سابقه و هدف: روند افزایش قابل توجه استفاده از وسایل الکتریکی، سبب افزایش مواجهه شغلی و عمومی افراد با میدانهای الکترومغناطیس با فرکانس بینهایت پایین شده است. مواجهه با این میدانها به علت مخاطرات بهداشتی بالقوه از اهمیت قابل توجهی برخوردار میباشد. این مطالعه با هدف بررسی میزان انتشار شار مغناطیسی از میدانهای الکترومغناطیس با فرکانس بی نهایت پایین در اطراف خطوط انتقال برق ولتاژ بالا در شهرستان نکا و هم چنین عوامل تاثیرگذار بر چگالی شار مغناطیسی انجام شد.
مواد و روشها: در این مطالعه توصیفی- مقطعی، 50 نقطه در اطراف خطوط انتقال برق فشار قوی انتخاب و در 4 فاصله مختلف از خطوط چگالی شار مغناطیسی اندازهگیری شد. رطوبت و دما به منظور بررسی تأثیر آنها بر میزان چگالی شار مغناطیسی اندازه گیری و ثبت شدند. میدان مغناطیسی با فرکانس بینهایت پایین با استفاده از یک دستگاه میدانسنج (مدل TES 1394) اندازهگیری شد. آنالیز آماری با استفاده از نرمافزار SPSS نسخه 17 و آمار توصیفی و هم چنین آزمون آنالیز واریانس یک طرفه استفاده شد.
یافتهها: بالاترین میانگین چگالی شار مغناطیسی (36/1±11/2 میکروتسلا) مربوط به پست انتقال برق 400 کیلوولت بود. میانگین چگالی شار مغناطیسی در ظهر (55/2 میکروتسلا) بیش تر از صبح بود. میانگین چگالی شار مغناطیسی در زیر دکل 75/0±18/1 میکروتسلا و در بین دو دکل 42/1±55/2 میکروتسلا بود. چگالی شار مغناطیسی با افزایش فاصله از سیمها و افزایش رطوبت محیط کاهش یافت.
استنتاج: میانگین چگالی شار مغناطیسی پایینتر از میزان استاندارد تعیین شده توسط کمیسیون بینالمللی حفاظت از پرتوهای غیر یون ساز و مجمع دولتی متخصصان بهداشت صنعتی آمریکا بود. لذا اثرات بهداشتی قابل اغماض هستند.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |