جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای کبودی

سیروس کبودی، الیاس سلیمی، حسین کاوسی، علی ابراهیمی، حسین اشتریان، نادر رجبی گیلان، مریم شیرزادی،
دوره ۲۶، شماره ۱۴۴ - ( دی ۱۳۹۵ )
چکیده

سابقه و هدف: رشد روز افزون اعمال زیبایی خصوصاً بوتاکس در چند سال اخیر و تحقیقات اندک در خصوص عوامل پیش‌بینی‌کننده این نوع از عمل زیبایی، لزوم توجه بیش‌تر در این خصوص را ضروری ساخته است. بنابراین مطالعه حاضر با هدف بررسی نقش تصویر بدنی، حمایت اجتماعی و اعتقادات مذهبی در پیش بینی عضویت گروهی با توجه به انجام عمل زیبایی بوتاکس انجام گرفته است.

مواد و روش‌ها: مطالعه حاضریک بررسی علی مقایسه‌ای است که در سال۱۳۹۳ روی دوگروه متقاضی بوتاکس (۳۳۰ نفر) وغیر متقاضی بوتاکس (۳۱۰ نفر) از بین مراجعه‌کنندگان به مطب‌های پوست و زیبایی سطح شهر کرمانشاه به روش نمونه‌گیری در دسترس انجام شد. داده‌ها با استفاده از پرسش‌نامه‌های شدت ایمان مذهبی سانتا کلارا (۱۹۹۷)، حمایت اجتماعی درک شده زیمت (۱۹۸۸) و طرحواره ظاهری بدن‌کش (۱۹۹۰) جمع‌آوری شدند و با روش تحلیل ممیز مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند.

یافته‌ها: نتایج نشان داد که دو گروه از لحاظ متغیرهای پیش‌بین با یکدیگر تفاوت معنی‌داری داشتند(۰۵/۰>p). از بین متغیرهای پیش‌بین طرحواره ظاهر بدن با ضریب ساختاری ۶۷/۰، حمایت درک شده از طرف افراد مهم با ضریب ساختاری ۴۳/۰، حمایت درک شده از طرف خانواده با ضریب ساختاری ۳۴/۰- به ترتیب بیش‌ترین نقش را در پیش‌بینی انجام عمل زیبایی بوتاکس داشتند.

استنتاج: طرحواره ظاهر بدن، حمایت درک شده از طرف افراد مهم و حمایت درک شده از طرف خانواده در پیش‌بینی انجام عمل زیبایی نقش دارند.


خدیجه ازوجی، فائزه رسول زاده شیخ، سید رضا حسینی، علی بیژنی، ندا مفتاح، کیوان لطیفی، پروین سجادی کبودی،
دوره ۳۳، شماره ۲۲۳ - ( مرداد ۱۴۰۲ )
چکیده

 سابقه و هدف: پیری جمعیت، یک پدیده جهانی است و با افزایش نسبت افراد بالای ۶۰ سال، جهان در حال پیر شدن است. مؤلفه مهم پیری موفق حفظ توده عضلانی و عملکرد آن در طول زندگی است. این مطالعه با هدف بررسی ارتباط سطح سرمی ویتامین D و قدرت عضلانی در سالمندان که از مؤلفه‌های مهم سالمندی موفق است، انجام پذیرفت.
مواد و روشها: در این مطالعه مقطعی، از ۱۶۱۶ فردی که در کوهورت سالمندان امیرکلا شرکت کردند، با اعمال معیارهای ورود و خروج، ۷۲۰ نفر به‌صورت تصادفی انتخاب شدند. ویتامین D برحسب غلظت سطح سرمی به ۳ گروه، کمبود (۲۰ng/ml>)، ناکافی (۳۰ng/ml>vitD۲۰ng/ml)، کافی(۳۰ng/ml) تقسیم شدند. قدرت عضلانی دست که با استفاده از DIGI Hand Dynamometer اندازه‌گیری شد و قدرت عضلات چهار سر ران که از سیستم گرید‌بندی بالینی MMT استفاده شد، برحسب نقطه برش استاندارد به دو دسته ضعیف و کافی تقسیم شدند. داده‌ها پس از ورود به نرم‌افزار SPSS۱۷ با استفاده از آزمون‌های آنالیز واریانس یک‌ طرفه، آزمون کای دو و همبستگی اسپیرمن مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
یافتهها: این مطالعه بر روی ۷۲۰ سالمند (۳۶۰ مرد و ۳۶۰ زن) شهر امیرکلا انجام شد. در افراد مورد مطالعه، میانگین قدرت عضلانی بازو ۹/۸±۲۵/۸۴ و میانگین قدرت عضلانی چهار سر ران ۱۰/۴±۲۲/۵۵ بود. میانگین سطح ویتامین دی در سالمندان مورد بررسی۳۳/۷۳±۳۵/۱۵ بود. از نظر قدرت عضلانی بازو و چهار سر ران در بین ۳ گروه ویتامین D اختلاف معنیداری مشاهده نشد (۰/۳۷۰=P، ۰/۲۷۲=P). در مردان بین قدرت عضلانی بازو و قدرت عضلانی چهار سر ران با BMI (۰/۱۶۱= r، ۰/۰۰۲=P)، (۰/۱۶۸= r، ۰/۰۰۰۱=P) همبستگی مثبت وجود داشت. در زنان بین قدرت عضلانی بازو و قدرت عضلانی چهار سر ران با فعالیت فیزیکی (۰/۱۹= r، ۰/۰۰۰۱=P) (۰/۲۲=r، ۰/۰۰۰۱=P) همبستگی مثبت وجود داشت.
استنتاج: این مطالعه نشان داد که بین سطح سرمی ویتامین D و قدرت عضلانی ارتباط معنیداری وجود ندارد.

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb