دوره 13، شماره 39 - ( تير 1382 )                   جلد 13 شماره 39 صفحات 28-22 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Bagheri nesami M, Mohammadi E, Sadeghi R. Effect of benson relaxation on the rate of disease process in rheumatoid patients referring to rheumatology research center of Imam khomeini hospital in Tehran in 2000-2001. J Mazandaran Univ Med Sci 2003; 13 (39) :22-28
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-764-fa.html
باقری نسامی معصومه، محمدی عیسی، صادقی رقیه. بررسی تاثیر آرام سازی بنسون بر میزان شاخص های فعالیت بیماری، در بیماران روماتوییدی مراجعه کننده به درمانگاه مرکز تحقیقات روماتولوژی بیمارستان امام خمینی (ره) تهران در سال 80-1379. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1382; 13 (39) :22-28

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-764-fa.html


چکیده:   (13515 مشاهده)
سابقه و هدف: از میان بیماری های التهابی روماتیسمی، بیماری روماتویید، بیش ترین شیوع را به خود اختصاص داده است (شیوع یک درصد در اکثر جوامع و هم چنین ایران). این بیماری، مزمن بوده و همراه با درگیری چندین دستگاه است. علت آن ناشناخته است و علامت اصلی بیماری، التهاب مفاصل سینوویال می باشد. بیماران علاوه بر درد، محدودیت و تغییر شکل مفاصل از علایم خارج مفصلی و مشکلات روحی - روانی رنج می برند. استرس، اضطراب و افسردگی که ناشی از ماهیت بیماری است؛ همراه با این بیماری وجود دارد و سیکل معیوبی را بین علایم جسمی و روحی ایجاد می کند؛ درنتیجه بیماری فرد با استرس و تحریکات عصبی، فعال می شود که گاهی اوقات کنترل آن بسیار مشکل می باشد. لذا در این پژوهش از آرام سازی بنسون در کنار اقدامات دارویی، جهت کنترل فعالیت بیماری استفاده شده است.
مواد روش ها: این تحقیق، یک مطالعه تجربی از نوع کارآزمایی بالینی است که در سال 80-1379 در درمانگاه مرکز تحقیقات روماتولوژی بیمارستان امام خمینی(ره) تهران انجام شده است: در این مطالعه 50 بیمار به صورت نمونه گیری غیر احتمالی از جامعه آماری در دسترس بر اساس سن و جنس در 2 گروه شاهد (24 نفر) و آزمون (26 نفر) به صورت تصادفی قرار گرفتند. آرام سازی به صورت انفرادی و به کمک نوار به گروه آزمون، آموزش داده شد و در طی 8 هفته مداخله پیگیری انجام شد. برای ارزیابی تاثیر آرام سازی بنسون، علایم بالینی، یافته های آزمایشگاهی، اضطراب، افسردگی و احساس خوب بودن بیماران قبل و بعد از مداخله، در هر دو گروه، سنجیده شد.
یافته ها: با انجام آزمون های آماری، متغیرهای موجود در این تحقیق قبل از مداخله، در دو گروه شاهد و آزمون، اختلاف معنی داری نداشتند. میانگین متغیرهای اضطراب، افسردگی، احساس خوب بودن در هر دو گروه بعد ازمداخله، به ترتیب با P=0.0001 و P=0.0001 و P=0.001 اختلاف معنی داری را نشان داد. بیش تر متغیرهای علایم و یافته های آزمایشگاهی، روند کاهش فعالیت بیماری را نشان دادند، ولی از نظر آماری، اختلاف معنی داری وجود نداشت.
استنتاج: فرضیه پژوهش مبتنی بر این که آرام سازی، فعالیت بیماری را کمتر کند از ابعاد اضطراب، افسردگی و احساس خوب بودن، مورد تایید قرار گرفت. از نظر سایر متغیرهای مربوط به علایم بالینی و یافته های آزمایشگاهی برای کسب نتایج آماری دقیق تر، نیاز به تحقیق با حجم نمونه بیش تر و انجام مداخله در مدت زمان بیشتر از 8 هفته است.
متن کامل [PDF 176 kb]   (2300 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb