جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای خوشرنگ

پرستو نامدار، نغمه خوشرنگ، اعظم حدادی کوهسار، ابوالفضل حسین نتاج،
دوره ۳۳، شماره ۲۲۳ - ( مرداد ۱۴۰۲ )
چکیده

 سابقه و هدف: شکاف کام و لب از جمله‌ شایع‌ترین ناهنجاری‌‌های مادرزادی در کودکان و یک بیماری چندعاملی حاصل از برهم کنش علل محیطی در حضور عوامل ارثی می‌باشد. مطالعه حاضر با هدف تعیین کیفیت زندگی مرتبط با وضعیت ارتودنسی در مبتلایان به شکاف لب و کام انجام شد.
مواد و روشها: این مطالعه توصیفی- مقطعی بر روی ۸۳ بیمار با شکاف کام و لب که از میان مراجعه‌کنندگان به کلینیکهای خصوصی دندانپزشکی شهرستان ساری به صورت در دسترس انتخاب شده بودند، انجام شد. پرسشنامه کیفیت زندگی ارتوگناتیک توسط بیماران تکمیل گردید و با استفاده از آن، کیفیت زندگ شـرکت‌کننـدگان از ابعـاد مختلف شامل جنبه‌های اجتماعی، زیبایی دندانی- صورتی، عملکرد دهانی، آگاهی از زیبایی دندانی- صورتی تعیـین شـد. روایی و پایایی این پرسشنامه تایید شده است. سپس آزمون آنالیز واریانس یک‌طرفه، آزمون t و ضریب همبستگی پیرسون جهت آنالیز دادهها بکار رفت.
یافتهها: در این مطالعه، ۴۱ دختر و ۴۲ پسر با میانگین سنی ۱۲/۴۶ سال و محدوده‌ سنی ۱۸-۸ سال بررسی شدند. فراوانی شکاف کام و لب، شکاف لب و شکاف کام بهترتیب ۴۹/۴، ۲۲/۹و ۲۷/۷درصد بود. هیچ تفاوت معنی‌داری از نظر نمرات کل کیفیت زندگی و حیطه‌های مختلف آن به تفکیک نوع شکاف و یا جنس دیده نشد(۰/۰۲P=). همچنین، ارتباط معنی‌داری بین سن و حیطه‌های مختلف کیفیت زندگی دیده نشد(۰/۰۵>P). سن، همبستگی ضعیفی با میزان امتیازات حیطه‌ آگاهی داشت(۰/۲۴=r، ۰/۰۲P=).
استنتاج: در کل، کیفیت زندگی بیماران در سطح متوسطی قرار داشت. بیماران مبتلا به انواع شکاف لب یا کام تفاوتی از نظر کیفیت زندگی در حیطههای مختلف نداشتند.
 

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb