جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای جعفری خطایلو

مهدی رسولی، یاسر جعفری خطایلو، جواد اشرفی هلان،
دوره ۲۸، شماره ۱۶۱ - ( خرداد ۱۳۹۷ )
چکیده

سابقه و هدف: تخریب سلولهای بتای تولید کننده انسولین به واسطه سلولهای T باعث ایجاد دیابت نوع یک (T۱D) میشود. از آنجایی که کاربنوکسولون دارای اثرات محافظت سلولی و ضد التهابی است و نشان داده شده که قادر به سرکوب سلولهای TH۱۷ موثر در پاتوژنز T۱D میباشد، لذا در این مطالعه اثر کاربنوکسولون در بیماری T۱D در موشهای C۵۷BL/۶ بررسی شده است.
مواد و روشها: در این مطالعه تجربی، تعداد ۴۰ سر موش نر خالص C۵۷BL/۶ به صورت تصادفی به ۴ گروه تقسیم کرده و در ۳ گروه از موش‌ها با استرپتوزوتوسین دیابت القا شد. یک گروه کنترل مثبت و دو گروه دریافت کننده mg/kg/day ۵۰ کاربنوکسولون، به طوری که در یک گروه ۷ دز و در دیگری ۵ دز دارو به صورت داخل صفاقی تزریق شد و سپس ۷ و ۱۴ روز پس از القای بیماری به بررسی میزان قند خون ناشتا (FBS)، سایتوکینهای پیش التهابی IL-۱β، IL-۶ و TNF-α و تغییرات پاتولوژیک پانکراس در طی سیر بیماری پرداخته شد.
یافتهها: نتایج به دست آمده نشان داد که کاربنوکسولون باعث افزایش میزان IL-۱β، IL-۶، TNF-α و FBS شده و نفوذ سلول های التهابی به جزایر پانکراس را افزایش می‌دهد که معنی‌دار بود (۰۵/۰< p).
استنتاج: به نظر می‌رسد که کاربنوکسولون با افزایش میزان سایتوکاین‌های پیش التهابی باعث شکستن تعادل Th۱۷/Treg شده، تعداد سلول‌های Th۱۷ افزایش یافته در نتیجه باعث ایجاد اثرات سمی روی سلول‌های بتای پانکراس شده و بر شدت بیماری افزوده است.
 
سمیه احمدی افشار، یاسر جعفری خطایلو،
دوره ۲۹، شماره ۱۸۱ - ( بهمن ۱۳۹۸ )
چکیده

سابقه و هدف: بسیاری از گیاهان دارای خواص ایمونومدولاتوری هستند که از این میان میتوان جنس Euphorbia را به عنوان یک گیاه تعدیل کننده سیستم ایمنی نام برد. هدف از این مطالعه ارزیابی اثرات ضد التهابی عصاره اتانولی گیاه فرفیون (E.myrsinites) بود.
مواد و روشها: در این مطالعه ی تجربی، ۴۰ موش نژاد Swiss albino به ۴ گروه مساوی تقسیم شدند. گروه A (گروه کنترل)، گروه B (تحت تجویز با لیپوپلی ساکارید باکتریایی یا LPS) و گروه C (دریافت عصاره اتانولی گیاه E.Myrsinite، قبل از تجویز LPS) گروه D (دریافت عصاره اتانولی گیاه مورد نظر همراه با تجویز LPS). در نهایت از موشها خونگیری شد (۲ و ۶ ساعت پس از تجویز LPS) و به بررسی سایتوکاینهای IFN-γ و TNF-α، IL-۴ و IL-۱۰ و نیتریک اکساید پرداخته شد.
یافتهها: ۲ ساعت بعد از تجویز LPS، میزان IL-۴ و IL-۱۰ در گروه C و D نسبت به گروه B افزایش معنیدار و میزان IFN در این گروهها کاهش معنیدار داشت (۰۴۲۵/۰=P)، اما ۶ ساعت بعد از تجویز LPS، میزان TNF-α در گروه B نسبت به گروه C و D افزایش معنیدار داشت (۰۴۷۳/۰=P) ولی در ارتباط با میزان  IL-۴و IL-۱۰ نتیجه عکس بود. سطح نیتریک اکساید، ۲ و۶ ساعت پس ازتجویزLPS، در موش‏های گروه C وD نسبت به گروه B کاهش معنیدار داشت (۰۴۲۱/۰= P).
استنتاج: عصاره اتانولی گیاه E.myrsinites دارای اثرات تعدیلکننده سیستم ایمنی است و از طریق کاهش تولید سایتوکاینهای پیش التهابی میتواند به عنوان داروی موثر در درمان بیماریهای التهابی چون شوک سپتیک استفاده شود.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb