barkam M. Comparing the Outcomes of Open Surgery and Minimally Incision Surgery by Smillie Knife in Treatment of Carpal Tunnel Syndrome . J Mazandaran Univ Med Sci 2016; 26 (136) :9-17
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-7525-fa.html
احمدزاده حشمتی افشین، صادقی فر امیررضا، سعید علیرضا، احراری محمد نعیم، برکم محسن. مقایسۀ نتایج درمان جراحی سندرم تونل کارپ با دو روش جراحی باز و جراحی با برش محدود به وسیلۀ چاقوی Smillie. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1395; 26 (136) :9-17

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-7525-fa.html


چکیده:   (6688 مشاهده)

سابقه و هدف: سندرم تونل کارپ یکی از شایع‌ترین بیماری‌هایی است که بیماران را به‌کلینیک‌های ارتوپدی می‌کشاند وامروزه جراحان زیادی تمایل به جراحی با برش محدود پیدا کرده‌اند لذا این مطالعه با هدف مقایسه نتایج درمانی جراحی باز با جراحی با برش محدود به وسیلۀ چاقوی Smillie صورت گرفته است.

مواد و روش‌ها: در این مطالعۀ آینده‌نگر 72 بیمار (98 عمل جراحی) مبتلا به سندرم تونل کارپال وارد مطالعه شدند و به صورت تصادفی در دو گروه جراحی باز (46 مورد) و جراحی با برش محدود با استفاده از چاقوی Smillie (52 مورد) قرار گرفتند. بهبود بالینی به وسیلۀ پرسش نامۀ بوستون مورد ارزیابی قرار گرفت و بهبود الکترودیاگنوستیک، طول مدت جراحی، اندازه برش و عوارض جراحی به کمک تست‌های تی زوجی، تی مستقل و کای دو مقایسه گردیدند.

یافته‌ها: بلافاصله بعد از جراحی به جز در دو مورد از گروه جراحی باز و یک مورد از برش محدود پارستزی برطرف گردید. از نظر پارامترهای الکترودیاگنوستیک بعد از عمل بین دو گروه اختلافی مشاهده نشد. وجود درد بعد از جراحی در هفته‌های دوم و ششم به‌طور معنی‌داری در گروه جراحی برش محدود کم‌تر بود (به ترتیب 035/0=  pو 011/0= p). امتیاز بوستون در ماه سوم بین دو گروه اختلاف معنی‌داری نداشت اما در ماه ششم با اختلاف معنی دار در گروه برش محدود بهتر بود (به ترتیب 515/0= p و 029/0= p ). یک بیمار در گروه جراحی باز دچار باز شدن زخم بعد از کشیدن بخیه‌ها گردید.

استنتاج: جراحی با برش محدود با بهبود بالینی سریع‌تری همراه است و با توجه به عدم استفاده از بیهوشی در آن نسبت به جراحی کلاسیک ارجح است.

متن کامل [PDF 570 kb]   (4734 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: ارتوپدی،تروماتولوژی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb