جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای دنیوی

ابراهیم نصیری ، آریا سلیمانی ، رضاعلی محمدپور ، ربابه دنیوی ، هدایت جعفری ،
دوره ۲۰، شماره ۷۶ - ( خرداد و تیر ۱۳۸۹ )
چکیده

سابقه و هدف: استفاده از داروهای مختلف برای کنترل تحریکات قلبی، عروقی ناشی از لارنگوسکپی و لوله گذاری تراشه در بیماران مختلف هنوز مورد بحث و مطالعه می باشد. هدف از این مطالعه مقایسه رمی فنتانیل با فنتانیل بر تغییرات فشارخون سیستول، دیاستول و فشار متوسط شریانی و تعداد نبض در بیماران کاندید جراحی عروق کرونر بود.
مواد و روش ها: این مطالعه کارآزمایی بالینی بر روی ۶۴ بیمار کاندید جراحی عروق کرونر، در سه گروه رمی فنتانیل نیم میکروگرم برای هرکیلو وزن، فنتانیل ۸ میکروگرم برای هر کیلو وزن و روش معمول (فنتانیل دوز پایین یا سو فنتانیل) انجام گرفت. روش نمونه گیری به صورت مستمر بوده و به طور تصادفی درهر یک از این گروهها قرار گرفتند. متغیرهای همودینامیک در مراحل قبل از بیهوشی، بلافاصله بعد از بیهوشی و دقایق ۱، ۳، ۵، ۱۰ و بعد از انسزیون جراحی به روش مستقیم اندازهگیری و ثبت شد و p کمتر از ۵ درصد معنی دار تلقی گردید.
یافته ها: فشارخون سیستول، دیاستول و تعداد ضربان قلب در مراحل قبل از بیهوشی در بین گروهها تفاوت نداشت ولی بعد از القای بیهوشی در گروه رمی فنتانیل کاهش بیشتری در متغیرهای مذکور ایجاد شد و تغییرات همودینامیک در مراحل بعد از لوله گذاری تراشه در هر سه روش کنترل گردید که اختلاف بین فشارخون سیستول و دیاستول تا سه دقیقه بعد از لوله گذاری تراشه معنی دار بود (به ترتیب با p=۰,۰۵ و p=۰.۰۳).
استنتاج: رمی فنتانیل و فنتانیل و روش روتین قادر به مهار تحریکات قلبی، عروقی ناشی از لارنگوسکپی و لوله گذاری تراشه در جراحی عروق کرونری می شوند. ولی رمی فنتانیل بیش از دو داروی دیگر، حداکثر تا سه دقیقه بعد از لوله گذاری موثر بود.

محمدحسین سینکاکریمی، برهان منصوری، راضیه دنیوی، نمامعلی آزادی،
دوره ۲۷، شماره ۱۴۷ - ( فروردین ۱۳۹۶ )
چکیده

سابقه و هدف: حوزه جنوبی دریای خزر به‌دلیل توانایی بالا در تولید محصولات دریایی، از اهمیت بالایی برخوردار است. فلز سرب به‌دلیل پراکنش زیاد و خاصیت تجمع زیستی، یکی از عوامل مهم تهدیدکننده سلامت مصرف‌کنندگان محصولات دریایی می‌باشد. مطالعه حاضر مروری نظام‌مند بر مطالعاتی که طی سال‌های اخیر (از سال ۱۳۸۲ تا ۱۳۹۵) به بررسی میزان سرب در ماهی‌های سفید، کفال و کپور در سواحل جنوبی دریای خزر پرداخته‌اند، می‌باشد.

مواد و روش‌ها: این مطالعه یک مطالعه متاآنالیز می‌باشد که بر روی بافت عضله ۱۲۴۲ قطعه از ماهی‌های سفید (Rutilus frisii kutum)، کفال طلایی (Liza auratus)، کفال پوزه‌باریک (Liza saliens) و کپور معمولی (Cyprinus carpio) جمع‌آوری‌شده توسط محققان در سواحل جنوبی دریای خزر صورت گرفته است. میزان سرب در گونه­های مورد مطالعه از مقالاتی که در سال‌های اخیر در مجله‌های معتبر علمی منتشر شده بودند، به‌دست آمد. درنهایت، میزان مجاز مصرف و خطر مصرف غذایی ماهی‌های مورد مطالعه از نظر فلز سرب بررسی شد.

یافته‌ها: میانگین میزان سرب در بافت عضله ماهی‌های مورد مطالعه، از تعدادی از استانداردهای ملی و بین‌المللی موجود تجاوز کرده بود. میزان جذب روزانه و هفتگی سرب در اثر مصرف ماهی‌های مورد مطالعه، پایین‌تر از میزان مجاز ارائه‌شده توسط FAO/WHO مشاهده گردید. افراد بالغ از نظر سرب موجود در بافت عضله ماهی، ۲۳/۰، ۴۳/۰ و kg/day ۲۸/۰ و افراد نابالغ ۰۴۸/۰، ۰۹/۰ و kg/day ۵۸/۰ می‌توانند، بدون آنکه برای سلامتی آن‌ها عوارض غیرسرطان‌زایی داشته باشد، به‌ترتیب از ماهی‌های سفید، کفال و کپور استفاده کنند.

استنتاج: میان ضریب تأثیر گزارش‌شده بین مطالعات گوناگون، تغییرپذیری فراوانی مشاهده شد. همچنین، خطای سوگیری در انتشار قابل‌توجه بود. باوجوداین‌، با توجه به نتایج به‌دست‌آمده به‌نظر می‌رسد استفاده از ماهی‌های سفید، کفال و کپور با میزان کنونی مصرف، خطری برای سلامت مصرف‌کنندگان آن‌ها نداشته باشد.


مرضیه رضائی کلانتری، رضا دنیوی، مرضیه رستمیان،
دوره ۲۹، شماره ۱۸۰ - ( دی ۱۳۹۸ )
چکیده

سابقه و هدف: کودکان اتیستیک دارای مشکلات رفتاری بیشماری هستند. این وضعیت استرس فراوانی را بر مادران آن ها وارد میکند. این مطالعه با هدف بررسی اثر روان درمانی مثبت نگر بر میزان استرس ادراک شده و دلایل زندگی مادران  دارای فرزند مبتلا به اوتیسم شهر ساری انجام شد.
مواد و روشها: این مطالعه مداخله ای نیمهآزمایشی با طرح پیشآزمون- پسآزمون با گروه کنترل، بر روی ۲۴ نفر از مادران کودکان اتیستیک مراجعه کننده به مرکز آموزشی کودکان اتیسم نیکاندیشان ساری در سال۱۳۹۶ انجام شد. نمونهها به صورت داوطلبانه انتخاب شدند و به صورت تخصیص تصادفی در دو گروه مداخله ۱۲نفره و کنترل ۱۲نفره قرارگرفتند. برنامه مداخله بالینی مثبتنگر طی ۸ جلسه ۹۰ دقیقهای دو بار در هفته برای گروه مداخله انجام شد. داده ها از طریق پرسشنامه مشخصات دموگرافیک و پرسشنامه استرس ادراک شده کوهن و دلایل زندگی لینهان جمعآوری شد. جهت تحلیل دادهها از تحلیل کوواریانس استفاده شد.
یافتهها: میانگین نمره استرس ادراکشده قبل از مداخله در دو گروه آزمون و کنترل تفاوت آماری معناداری نداشت و میانگین نمره استرس ادراکشده در گروه آزمون(۶/۷ ± ۰۰/۲۱) نسبت به گروه کنترل (۵/۷± ۸۳/۲۷)، بعد از مداخله کاهش معنیداری داشته است (۰۰۰۱/۰>P). اما میانگین نمره دلایل زندگی قبل از مداخله در دو گروه آزمون و کنترل تفاوت آماری معناداری نداشت و میانگین نمره دلایل زندگی در گروه آزمون (۰/۱۵ ± ۵۰/۱۷۷) نسبت به گروه کنترل (۹/۱۷± ۱۷/۱۵۹)، بعد از مداخله افزایش معنیداری داشته است (۰۰۰۱/۰>P).
استنتاج: در راستای توجه اختصاصی به مشکلات سلامت روانی مادران دارای فرزند اوتیسم از جمله سطح بالای استرس ادراک شده و کاهش چشم گیر دلایل زندگی، انجام روان درمانی مثبت نگر اثر بخش به نظر میرسد. این مداخله برای پیشرفت درمان و کاهش هزینههای نگه داری از این کودکان نیز مفید خواهد بود.

 

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb