جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای آب و فاضلاب

محمدعلی ززولی، ذبیح ا... یوسفی، جمشید یزدانی چراتی، هاجر طبری نیا، فرزانه طبری نیا، بهروز اکبری آدرگانی،
دوره ۲۴، شماره ۱۱۱ - ( ۱-۱۳۹۳ )
چکیده

سابقه و هدف: جیوه یک فلز سنگین به‌شدت سمی است که باعث صدمات عصب شناختی غیرقابل برگشت به انسان می‌شود. مواجهه بیش از حد با جیوه سبب بروز بیماری‌هایی نظیر رعشه، از دست دادن حس، کاهش بینایی و شنوایی یا رشد می‌شود. سازمان جهانی بهداشت حداکثر میزان جذب جیوه را ۳/۰ میلی‌گرم در هفته و حداکثر غلظت قابل قبول جیوه در آب را ۱ میکروگرم بر لیتر توصیه کرده است. هدف از این تحقیق حذف یا کاهش جیوه از محیط آبی با نانولوله کربنی اصلاح شده با سیستئین می‌باشد. مواد و روش‌ها: در این مطالعه نانولوله کربنی تک جداره به عنوان جاذب استفاده شد. متغیرهای مورد مطالعه pH محلول، زمان ماند، غلظت جیوه و جرم نانولوله کربنی می‌باشد. کلیه آزمایشات به روش استاندارد انجام شد. حجم نمونه به روش باکس بنکن تعیین گردید. یافته‌ها: نتایج تحقیق نشان داد که راندمان جاذب در جذب آلاینده باافزایش زمان ماند، کاهش غلظت جیوه و افزایش pH افزایش می‌یابد. بیش‌ترین و کم‌ترین مقدار جذب برای نانولوله کربنی به ترتیب ۹۵ و ۲۲ درصد می‌باشد. راندمان جذب در زمان ۱۲۰ دقیقه بیش‌ترین مقدار بود. آزمون آنالیز واریانس داده‌های آزمایش نشان داد که مدل پاسخ سطحی به لحاظ آماری برای نانو لوله کربنی با شرایط خطی رابطه معنی‌داری دارد. استنتاج: بر اساس آنالیز آزمایشات مشخص گردید که نانو لوله کربنی تک جداره اصلاح شده با ال- سیستئن یک جاذب خوب برای حذف جیوه از محیط آبی می‌باشد.


محمد علی ززولی، یلدا هاشم پور، ذبیح الله یوسفی، علیرضا علا،
دوره ۳۱، شماره ۲۰۲ - ( ۸-۱۴۰۰ )
چکیده

 سابقه و هدف: عواملی محیطی در میزان ابتلا، عفونت و مرگ و میر ناشی از بیماری کووید-۱۹ می توانند نقش داشته باشند. در این مطالعه یک بررسی سیستماتیک از مطالعات اثر بخشی عوامل محیطی تاثیرگذار بر میزان ابتلا، عفونت و مرگ و میر ناشی از بیماری کووید-۱۹ انجام شد.
مواد و روشها: این مطالعه با مرور سیستماتیک مقالات منتشر شده موجود، مطالعات موردی واطلاعات
مختلف ازگزارشها و وب سایتهای رسمی با جستجو در پایگاههای اطلاعاتی
 PubMed، Scopus،Web Of Science، Google Scholar، Magiran و Scientific Information Database(SID) باکلید واژههای Covid-۱۹، Environmental factors، Air pollution، Temperature and humidity، Water and wastewater و Coronaviros تا جولای ۲۰۲۱ در زمینه ارتباط بین فاکتورهای محیطی تاثیرگذار بر عفونت و مرگ و میر ناشی از کووید-۱۹ انجام شده است. ارزیابی کیفی مقالات با استفاده از چک لیست STROB انجام شد.
یافتهها: از مجموع ۶۲ مقاله جستجو شده در نهایت ۳۰ مقاله بررسی شد. هر یک از عوامل آلودگی هوا، دما، رطوبت، آب، فاضلاب و پسماند میتوانند در میزان ابتلا، عفونت و مرگ و میر ناشی از بیماری کووید-۱۹ نقش داشته باشند. تجزیه و تحلیل اطلاعات موجود، بر نقش موثر کنترل عوامل محیطی در جلوگیری از شیوع و کاهش میزان ابتلا، عفونت و مرگ و میر ناشی از آن بر بیماری کووید-۱۹ تاکید دارد. بهبود عملکرد محیطی در جهان یکی از بهترین و موثرترین راههای پیشگیری از همهگیری بیماری، به ویژه در مورد کووید-۱۹ در حال حاضر است.
استنتاج: اطمینان از بهبود عملکرد محیطی در جهان برای محافظت کشورها از جمعیت خود برای مقابله با کووید-۱۹ و محافظت از جمعیت در برابر سایر خطرات بهداشت عمومی ضروری است. لازم است سرمایهگذاری بیشتری در تحقیق و توسعه انجام شود.
محمد علی ززولی، یلدا هاشم پور، نفیسه دشتبان،
دوره ۳۳، شماره ۱ - ( ۸-۱۴۰۲ )
چکیده


 سابقه و هدف: باتوجه‌به اینکه گندزداهای کلره یکی از گندزداهای رایج برای گندزدایی آب و فاضلاب، محیط‌های بیمارستانی و... هستند و پرسش‌‌هایی درباره‌ ماندگاری کلر در محلول‌ها و سطوح مطرح است، هدف این تحقیق بررسی تأثیر عوامل محیطی بر پایداری محلول‌های هیپوکلریت‌سدیم نگهداری‌شده در شرایط مختلف است.
مواد و روشها: در این تحقیق، از محلول هیپوکلریت سدیم برای محلول‌سازی استفاده شد. باتوجه‌به تعداد پارامترها و بر اساس طراحی آزمایش و مدل‌سازی سطح پاسخ با استفاده از طرح باکس‌بنکن، تعداد ۲۹ آزمایش انجام شد. محلول‌ها در بطری‌های پلاستیکی مات که با فویل آلومینیمی پوشانده شده بودند، نگهداری شدند. پایداری محلول‌ها در غلظت‌های ۰۵/۰، ۵/۰ و ۱ درصد، با pH‌های ۵، ۵/۷ و ۱۰، در دمای ۴، ۲۵ و ۴۵ درجه‌ی سانتی‌گراد و زمان نگهداری ۰، ۱۵، ۳۰ و ۶۰ روز بررسی شد. غلظت باقی‌مانده‌ی کلر به ‌روش یدومتریک مطابق روش استاندارد تعیین شد.
یافتهها: نتایج این مطالعه نشان داد که با افزایش غلظت محلول کلر، افزایش دما و زمان نگهداری، پایداری کلر کاهش می‌یابد. محلول‌‌ها با pH خنثی، پایداری کم‌تری نسبت به محلول‌های اسیدی و قلیایی نشان دادند. بر اساس طراحی آزمایش و مدل‌سازی سطح پاسخ با استفاده از طراحی فاکتوریل باکس‌بنکن، تأثیر خطی ضرایب دما، pH، غلظت اولیه و زمان نگهداری معنی‌دار بود(۰۵/۰<P). بین مقدار کلر موجود و زمان هم‌بستگی منفی وجود داشت.
استنتاج: این مطالعه نشان داد که شرایط مختلف نگهداری محلول هیپوکلریت‌سدیم به ‌شدت بر پایداری کلر تأثیر دارد؛ لذا توصیه می‌شود که هنگام کاربرد این ترکیب برای گندزدایی، به این عوامل توجه شود.
 

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb