جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای منفرد کاشکی

معصومه منفرد کاشکی، اعظم ملکی، کوروش امینی، سقراط فقیه زاده،
دوره ۲۹، شماره ۱۷۶ - ( شهریور ۱۳۹۸ )
چکیده

سابقه و هدف: امروزه معنویت به عنوان یکی از عوامل تاثیرگذار بر سلامت جسمی و روانی افراد، مورد توجه قرار گرفته است. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر مشاوره معنویت محور بر الگوهای سازگاری با چالشهای بارداری در زنان نخست باردار انجام پذیرفت.
مواد و روشها: در این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی شده الگوهای سازگاری ۶۰ نفر از زنان واجد شرایط ارزیابی گردید. برای گروه مداخله ۸ جلسه مشاوره با رویکرد معنویت محور و برای گروه کنترل مراقبتهای معمول انجام گرفت. دادهها با استفاده از پرسشنامه اختصاصی سازگاری با بارداری در دو مرحله قبل و دو ماه بعد از اتمام مشاوره در دو گروه اندازه گیری، و با آمار توصیفی و آزمونهای آماری کای اسکور، تی مستقل، و تی زوجی تجزیه و تحلیل شدند.
یافتهها: بعد از مداخله میانگین نمره کل الگوهای سازگاری و حیطههای آن در گروه مداخله (۲۴/۰± ۹۴/۱) در مقایسه با گروه کنترل (۲۲/۰±۸۱/۱) از نظر آماری تفاوت معنیداری داشت (۰۳/۰=P)، در حالی که قبل از مداخله این تفاوت معنیدار نبود (۱۵/۰=P). مقایسه قبل و بعد میانگین نمره کل الگوهای سازگاری (از ۳۰/۰±۷۸/۱ به ۲۴/۰± ۹۴/۱) و حیطههای آن در گروه مشاوره از نظر آماری معنیدار بود (۰۰۱/۰= P) ولی تغییر نمره کل الگوهای سازگاری در گروه کنترل (از ۲۰/۰±۸۷/۱ به ۲۲/۰±۸۱/۱) از لحاظ آماری معنیدار نبود (۱۷/۰=P). فقط حیطه اجتناب نسبت به قبل کاهش معنیداری داشت (۰۲/۰P=).
استنتاج: مشاوره معنویت محور رویکرد قابل قبولی در جهت بهبود الگوهای سازگاری زنان با چالشهای بارداری است و میتواند مبنایی برای طراحی برنامههای مداخلهای در این زمینه باشد.
 
شماره ثبت کارآزمایی بالینی : ۱۲N۲۰۱۵۰۷۳۱۰۲۳۴۲۳IRCT

 

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb