جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای بید مشکی پور

سعید زیبائی، انیس بخشانی، علی بید مشکی پور،
دوره ۳۲، شماره ۲۰۹ - ( خرداد ۱۴۰۱ )
چکیده

 سابقه و هدف: لاکتوفرین در ترشحات موکوسی، شیر و کلستروم یافت میشود و دارای فعالیتهای ضدمیکروبی، جذب آهن و افزایش پاسخهای ایمنی میباشد. لاکتوفرین قابلیت تجزیه نشاسته و ATP را داراست. هدف از این مطالعه، بررسی حفظ فعالیت آنزیمی لاکتوفرین شیرشتر پس از خالص سازی توسط کروماتوگرافی تبادل یونی بود.
مواد و روشها: در این تحقیق آزمایشگاهی پس از گرفتن شیر شتر، چربی و کازئین حذف و لاکتوفرین توسط کروماتوگرافی تبادل یونی با استفاده از CM-Sephadex-C-۵۰ خالص گردید. مقادیر Km و Vmax فعالیت آمیلازی لاکتوفرین، pH و دمای بهینه واکنش مشخص شد. بدین منظور از محلول ۵/۰ درصد نشاسته ذرت بهعنوان سوبسترا و از آزمایش فعالیت یدی برای تعیین مقادیر مصرف نشده استفاده شد. دمای بهینه فعالیت آمیلازی توسط کروماتوگرافی کاغذی تعیین شد.
یافتهها: نتایج حاصل از بررسی، حضور لاکتوفرین را در محدوده ۷۳کیلودالتون و غلظت آن را بهطور متوسط  µg/ml۶۰ نشان داد. مقادیر Km و Vmax به ترتیب mg.ml۲ وmg.ml.min  ۰/۲ تعیین شد. همچنین لاکتوفرین فعالیت آمیلازی گسترده ای در محدوده pH های ۴ تا ۷ داشت و بیش ترین فعالیت را در بpH برابر ۵ دارا بود. فعالیت آمیلازی لاکتوفرین در دمای C˚۴۰ به حداکثر مقدار خود رسید. هضم آنزیمی سبب هیدرولیز نشاسته و تبدیل آن به قندهای مالتوز و گلوکز شد.
استنتاج: بر اساس یافته‌های مطالعه حاضر روش کروماتوگرافی تبادل یونی میتواند سبب جداسازی لاکتوفرین با خلوص بالا گردد. فعالیت آمیلازی بالای لاکتوفرین نشان داد که ساختار پروتئینی آن پس از عبور از ستون کروماتوگرافی حفظ شده است.
 

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb