جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای لشتو آقائی

خاطره شیرودبخشی، اطلس نحوی، بهاره لشتو آقائی،
دوره ۳۴، شماره ۲۴۱ - ( بهمن ۱۴۰۳ )
چکیده

سابقه و هدف: یبوست به عنوان یک بیماری مهم در کودکان شناخته می‌شود که نیاز به غربالگری و تشخیص زودهنگام دارد. پروبیوتیک‌ها، باکتری‌های غیربیماری‌زای زنده‌ای هستند که در روده رشد می‌کنند و روی میکروفلور روده تاثیر مثبت و کارآمدی دارند، درحالی که تاثیر پروبیوتیکها برای درمان اختلالات مختلف گوارشی مورد مطالعه قرار گرفته اند، اما تحقیقات محدودی وجود دارد که به طور خاص بر روی تأثیر آنها بر یبوست کودکان متمرکز شده است. لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی تأثیر پروبیوتیک‌ها بر درمان یبوست کودکان مراجعه‌کننده به درمانگاه بیمارستان امام سجاد (ع) شهر رامسر،استان مازندران، شمال ایران، انجام شد.
مواد و روشها: دراین مطالعه کارآزمایی بالینی دوسوکور، ۹۰کودک با تشخیص یبوست مراجعه‌کننده به کلینیک به روش تصادفی ساده به دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شدند. برای هرکودک در ابتدا چک لیست تکمیل شد و تمام کودکان توسط محقق تحت آموزش توالت رفتن، قرار گرفتند. کودکان گروه شاهد درمان معمول یبوست شامل
۱/۵-۰/۷ گرم به ازای هرکیلوگرم وزن بدن، پودر پیدرولاکس را دریافت کردند و کودکان گروه مورد علاوه بر درمان معمول یبوست، پروبیوتیک (Kidy Lact) نیز دریافت کردند. مدت زمان این مطالعه ۴ هفته بود و تمام بیماران از نظر بالینی پس از ۲ و ۴ هفته بعد از مداخله مورد معاینه قرارگرفتند. ارزیابی اولیه شامل قوام مدفوع، تعداد دفعات بیاختیاری در هفته، وجود درد شکمی و حرکات دردناک روده بود. ارزیابی ثانویه شامل بررسی درمان موفقیت‌آمیز و ایجاد عوارض جانبی مانند اسهال و استفراغ بود.

یافتهها: در مطالعه حاضر، پس از ۲ هفته، هیچ یک از عوامل تعداد دفعات مدفوع، دفع دردناک، بی‌اختیاری در دفع و درد شکمی در دو گروه مداخله و کنترل تفاوت معنی‌داری نشان ندادند (به ترتیب ۰/۳۰=P، ۰/۸۵P=، ۰/۵۳P= و ۰/۲۳=P). به‌علاوه، پس از ۴ هفته، هیچ‌یک از عوامل تعداد دفعات مدفوع و بی‌اختیاری در دو گروه مداخله و کنترل تفاوت معنی‌داری نشان نداد (به ترتیب ۰/۲۲=P و ۰/۵۳=P)، اما فراوانی اجابت مزاج دردناک در گروه مداخله به‌طور معنی‌داری کم‌تر از گروه کنترل بود) ۰/۰۴P=).
استنتاج: براساس یافته‌های این مطالعه، افزودن پروبیوتیک‌ها به درمان استاندارد یبوست عملکردی مانند پودر پیدرولاکس در کودکان مبتلا می‌تواند مفید باشد. برای به دست آوردن نتایج دقیق‌تر، توصیه می‌شود مطالعات بلندمدت‌تری با استفاده از پروبیوتیک‌ها انجام شود.

شماره ثبت کارآزمایی بالینی : ۲N۲۰۲۳۰۱۰۷۰۵۷۰۷۰IRCT

 

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb