جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای بیماری‌های قلبی- عروقی

سیده مهرنوش سهراب، معصومه خواجه وندی، پرستو کریمی علی آبادی، مژده دبیریان، محمود موسی زاده، مطهره خردمند،
دوره ۳۳، شماره ۲۲۴ - ( ۶-۱۴۰۲ )
چکیده

 سابقه و هدف: سندروم متابولیک با مجموعهای از علائم، شامل مقاومت به انسولین، فشارخون، چاقی شکمی، نقص در متابولیسم گلوکز و دیس لیپیدمی مشخص میشود. هدف از مطالعه حاضر تعیین ارتباط بین سندرم متابولیک و معیارهای تشخیصی آن با بیماری های قلبی- عروقی در جمعیت کوهورت طبری بود.
مواد و روشها: مطالعه حاضر از نوع مورد شاهدی بود که در بستر جمعیت کوهورت طبری انجام شد. افراد گروه مورد ۳۰۴ نفربودند که از میان مجموع ۵۶۴ نفر از مبتلایان به بیماریهای قلبی- عروقی در مطالعه کوهورت طبری به صورت تصادفی انتخاب شدند.گروه کنترل (۳۰۴ نفر) هم پس از همسان‌سازی براساس سن و جنس از میان سایر شرکت‌کنندگان به‌صورت تصادفی انتخاب شدند. وجود و عدم وجود سندرم متابولیک و معیارهای تشخیصی آن در دو گروه با استفاده از آزمون chi square مورد آنالیز قرار گرفت. جهت تعدیل اثر متغیرهای مخدوش‌کننده از آزمون رگرسیون استفاده شد.
یافتهها: مبتلایان به سندرم متابولیک در گروه مورد ۶۹/۱ درصد(۲۱۰ نفر) و در گروه شاهد ۵۵/۶ درصد(۱۶۹ نفر) بود (۰/۰۰۱P=). نتایج آزمون رگرسیون تک متغیره نشان داد که شانس ابتلا به سندرم متابولیک در افراد گروه مورد ۱/۷۵۵ برابر افراد گروه شاهد بود (۲/۴۱۸-۱/۲۸۰: CI ۹۵ درصد و ۰/۰۱=P). در میان معیارهای تشخیصی سندرم متابولیک هم شانس فشارخون بالا، افزایش سطح تری‌گلیسرید و کاهش HDL هم در گروه مورد بالاتر از گروه شاهد بود (۰/۰۰۰=P).
استنتاج: نتایج مطالعه حاضر نشان داد که شانس ابتلا به سندرم متابولیک در افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی- عروقی بیش‌تر است. در میان معیارهای تشخیصی سندرم متابولیک هم بعد از تعدیل اثر متغیرهای مداخله گر، شانس ابتلا به بیماریهای قلبی- عروقی در افراد با سطح تری‌گلیسرید بالا و فشار خون بالا بیش‌تر است.
 

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb