جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای Il-۴

سعید دانشمندی ، علی اکبر پورفتح اله ، محمد کاظمی عرب آبادی ، غلام حسین حسن شاهی راویز، محسن رضائیان ، مجید آسیابانهارضایی ،
دوره ۱۸، شماره ۶۶ - ( ۷-۱۳۸۷ )
چکیده

سابقه و هدف: در حالی که دیابت ملیتوس نوع ۲ شایعترین فرم در بین انواع دیابتهاست، اما علت اصلی ایجاد آن هنوز ناشناخته است. عوامل ژنتیکی و محیطی زیادی را در ایجاد دیابت دخیل می دانند. سایتوکاینها از جمله عوامل مربوط به سیستم ایمنی می باشند که اثر آنها بر ایجاد دیابت به اثبات رسیده است. میزان بیان سایتوکینها در افراد و جوامع مختلف، متفاوت می باشد. طی مطالعات قبلی ثابت شده است که پلیمرفیسمهای موجود در ناحیه ۸۷۴+ ژن اینترفرون - گاما و ۵۹۰- ژن اینترلوکین -۴ با میزان بیان این دو سایتوکین در ارتباط است. با توجه به این شواهد در این مطالعه به بررسی پلیمرفیسمهای موجود در این نواحی با بیماری دیابت تیپ ۲ پرداخته شد.
مواد و روش ها: نمونه خون محیطی از ۵۱ بیمار دیابتی نوع ۲ و ۵۰ نفر از افراد غیر دیابتی به همراه ضد انعقاد EDTA جمع آوری شد و DNA به روش salting out از خون محیطی جدا شد. پلیمرفیسمهای موجود در ناحیه ۸۷۴+ ژن اینترفرون - گاما با روش ARMS-PCR و پلیمرفیسمهای موجود در ناحیه ۵۹۰- ژن اینترلوکین -۴ با روش PCR-RFLP بررسی شدند.
یافته ها: نتایج نشان داد که ژنوتیپ IFN-g TT در بیماران دیابتی نسبت به گروه کنترل افزایش داشت اما این اختلاف از لحاظ آماری معنی دار نبود بین تمام ژنوتیپهای IL-۴ و گروه کنترل نیز هیچگونه اختلاف معنی داری پیدا نشد.
استنتاج: با توجه به نتایج این مطالعه و دیگر محققین به نظر می رسد که پلیمرفیسمهای موجود در ناحیه ۵۹۰- ژن IL-۴و ناحیه ۸۷۴+ ژن IFN-g نمی تواند با این مطالعات در ارتباط باشند.

راضیه زارعی، محمد زهیر حسن صراف، ابوالقاسم عجمی، داریوش مسلمی، امراله مصطفی زاده،
دوره ۲۳، شماره ۹۹ - ( ۱-۱۳۹۲ )
چکیده

سابقه و هدف: سرطان معده سومین سرطان شایع در ایران و چهارمین سرطان شایع و دومین سرطان کشنده در سراسر جهان است. غضروف کوسه ماهی، پروتئینی دارد که آنژیوژنز (رگ زایی) را در شرایط آزمایشگاهی و مدل‌های حیوانی متوقف می‌سازد. اما نقش آن درمهار آنژیوژنزو یا پاسخ‌های ایمنی ضد توموری انسان معلوم نشده است. هدف از این مطالعه تأثیرخوراکی این دارو بر روی تعداد سلول‌های Treg گردش خون محیطی همراه با پاسخ سایتوکاینی TGF-β معرف فعالیت مهاری لنفوسیت‌های T مهارکننده و همراه با آن تغییر در توازن بین الگوی سایتوکاینی سلول‌های TH۱ وTH۲در بیماران مبتلا به سرطان معده است. مواد و روش‌ها: در این مطالعه مورد شاهدی بیست وسه بیمار مبتلا به سرطان معده از نوع Intestinal انتخاب و به دو گروه تحت درمان با غضروف شارک (۱۴= n) و گروه کنترل (۹= n) تقسیم شده‌اند. حداقل یک ماه پس از اتمام درمان استاندارد، به بیماران گروه درمانی، ۶۰ عدد قرص ۱۵۰ میلی‌گرمی غضروف کوسه ماهی روزی سه بار به مدت ۲۰ روز تجویز گردیده و یک هفته پس از مصرف دارو، با جداسازی سلول‌های تک هسته ای گردش خون بیماران و کشت این سلول‌ها در مجاورت آنتی‌ژن مختص تومور، سلول‌های تنظیم کننده T (Treg) با فلوسایتومتری و سایتوکاین‌های TGF-β،IFN-γ،IL-۴ به روش الیزا اندازه گیری شدند. جهت تعیین تکثیر لنفوسیت‌ها در برابر آنتی ژن مختص تومور آزمایش MTT به عمل آمد. سپس داده ها توسط آزمون های آماری توصیفی و استنباطی تجزیه و تحلیل شدند. یافته‌ها: در گروه تحت درمان با غضروف کوسه ماهی در مقایسه با گروه کنترل بعد درمان میزان γ-IFN افزایش و IL-۴کاهش یافته بود (۰۵/۰< P)، اما تعداد سلول‌های Treg و میزان TGF-β تغییری نیافت. تفاوت معنی‌داری در اندازه‌گیری‌ها در گروه کنترل به دست نیامد (۰۵/۰> P). استنتاج: این دوز مصرفی از غضروف کوسه ماهی در انسان های مبتلا به سرطان معده، با کاهش IL-۴ (ایمونیتی سلول‌های TH۲) و افزایش تولید IFN-γ (ایمونیتی سلول‌های TH۱) موجب تقویت پاسخ‌های ایمنی سلولی ضد توموری می‌شود.

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb