سابقه و هدف: با توجه به اهمیت مصرف گیاهان دارویی در دوران بارداری، این مطالعه آگاهی، نگرش و عملکرد زنان باردار شهرستان ساری نسبت به گیاهان دارویی را در دوران بارداری بررسی میکند.
مواد و روشها: مطالعه حاضر یک مطالعه توصیفی- مقطعی بوده که بر روی 307 مادر تازه زایمان کرده مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهرستان ساری در سال 1393 انجام شد. ابزار جمعآوری اطلاعات پرسشنامهای شامل اطلاعات جمعیتشناختی و سه حیطه آگاهی، نگرش و عملکرد زنان نسبت به استفاده از گیاهان دارویی در دوران بارداری بود. دادهها با آزمونهای آماری توصیفی و آزمونهای تی و کای دو تحلیل شد.
یافتهها: بیشترین شناخت نمونهها از گیاهان دارویی مربوط به نعناع (7/96 درصد)، بهار نارنج (6/89 درصد) و دارچین (7/85 درصد) بود. شایعترین دلیل استفاده از گیاهان، بیخطر بودن و عوارض کمتر روشها (5/80 درصد) بود. حدود نیمی از نمونه ها (48 درصد) حداقل از یک گیاه در دوران بارداری استفاده کرده که شایعترین آنان نعناع (31 درصد)، بهار نارنج (5/28 درصد) و خاک شیر (22 درصد) بود. اکثر نمونهها در طول دوران بارداری و به توصیه مادر خود (8/37 درصد) از گیاهان دارویی استفاده نمودهاند. نگرش اکثر زنان (7/95 درصد) نسبت به مصرف گیاهان دارویی مثبت بود.
استنتاج: با توجه به افزایش کاربرد گیاهان دارویی و نگرش مثبت مادران نسبت به مصرف آن در دوران بارداری و همچنین به دلیل تاثیرات ناشناخته آن، برنامهریزی جهت افزایش آگاهی مادران و کارکنان بهداشتی از مزایا و معایب گیاهان دارویی پیشنهاد میگردد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |