محمد افخمی اردکانی ، مژگان مدرسی ، الهام امیرچقماقی ،
دوره ۱۴، شماره ۴۳ - ( تير ۱۳۸۳ )
چکیده
سابقه و هدف: شیوع دیابت در ایران ۵/۴ تا ۶ درصد و در جمعیت بالای ۳۰ سال مناطق شهری یزد ۲/۱۴درصدگزارش شده است. میکروآلبومینوری قبل از بروز سندرم بالینی عوارض کلیوی دیابت به وقوع می پیوندد که با تشخیص زود هنگام می توان با کنترل بهتر قند خون، به کار بردن داروهای مهارکننده آنزیم تبدیل کننده آنژیوتانسین و کنترل فشار خون از پیشرفت عوارض کلیوی دیابت جلوگیری کرد. باتوجه به شیوع بالای دیابت در یزدو اهمیت عوارض کلیوی دیابت، تصمیم گرفته شد که شیوع میکروآلبومینوری و ارتباط آن را با جنس، قند خون و طول مدت دیابت در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ مراجعه کننده به مرکزتحقیقات دیابت یزد بررسی کنیم
مواد و روش ها: این مطالعــه که از نوع مقطعی است بر روی ۲۸۸ بیمار دیابتی نــوع ۲ که در فاصله زمانی آبان ۸۱ لغـایت مـرداد مـاه ۸۲ به این مـرکز مراجعـه کـرده بودنـد، انجام شـد. از آزمـون کای دو برای تجزیه و تحلیل داده هـا استفاده شد .
یافته ها: در این مطالعه شیوع میکروالبومینوری ۲/۱۴ درصد به دست آمد همچنین بین میکروالبومینوری و طول مدت دیابت ارتباط مستقیم وجود داشت (Pv=۰,۰۰۰) اما میکروآلبومینوری با قند خون، هموگلوبین گلیکوزیله و جنس بیماران ارتباط معنی دار نداشت.
استنتاج: در این مطالعه ،با ضریب اطمینان ۹۵درصد، شیوع میکرو آلبومینوری ۱۴,۲±%۴ درصد به دست آمد که تقریبا مشابه مطالعات انجام شده در هند (۷/۱۵ درصد) و عربستان (۸/۱۶ درصد)بود. با توجه به شیوع بالای میکروآلبومینوری پیشنهاد می شود آزمون غربالگری میکروآلبومینوری برای تمام بیماران دیابتی انجام شود تا با درمان مناسب از پیشرفت عوارض کلیوی جلوگیری گردد.
آقای مسعود فلاحی، حسنعلی کریم پور، جواد امینی سامان، دکتر سعید محمدی، خانم اعظم شریفی، علیرضا جهانبخش، مسعود مدرسی، خانم مریم میرزایی، آقای رسول کاویان نژاد،
دوره ۲۸، شماره ۱۷۰ - ( اسفند ۱۳۹۷ )
چکیده
سابقه و هدف: پنومونی وابسته به ونتیلاتور یک عارضه شایع، جدی و پرهزینه در بخش مراقبتهای ویژه است که رتبه اول عفونت های بیمارستانی را به خود اختصاص میدهد. از اینرو، انجام مداخلات لازم جهت پیشگیری از آن لازم و ضروری به نظر می رسد. گیاه اکالیپتوس دارای خواص آنتیبیوتیکی می باشد، لذا هدف از این پژوهش بررسی اثرات بخور اکالیپتوس در پیشگیری از پنومونی در بیماران دارای لوله تراشه و تحت ونتیلاتور در بخش مراقبتهای ویژه است.
مواد و روشها: این مطالعه کار آزمایی بالینی دو سو کور بر روی ۱۰۰ بیمار دارای لوله تراشه و تحت ونتیلاتور در دو گروه و در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان امام رضا شهر کرمانشاه انجام شد. در گروه مداخله (۵۰n=) مقدار ۴ سیسی از محلول اکالیپتوس ۲ درصد با ۶ سیسی آب مقطر و در گروه کنترل (۵۰n=) ۱۰ سیسی آب مقطر روزی سه بار از طریق کیت نبولایزر متصل به دستگاههای تهویه مکانیکی داده شد. نتایج دو گروه در مورد میزان عفونت ریوی زودرس و دیررس بر اساس معیار CPIS با استفاده از آزمون های کای دو و تی تست مقایسه شدند.
یافتهها: میزان بروز پنومونی زودرس و دیررس در گروه مداخله کم تر از کنترل بود، این کاهش بهصورت معنیدار در پنومونی دیررس مشاهده شد (۰۱/۰=p). شروع زمان پنومونی ناشی از تهویه مکانیکی بهصورت معنیداری در گروه مداخله دیرتر از گروه کنترل بود (۰۱/۰=p).
استنتاج: با توجه به نتایج پژوهش، اکالیپتوس بهعنوان یک درمان پروفیلاکسی یا تأخیر در بروز عفونت ریوی در بیماران تحت ونتیلاتور مؤثر است. استفاده از این گیاه به شکل بخور در بیماران دارای لوله تراشه پیشنهاد میشود.
شماره ثبت کارآزمایی بالینی : ۲N۲۰۱۷۰۱۰۷۲۷۸۱۹IRCT