سابقه و هدف: رشد روز افزون اعمال زیبایی خصوصاً بوتاکس در چند سال اخیر و تحقیقات اندک در خصوص عوامل پیشبینیکننده این نوع از عمل زیبایی، لزوم توجه بیشتر در این خصوص را ضروری ساخته است. بنابراین مطالعه حاضر با هدف بررسی نقش تصویر بدنی، حمایت اجتماعی و اعتقادات مذهبی در پیش بینی عضویت گروهی با توجه به انجام عمل زیبایی بوتاکس انجام گرفته است.
مواد و روشها: مطالعه حاضریک بررسی علی مقایسهای است که در سال۱۳۹۳ روی دوگروه متقاضی بوتاکس (۳۳۰ نفر) وغیر متقاضی بوتاکس (۳۱۰ نفر) از بین مراجعهکنندگان به مطبهای پوست و زیبایی سطح شهر کرمانشاه به روش نمونهگیری در دسترس انجام شد. دادهها با استفاده از پرسشنامههای شدت ایمان مذهبی سانتا کلارا (۱۹۹۷)، حمایت اجتماعی درک شده زیمت (۱۹۸۸) و طرحواره ظاهری بدنکش (۱۹۹۰) جمعآوری شدند و با روش تحلیل ممیز مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند.
یافتهها: نتایج نشان داد که دو گروه از لحاظ متغیرهای پیشبین با یکدیگر تفاوت معنیداری داشتند(۰۵/۰>p). از بین متغیرهای پیشبین طرحواره ظاهر بدن با ضریب ساختاری ۶۷/۰، حمایت درک شده از طرف افراد مهم با ضریب ساختاری ۴۳/۰، حمایت درک شده از طرف خانواده با ضریب ساختاری ۳۴/۰- به ترتیب بیشترین نقش را در پیشبینی انجام عمل زیبایی بوتاکس داشتند.
استنتاج: طرحواره ظاهر بدن، حمایت درک شده از طرف افراد مهم و حمایت درک شده از طرف خانواده در پیشبینی انجام عمل زیبایی نقش دارند.