جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای اعتضادی

طهورا اعتضادی، پرستو نامدار، عاطفه صفار شاهرودی،
دوره ۲۵، شماره ۱۳۴ - ( اسفند ۱۳۹۴ )
چکیده

سابقه و هدف: شیوع فقدان دندان لترال در ماگزیلا حدود۱-۲ درصد است‌که مجموعاً ۲۰ درصدکل غیبت‌های دندانی را شامل می‌شود. افزایش دانش در زمینه علل و ویژگی‌های ظاهری این بیماران، در تشخیص و طرح درمان بسیار کمک‌کننده است. هدف این مطالعه مشخص کردن ویژگی‌های دنتال و اسکلتال بیماران با فقدان مادرزادی لترال ماگزیلاری است.

مواد و روش‌ها: این مطالعه تحلیلی، شامل کست دندانی و لترال سفالومتری قبل درمان از ۲۶ بیمار با فقدان مادرزادی دندان لترال ماگزیلاری به صورت یک یا دو طرفه است. پارامترهای زیر مورد ارزیابی قرار گرفت: فضای بین کانینی ماگزیلا و مندیبل، فضای بین مولری ماگزیلا و مندیبل، اوربایت، اورجت، فقدان دندان و یا سایر آنومالی‌های دندانی، SNA، SNB، ANB و شاخصWits. در نهایت پارامترهای به دست آمده نسبت به گروه کنترل با اکلوژن نرمال توسط
t-test مورد مقایسه قرار گرفت.

یافته‌ها: ۸ مورد از ۲۶ بیمار، فقدان دوطرفه دندان لترال ماگزیلا داشتند و از ۱۸ مورد با فقدان یک طرفه، ۶۷/۶۶ درصد (۱۲ مورد) از دست دادن دندان در کوادرانت سمت راست ماگزیلا دیده شد. فقدان دندان لترال در ۱۲ بیمار همراه با سایر آنومالی‌ها یا غیبت مادرزادی سایر دندان ها همراه بود. در مقایسه با گروه کنترل، اورجت به طور معنی‌داری کم‌تر بود (۰۵/۰= p) و فضای بین کانین در فک بالا و پایین کوچک‌تر بود. ANB و شاخص Wits نیز به طور مشخصی در این گروه کاهش یافته بود (۰۵/۰= p).

استنتاج: فقدان دندان لترال ماگزیلاری به شدت با سایر آنومالی های دندانی مرتبط بود و اکثر بیماران با این مشکل، تمایل اسکلتال و دنتال CL III داشتند.


پرستو نامدار، طهورا اعتضادی،
دوره ۲۶، شماره ۱۴۶ - ( اسفند ۱۳۹۵ )
چکیده

ریلپس یک ریسک فاکتور غیر قابل پیش‌بینی برای هر بیمار است. باید قبل از آغاز درمان، بیماران از ریسک ریلپس در درازمدت و راه‌های کاهش آن آگاه گردند. بعضی از علل ریلپس در کنترل ارتودنتیست هستند، اما بقیه، نظیر تغییرات بافت نرم و رشد تاخیری، تحت مدیریت درمانگر نبوده و از این رو ممکن است مسئول تغییرات موقعیت دندان‌‌ها، در دراز مدت باشند. لذا، ریتنشن بعد از درمان ارتو بوسیله محققین و ارتودنتیست‌ها توصیه می‌گردد. هدف از ریتنشن نگهداری دندان ها در جای صحیح خود بعد از پایان درمان است. در این مقاله سعی شده مروری بر علل ریلپس و راه‌های کاهش آن با استفاده از ریتینرها و درمان های کمکی جدید داشته باشیم.


طهورا اعتضادی، بهادر مهدوی، فرهاد ثبوتی، جمشید یزدانی چراتی، پرستو نامدار،
دوره ۲۹، شماره ۱۷۳ - ( خرداد ۱۳۹۸ )
چکیده

سابقه و هدف: مال اکلوژن یکی از مهمترین ناهنجاریهای دندانی فکی است که می‌‌تواند روی ظاهر و فانکشن فرد تاثیر منفی داشته باشد. ایندکس نیاز به درمان ارتودنسی  IOTN: index of orthodontic treatment needs)) به عنوان یکی از ایندکسهای معروف ارتودنسی بر اساس شاخصهای اکلوزالی فرد، مال اکلوژنها را طبقهبندی نموده است. هدف از این مطالعه، ارزیابی میزان نیاز به درمان ارتودنسی در دانش آموزان ۱۲- ۱۴ ساله شهرستان ساری در سال تحصیلی
۹۵- ۹۶ با استفاده از شاخص IOTN می باشد.
مواد و روشها: در این مطالعه توصیفی- مقطعی، از چک لیست IOTN برای ۵۷۶ دانشآموز از ۶ مدرسه مختلف استفاده شد. شاخص IOTN شامل دو جزء میباشد و از آنجاییکه این دو جزء دارای رابطه نزدیکی با هم میباشند، فقط جزء سلامت دندانی مورد ارزیابی قرار گرفت. پس از جمعآوری اطلاعات، داده ها وارد نرمافزار SPSS۲۱ شدند و آنالیز آماری Chi-square صورت پذیرفت.
یافتهها: از بین ۵۷۶ دانشآموز، بیشتر افراد (۲/۲۹ درصد) از نظر نیاز به درمان در درجه ۲ یعنی نیاز کم به درمان قرار گرفتند که در گروه پسران و دختران به ترتیب ۳/۳۰ درصد و ۲۸ درصد بود. کمترین تعداد (۲/۸ درصد) در درجه ۵ یعنی نیاز خیلی شدید به درمان ارتودنسی قرار گرفتند. توزیع درجهبندی در دو گروه دختران و پسران به صورت همگون بوده و این دو گروه تفاوت معنیداری با یکدیگر از نظر آماری نداشت (۷۵/۰P<). فراوانی نیاز قطعی به درمانهای ارتودنسی بر اساس این مطالعه، ۴/۲۵ درصد بود.
استنتاج: در این مطالعه بیشترین افراد در هر دو جنس در درجهی نیاز جزئی به درمانهای ارتودنسی قرار داشتند. ضمن این که توزیع درجهبندی در دو گروه جنسیتی تفاوت معناداری با یکدیگر نداشتند.
 
پرستو نامدار، مهدی پوراصغر، طهورا اعتضادی، روزبه محمدی،
دوره ۳۳، شماره ۲۲۵ - ( مهر ۱۴۰۲ )
چکیده

سابقه و هدف: شرایط بحرانی همه‌گیری بیماری می‌تواند باعث آثار منفی روانی و اجتماعی شود. هدف از انجام این مطالعه تعیین اضطراب، استرس و اختلال خواب در دندانپزشکان عمومی و متخصص شهر ساری در دوران همه‌گیری کووید-۱۹ می‌باشد.
مواد و روشها: در این مطالعه توصیفی- مقطعی از طریق شبکه‌های مجازی و پیامک از۲۹۰ نفر از دندانپزشکان شهرساری جهت شرکت در مطالعه دعوت شد. جهت بررسی میزان اضطراب و استرس شرکت‌کننده‌ها از پرسشنامه مقیاس اضطراب کووید-۱۹ و جهت بررسی کیفیت خواب از پرسشنامه کیفیت خواب پیتزبورگ استفاده شد. اطلاعات جمع‌آوری و با استفاده از نرم‌افزار SPSS۲۶ و روش‌های آمار توصیفی تحلیلی آنالیز شد.
یافتهها: تعداد۱۲۶ دندانپزشک به پرسشنامهها پاسخ دادند. میانگین نمره کل اضطراب و استرس دندانپزشکان عمومی ۱۲/۴۰ و متخصص ۱۱/۵۲ بود و در سطح خفیف قرار داشت. ارتباط معنی‌داری بین میزان اضطراب و استرس با جنسیت دندانپزشکان عمومی (۰/۰۹۸P=) و متخصص (۰/۱۳۹P=) وجود نداشت. میزان شیوع اختلال خواب دندانپزشکان عمومی و متخصص به ترتیب ۷۸/۹ درصد و ۷۲/۲ درصد بود. میانگین نمره کل اختلال خواب دندانپزشکان عمومی ۶/۸۲ و متخصص ۶/۱۳ بود و اختلال خواب دندانپزشکان در سطح نامناسب و ضعیف قرار داشت. ارتباط معنی‌داری بین میزان اختلال خواب با جنسیت دندانپزشکان عمومی (۰/۴۴۸P=) و متخصص (۰/۹۱۱P=) وجود نداشت.
استنتاج: نمره کل اضطراب و استرس دندانپزشکان عمومی و متخصص در دوران همه گیری کرونا در سطح خفیف قرار داشت. اختلالات خواب در بین دندانپزشکان از شیوع بالایی برخوردار بود و کیفیت خواب دندانپزشکان عمومی و متخصص در این دوران در سطح نامناسب و ضعیف قرار داشت.
 

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb