جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای دفرازیروکس

ابراهیم صالحی فر، حسین کرمی، مهرنوش کوثریان، حسین مسعودی، آیلی علی اصغریان، معصومه موسوی، راضیه آوان،
دوره ۲۵، شماره ۱۲۹ - ( ۷-۱۳۹۴ )
چکیده

سابقه و هدف: بیماران مبتلا به بتاتالاسمی ماژور از سال‌های ابتدایی زندگی به تزریق مداوم خون نیاز دارند. دفرازیروکس یک شلات کننده خوراکی است که به صورت یک بار در روز برای دفع اضافه بار آهن حاصل از تزریق خون به کار می‌رود. این مطالعه با هدف مقایسه اثربخشی دارو به صورت تجویز دوبار در روز، با تجویز معمول یک بار در روز انجام شده است. مواد و روش‌ها: در مطالعه کارآزمایی بالینی حاضر بیمارانی که فقط از داروی دفرازیروکس به عنوان شلات کننده آهن استفاده می‌کردند و حداقل ۲ سال سن داشتند، طی سال‌های ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۳ وارد مطالعه شدند. تمام بیماران قبلاً حداقل ۶ ماه داروی دفرازیروکس را به صورت یک بار در روز مصرف کرده بودند. آخرین فریتین قبل از ورود به مطالعه به عنوان فریتین پایه و میانگین دوز روزانه دریافتی طی ۶ ماه گذشته، به عنوان دوز دریافتی در مرحله مصرف یک بار در روز در نظر گرفته شد. آزمایشاتCBC، فریتین سرم، کراتینین، آسپارتات آمینوترانسفراز و آلانین آمینو ترانسفراز به منظور بررسی بی‌خطری درمان با دفرازیروکس مورد ارزیابی قرار گرفت. یافته‌ها: ۲۱ بیمار تالاسمی با میانگین سنی ۶±۲۱ سال (۶۷ درصد مذکر) در مطالعه وارد شدند. میانگین سطح آخرین فریتین بیماران نسبت به مقادیر پایه‌ای، به‌طور معنی‌داری از ng/ml۹۲۲±۱۸۱۴ به ng/ml۹۰۷± ۱۴۷۲ کاهش یافت (۰۲/۰=p). در میزان کراتینین، آسپارتات آمینوترانسفراز و آلانین ترانسفراز نسبت به مقادیر پایه اختلاف معناداری مشاهده نشد. استنتاج: مصرف دوبار در روز دفرازیروکس بدون آن که عوارض کبدی یا کلیوی داشته باشد، موجب کاهش معنی‌دار فریتین نسبت به مصرف یک بار در روز آن می‌شود.
پدرام ابراهیم نژاد، ابراهیم صالحی فر، مهرنوش کوثریان،
دوره ۲۶، شماره ۱۴۲ - ( ۸-۱۳۹۵ )
چکیده

سابقه و هدف: دارویExjade®  تولید شرکت دارویی Novartis، حاوی ماده موثره دفرازیروکس با خاصیت شلات‌کنندگی خوراکی آهن است که برای درمان بیماری‌های ناشی از افزایش آهن به صورت مزمن در موارد انتقال خون مانند بیماری تالاسمی بتا تجویز می‌گردد. هدف از این مطالعه، مقایسه خصوصیات فیزیکوشیمیایی داروی ژنریک دفرازیروکس تولید شرکت داروسازی اسوه با داروی مرجع برندExjade® می‏باشد.

مواد و روش‌ها: ۳ دوز ۱۲۵، ۲۵۰ و ۵۰۰ میلی‏گرمی از قرص‏های مرجع و نمونه‏های مشابه از شرکت اسوه با نام اسورال با هم مقایسه شدند. سه بچ از هر دوز به شکل تصادفی انتخاب و خصوصیات فیزیکوشیمیایی آن‌ها از نظر ظاهر، زمان باز شدن، سختی، تعیین مقدار و آزادسازی دارو در محیط برون‌تنی انجام شد. هم‌چنین بر اساس دستورالعمل‏های سازمان بین المللی هماهنگ سازی (ICH) و سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) فاکتور تشابه نیز مشخص گردید. مقدار داروی موجود در قرص‏ها با روش HPLC تعیین شد. سرعت آزادسازی دارو در محیط انحلال (بافرفسفات و سدیم لوریل سولفات با دمای °Ϲ ۳۷) در زمان۳۰ دقیقه با سرعت۵۰ دور در دقیقه با دستگاه انحلال شماره ۲ فارماکوپه آمریکا (پاروی چرخان) و با زمان‌های نمونه‌برداری ۱۰ ، ۲۰ و ۳۰ دقیقه اندازه‌گیری شد.

یافته‌ها: نتایج نشان می‏دهندکه خواص فیزیکوشیمیایی اسورال و Exjade® مشابه می‌باشند. زمان باز شدن هر دو قرص در کم‌تر از یک دقیقه و مقدار دارو در محدوده بین ۹۰ تا ۱۱۰ درصد دوز مورد نظر، تعیین شد. ضمناً فاکتور تشابه برای همه دوزهای دارو، بیش از۵۰ درصد به‌دست آمد.

استنتاج: قرص اسورال یک فرمولاسیون معتبر ژنریک از داروی دفرازیروکس می‏باشد که برای درمان افزایش مزمن آهن، قابل اعتماد می‏باشد.


حمیدرضا محمدی، جواد اختری، سارا اسدپور، میترا کمالی، پدرام ابراهیم نژاد،
دوره ۳۲، شماره ۲۱۴ - ( ۸-۱۴۰۱ )
چکیده

سابقه و هدف: سرطان یکی از علتهای رایج مرگ و میر در دنیاست. حذف آهن توسط یک شلات کننده سبب مهار تکثیر برخی از سلولهای سرطانی میشود. از داروی دفرازیروکس اثرات ضدسرطانی گزارش شده است. هدف از این مطالعه سنتز و بررسی تاثیر نانوذره دفرازیروکس بر مهار رشد سلولهای سرطانی پستان انسان (SKBR۳) و سلولهای سرطانی پستان موش (۴T۱) و مقایسه آن با فرم غیرنانو دفرازیروکس است.
مواد و روشها: نانوذرات دفرازیروکس با استفاده از PLGA (Poly lactic-co-glycolic acid)، به روش تشکیل امولسیون و تبخیر حلال تهیه شدند. سمیت سلولی آنها با استفاده از روش MTT Assay مورد بررسی قرار گرفت و میزان غلظت مهاری ۵۰ درصد (IC۵۰) رده های سلولیSKBR۳و ۴T۱ با هم مقایسه شد.
یافتهها: نتایج نشان داد که IC۵۰ برای فرم نانوی سلولهای SKBR۳ و  ۴T۱به ترتیب معادل ۰/۰۱۱± ۹/۰۹ و ۰/۰۳۲± ۶/۶ میکروگرم در میلیلیتر و IC۵۰ برای فرم غیر نانوی سلولهای SKBR۳ و ۴T۱ به‌ترتیب معادل  ± ۰/۰۰۳ ۲۱/۰۷ و ۰/۰۱۳ ± ۱۱/۰۸ میکروگرم در میلیلیتر میباشد.
استنتاج: در مورد داروی مورد مطالعه اثرات ضدسرطانی آن بر روی ردههای سلولی تایید و بهبود خصوصیات و اثربخشی در دو رده سلول سرطانی نیز تایید شد. استفاده از سامانههای دلیوری نانوذرهای سبب بهبود جذب، افزایش اثربخشی و بهبود خصوصیات دارو میشود.

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb