جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای غیاثوند

ام الهدی کاوه سوادکوه، معصومه ذاکری مقدم، شهرزاد غیاثوندیان، انوشیروان کاظم نژاد،
دوره ۲۲، شماره ۹۲ - ( شهریور ۱۳۹۱ )
چکیده

سابقه و هدف: هیپرتانسیون از بیماری‌های شایع، مزمن و عودکننده می‌باشدکه به علت ایجاد تغییرات وسیع و طولانی مدت در رفتارهای مربوط به سبک زندگی، چالش برانگیز و در سراسر دنیا از نظر درمانی پراهمیت، محسوب می‌شود. هدف از این مطالعه بررسی تأثیر اجرای برنامه خودتدبیری در ارتقاء سطح خودکارآمدی بیماران مبتلا به هیپرتانسیون اولیه می‌باشد. مواد و روش‌ها: این پژوهش نیمه تجربی از نوع کارآزمایی بالینی و دو گروهی بر روی ۱۵۰ بیمار مبتلا به فرم خفیف و متوسط هیپرتانسیون اولیه مراجعه کننده به مراکز بهداشتی- درمانی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران می‌باشد که به روش در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه کنترل (۷۵) و تجربه (۷۵) قرار گرفتند. مداخله شامل برگزاری کارگاه یک روزه (چهار ساعت)، طرح سناریو و سپس مدت دوماه پیگیری تلفنی بود. داده‌ها با استفاده از روش‌های آماری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته‌ها: نتایج نشان داد بین گروه کنترل و تجربه از نظر میزان خودکارآمدی بعد از اجرای مداخله اختلاف آماری معنی‌دار وجود دارد (۰۰۱/۰p=)، یعنی اجرای برنامه خودتدبیری توانسته است سطح خودکارآمدی بیماران را افزایش دهد. استنتاج: اجرای برنامه خودتدبیری و متعاقب آن ارتقاء سطح خودکارآمدی می‌تواند برای متقاعد کردن بیماران به انجام تغییرات رفتاری و پایبندی به رژیم‌های غذایی، دارویی، ورزش و فعالیت فیزیکی و در نتیجه کنترل فشارخون مناسب و کارآمد باشد.
زینت شریف حسین، رضا غیاثوند، آوات فیضی، محمد مرندی، پرستو توسلی،
دوره ۲۶، شماره ۱۳۵ - ( فروردین ۱۳۹۵ )
چکیده

سابقه و هدف: اهمیت مصرف کربوهیدرات به میزان کافی قبل از ورزش برای انجام یک عملکرد ورزشی خوب از قبل شناخته شده است، ولی تغییر در نمایه گلیسمی و بار گلیسمی وعده غذایی قبل از ورزش هم ممکن است بر عملکرد ورزشی و الگوی بهره برداری از سوبستراها در طول ورزش تأثیر داشته باشد. هدف از انجام این مطالعه، مقایسه اثر دو وعده غذایی دارای بار گلیسمی مختلف، ۳ ساعت قبل از ورزش بر عملکرد ورزشی و پاسخ گلیسمیک در خانم‌های ورزشکار است.

مواد و روش‌ها: در این مطالعه تجربی، تعداد ۳۶ خانم ورزشکار غیر حرفه ای با دامنه سنی ۱۹-۲۴ سال در یک کارآزمایی بالینی دو سوکور متقاطع وارد شدند. شرکت کنندگان در هر گروه، وعده غذایی دارای بار گلیسمی بالا یا پایین را به عنوان صبحانه دریافت کردند. سپس ۷ روز به عنوان دوره پاکسازی (wash out) در نظر گرفته شد. میزان گلوکز و انسولین سرم قبل و بعد از هر فاز از مداخله اندازه‌گیری شد. ۳ ساعت پس از مصرف وعده غذایی، افراد در تست ورزشی دو shuttle run pacer وارد شدند و تا زمان رسیدن به خستگی دویدند. ۷ روز به عنوان دوره پاکسازی (wash out) در نظر گرفته شد و سپس جای دوگروه عوض شد.

یافته‌ها: دریافت وعده های غذایی دارای بار گلیسمی پایین یا بالا ۳ ساعت قبل از انجام ورزش باعث ایجاد تفاوت معنی دار در عملکرد ورزشی افراد نشد، ولی میانگین تغییرات غلظت گلوکز و انسولین سرم در اثر وعده غذایی دارای بار گلیسمی بالا، بیش تر از وعده غذایی دارای بار گلیسمی پایین بود.

استنتاج: مصرف وعده غذایی دارای بار گلیسمی بالا، ۳ ساعت قبل از انجام دو shuttle run pacer، باعث افزایش غلظت گلوکز و انسولین سرم حین ورزش در مقایسه با وعده غذایی دارای بار گلیسمی پایین شد.

شماره ثبت کارآزمایی بالینی : ۹N۲۰۱۵۰۸۱۸۵۰۶۲IRCT



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb