دوره 21، شماره 82 - ( خرداد و تیر 1390 )                   جلد 21 شماره 82 صفحات 53-48 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Âbedi Samakoosh M, Zeyghami M. The Amount of Post-Operative Initial Function of Transplanted Kidney in Open and Laparoscopic Donor Nephroctomy in Hashemi Nejad Hospital, Tehran, 2003-2008. J Mazandaran Univ Med Sci 2011; 21 (82) :48-53
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-822-fa.html
عابدی سماکوش محمد، ضیغمی محمدرضا. بررسی میزان کارکرد اولیه کلیه پیوندی پس از عمل بین گروه نفرکتومی دهنده به روش جراحی باز و نفرکتومی دهنده به روش لاپاراسکوپیک در بیمارستان ها. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1390; 21 (82) :48-53

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-822-fa.html


چکیده:   (18316 مشاهده)
سابقه و هدف : نفرکتومی‌دهنده کلیه با لاپاراسکوپی، جایگزین مناسب برای عمل باز می‌باشد که دارای مزایای قابل توجهی همچون حفظ زیبایی ظاهری، نداشتن درد زیاد بعد از عمل، برگشت سریع افراد به فعالیت‌های عادی و اسکار کم جراحی می‌باشد. متأسفانه در ایران تاکنون مطالعه جامعی به منظور بررسی نتایج نفرکتومی‌دهنده کلیه با لاپاراسکوپی در مقایسه با لاپاراتومی انجام نشده است.
مواد و روش ها : در این مطالعه مقطعی 121 مورد نفرکتومی دهنده در بیمارستان شهید هاشمی نژاد تهران بررسی شدند که در 67 مورد به شیوه لاپاراتومی و در 54 مورد لاپاراسکوپی بود. کراتینین، GFR و حجم ادراری بیماران در ادامه مورد بررسی قرار گرفت.
یافته ها : در این مطالعه زمان ایسکمیک گرم و مدت اقامت فرد دهنده در بیمارستان در بین دو گروه تفاوت آماری معنی‌داری داشت(05/0p<) و هر دوی این فاکتورها در گروه لاپاراسکوپی طولانی تر بود. بعلاوه حجم ادرار نیز در گروه لاپاراتومی نسبت به گروه لاپاراسکوپی به میزان معنی‌داری بالاتر بود (05/0p<). GFR در گروه لاپاراتومی در دو هفته اول پس از پیوند نسبت به گروه لاپاراسکوپی بالاتر بوده است.
استنتاج : در مجموع بر اساس نتایج حاصل از این مطالعه چنین استنباط می‌شود که روش نفرکتومی لاپاراسکوپیک روش مفید و کم عارضه‌ای برای برداشتن کلیه فرد دهنده محسوب می‌گردد و استفاده از آن در بالین توصیه می‌شود.
متن کامل [PDF 277 kb]   (4500 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb