جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای زاهدی اول

حمید زمانی مقدم، معصومه اعلمی، مرتضی سعیدی، فرناز زاهدی اول، منور افضل آقایی، مهدی فروغیان، نوید کلانی،
دوره ۳۱، شماره ۱۹۸ - ( تیر ۱۴۰۰ )
چکیده

 سابقه و هدف: سکته مغزی مهمترین و شایعترین بیماری نورولوژیک است. این مطالعه با هدف بررسی ارتباط CRP به عنوان عامل پروگنوستیک با CVA (cerebrovascular accident) ایسکمیک و هموراژیک، انجام پذیرفت.
مواد و روشها: این مطالعه از نوع کوهورت بوده و بیماران با سن بیشتر از ۱۸ سال که با علائم CVA ایسکمیک و هموراژیک که طی ۶ ساعت اول شروع علائم به اورژانس بیمارستان قائم (عج) شهر مشهد مراجعه کرده بودند، مورد بررسی قرار گرفتند. سطح CRP و همچنین تعیین پیشآگهی سطح سرمی CRP در تشخیص شدت آسیبهای ایسکمیک و هموراژیک در بیماران CVA انجام شد. شدت بیماری CVA براساس مقیاسهای MRS و NIHSS تعیین گردید. فالوآپ بیماران، ۶ ماه بعد در نظر گرفته شد.
یافتهها: جنسیت و سن در گروههای مطالعه تفاوتی نداشت (۰۵/۰P>). میانه نمره MRS و NIHSS بیماران هموراژیک به شکل معنیداری از بیماران ایسکمیک بیشتر بود. آنالیز سطح CRP در مدل رگرسیون تک متغیره نشان داد سطح CRP یک پیشآگهی بد در زمینه بروز سکته مغزی میباشد (۱۴۹/۰ Beta=، ۰۲۷/۰ P=). میانگین سنی، توزیع جنسیتی، نوع سکته، علائم و بیماریهای زمینهای در بین گروه مبتلا به سکته مجدد و بدون سکته مجدد تفاوت معنیداری نداشت (۰۵/۰ P>). از نظر آماری، اختلاف آماری از نظر بروز مجدد سکته مغزی بعد از ۶ ماه و وضعیت CRP وجود داشت (۰۰۹/۰ P=).
استنتاج: پایش سطح CRP میتواند در تشخیص به موقع و کنترل سکته مغزی مجدد موثر باشد.
آزاده شیرین زاده، سید رضا حبیب زاده، فرناز زاهدی اول، مرتضی طالبی دولوئی، مرتضی سعیدی، نگار مروت دار، مهدی فروغیان، نوید کلانی،
دوره ۳۱، شماره ۱۹۹ - ( مرداد ۱۴۰۰ )
چکیده

 سابقه و هدف: سکته مغزی شایعترین و در عین حال مرگ آورترین و پر عارضهترین بیماری مغز و اعصاب محسوب میگردد. هدف از انجام این مطالعه، مقایسه hs-CRP با معیارهای ABCD۲ در پیشبینی بروز آتی حوادث حاد عروق مغزی در طی فالوآپ در بیماران TIA میباشد.
مواد و روشها: این مطالعه از نوع کوهورت بوده که در بیمارانTIA  در طی ۲۴ ساعت اول بروز علایم بررسی شد. از افراد مورد بررسی پس از اخذ نمونه خون و اطلاعات دموگرافیک، hs-CRP آنها اندازهگیری شد. سابقه هایپرتنشن، وجود اترواسکلروز و نمره امتیازدهی ABCD۲ نیز ثبت شد.
یافتهها: ۱۳۵ بیمار مورد مطالعه ۶۹ نفر (۱۱/۵۱ درصد) مرد و ۶۶ نفر (۸۸/۴۸ درصد) زن بودند. در طی سه ماه، ۸ نفر دچار سکته گردیدند. در بررسی ارتباط سطح hs-CRP با بروز سکته رابطه معنیداری دیده نشد (۳۰۳/۰P=). اما نمره ABCD۲ بالاتر از کات آف ۵/۱ با حساسیت ۵/۸۷ درصد و اختصاصیت ۹/۸۱ بهصورت معنیداری قادر به پیشبینی وقوع سکته بود (۰۱۱/۰P=). فشار خون سیستولی و نمره ABCD۲، بهترتیب با OR برابر ۰۴/۱ و ۴۳/۲ قادر به پیشبینی وقوع سکته بودند (۰۵/۰< P). اما رابطه معنیداری بین سن بالاتر از ۶۰ سال و بروز اختلال در تکلم با سطح hs-CRP وجود داشت (۰۵/۰< P).
استنتاج: سطح CRP ارتباط معنیداری با بروز یا عدم بروز سکته طی سه ماه آینده پس از TIA نداشت و نمره ABCD۲ کارایی بهتری در این زمینه داشت.

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb