۳ نتیجه برای باعزم
زهرا نادی، یوسف عباسی، فریده جلالی مشایخی، محمد بیات، پرویندخت بیات، مریم باعزم،
دوره ۳۲، شماره ۲۱۴ - ( آبان ۱۴۰۱ )
چکیده
سابقه و هدف: مسیر آنتیاکسیدانی Nrf۲/Keap۱ در سلول از آسیب سلولی در مقابل استرس اکسیداتیو جلوگیری می کند و این مسیر در اثر دیابت مختل میشود. هدف از این مطالعه، بررسی اثر تمرینات ورزشی استقامتی و مقاومتی بر این مسیر در بافت بیضه رتهای مبتلا به دیابت است.
مواد و روشها: در این مطالعه تجربی ۴۸ سر رت نر نژاد ویستار به صورت تصادفی به ۶ گروه تقسیم شدند: کنترل، کنترل تمرین مقاومتی، کنترل تمرین استقامتی، دیابتی، دیابتی تمرین مقاومتی و دیابتی تمرین استقامتی بعد از ۱۲ ساعت ناشتا نگهداشتن، دیابت در حیوانات از طریق تزریق داخل صفاقی mg/kg۱۲۰ نیکوتین آمید و mg/kg۶۵ استرپتوزوتوسین القا شد. ۷۲ ساعت بعد از القای دیابت، حیوانات به مدت ۱۰ هفته طبق پروتکل تحت تمرینات استقامتی و مقاومتی قرار گرفتند. پس از پایان تمرینات مورد نظر، بیان ژنهای Nrf۲، Keap۱ و HO۱ در بافت بیضه به روش real-time PCR اندازهگیری شد.
یافتهها: نتایج نشان داد که القای دیابت به صورت معنیداری منجر به کاهش بیان ژن های Nrf۲ و HO۱ شد
(۰/۰۵P<) در حالی که بیان Keap۱ افزایش نشان داد اما این افزایش معنی دار نبود (۰/۰۵P>). انجام تمرینات استقامتی بهطور معنیداری سطح بیان Nrf۲ را افزایش داد (۰/۰۵P<). تمرینات مقاومتی سبب تغییر بیان ژنهای مرتبط با مسیر Nrf۲/Keap۱ شد اما این تغییرات معنیدار نبود (۰/۰۵P>).
استنتاج: تمرینات ورزشی استقامتی و مقاومتی می توانند منجر به فعال شدن بیان ژنهای مسیر پیام رسانی Nrf۲/Keap۱ شوند و فعال کردن این مسیر ممکن است منجر به کاهش عوارض ناشی از دیابت بر بیضه شود.
زهرا نادی، یوسف عباسی، فریده جلالی مشایخی، محمد بیات، پرویندخت بیات، مریم باعزم،
دوره ۳۲، شماره ۲۱۶ - ( دی ۱۴۰۱ )
چکیده
اصلاحیه : اثر تمرینات مقاومتی و استقامتی بر مسیر پیام رسانی Nrf۲/Keap۱ در بافت بیضه رت های مبتلا به دیابت نوع دو
زهرا نادی۱
یوسف عباسی۲
فریده جلالی مشایخی۳
محمد بیات۲
پرویندخت بیات۴
مریم باعزم۵
مولف مسئول: مریم باعزم- اراک: دانشگاه علوم پزشکی اراک E-mail:Dr.baazm@arakmu.ac.ir
۱. کارشناسی ارشد علوم تشریح، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران
۲. استادیار، گروه علوم تشریح، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران
۳. دانشیار، گروه بیوشیمی و ژنتیک، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران
۴. استاد، گروه علوم تشریح، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران
۵. دانشیار، گروه علوم تشریح، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران
در مقاله فوق که در شماره ۲۱۴ آبان سال ۱۴۰۱ در دوره ۳۲ این نشریه منتشر شده بود، نام یکی از نویسندگان در صفحه چکیده انگلیسی بنام یوسف عباسی اشتباه چاپ شده بود، اصلاح گردید.
عاطفه سادات محمد حسینی نژاد، زینب ارتگلی، نگار ملکشاهی فرد، فاطمه سلیم آباد، مریم باعزم،
دوره ۳۳، شماره ۱ - ( ویژهنامه شماره یک - آبان ۱۴۰۲ )
چکیده
سابقه و هدف: تری متیل تین کلراید ارگانوتینی است که در ساخت پلاستیکها استفاده میشود و دارای مسمومیت عصبی قوی بهویژه در هایپوکامپ است. هدف از این مطالعه بررسی تأثیر رزوراترول بهعنوان یک آنتیاکسیدان در کاهش عوارض تری متیل تین بود.
مواد و روشها: در این مطالعه تجربی ۴۸ سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به صورت تصادفی به چهار گروه تقسیم شدند: کنترل، TMT (mg/kg ۸ به صورت تک دوز)، اتانول، رزوراترول (mg/kg ۳۰). حیوانات شش روز توسط رزوراترول تیمار شدند. در پایان دوره درمان، حافظههای فضایی، کاری و مرجع حیوانات توسط ماز شعاعی بررسی شد. بررسیهای بافتشناسی و بیان ژنهای Bax و Bcl۲ نیز صورت گرفت.
یافتهها: طبق یافتههای این مقاله، TMT باعث آسیب به حافظههای فضایی، کاری و مرجع شد. تعداد سلولهای پیکنوتیک و بیان ژن Bax بهصورت معنیداری افزایش یافت (۰/۰۵>P) درحالیکه بیان ژن Bcl۲ کاهش یافت (۰/۰۵>P). همچنین اثرات منفی TMT بر بافت هیپوکامپ نیز کاهش یافت(۰/۰۵>P).
استنتاج: رزوراترول میتواند از آسیب ایجادشده توسط TMT در هایپوکامپ موش صحراییها جلوگیری کند و شاید بتوان از آن بهعنوان درمان مکمل در مقابل مسمومیت ایجاد شده با TMT استفاده کرد.