جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای شیرزاد آهودشتی

لطف اله داودی، محمد امین حلیمی، محبوبه شیرزاد آهودشتی، مریم طالبی مقدم، سارا قندی،
دوره ۳۴، شماره ۲۴۲ - ( اسفند ۱۴۰۳ )
چکیده

سابقه و هدف: بیماری کووید-۱۹ که ناشی از ویروس  SARS-CoV-۲است، علاوه بر تأثیر بر سیستم تنفسی، می‌تواند عملکرد پانکراس را نیز تحت تأثیر قرار دهد و خطر ابتلا به دیابت را افزایش دهد. شواهد نشان داده‌اند که پس از بهبودی از کووید-۱۹، برخی بیماران با خطر دیابت جدید مواجه می‌شوند. این پژوهش شیوع و عوامل خطر دیابت جدید را در بیماران بهبود یافته از کووید-۱۹ مورد بررسی قرار داد.
مواد و روشها: این مطالعه کوهورت، بر روی ۹۳۳ بیمار مبتلا به کووید-۱۹ که دیابت قبلی نداشتند، انجام شد. بیماران در بیمارستان رازی قائم‌شهر بستری شده بودند و بر اساس شدت بیماری به گروه‌های مختلف تقسیم شدند. پس از ترخیص، بیماران به مدت سه ماه پیگیری شدند و آزمایش‌های FPG و HbA۱c برای ارزیابی دیابت انجام شد. همچنین اطلاعات دموگرافیک، شاخص‌های بالینی و نشانگرهای التهابی مانندCRP، LDH و D-Dimer ثبت شد. تحلیل آماری با استفاده از نرم‌افزار  SPSSانجام و از آزمون‌های آماری مختلف برای مقایسه گروه‌ها استفاده شد.
یافته ها: نتایج مطالعه حاضر نشان داد که بیماران مبتلا به دیابت جدید بهطور قابل توجهی دارای سن و شاخص توده بدنی بالاتر و سابقه خانوادگی دیابت بودند. هم‌چنین، این بیماران سطوح بالاتری از نشانگرهای التهابی مانند CRP و LDH را نشان دادند. شدت عفونت کووید-۱۹ نیز در بروز دیابت مؤثر بود و بیماران مبتلا به دیابت جدید، دچار علائم شدیدتری از جمله تنگی نفس و تب بودند.
استنتاج: بر اساس یافته‌های مطالعه حاضر، کووید-۱۹ می‌تواند خطر ابتلا به دیابت را افزایش دهد، و این احتمال به ویژه در بیمارانی که دچار علائم شدیدتری از کووید-۱۹ هستند، بیشتر است. به بیماران توصیه می‌شود سطح گلوکز خون خود را بعد از بهبودی تحت نظر داشته باشند و در صورت بروز دیابت، درمان سریع و مناسب دریافت کنند.

 

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb