سابقه و هدف: با توجه به اهمیت کیفیت زندگی زنان باردار و نقش مردان در بهداشت باروری، مطالعه حاضر با هدف تعیین اثر برنامه آموزشی همسران بر کیفیت زندگی زنان باردار انجام شد.
مواد و روشها: این مطالعه کارآزمایی بالینی در سال 1395 بر روی همسران زنان باردار مراجعهکننده به بخش درمانگاه بیمارستان شریعتی مشهد انجام شد. نمونهگیری به صورت در دسترس بود. زنان باردار دارای معیار ورود به مطالعه، در دو گروه مداخله (31n=) و کنترل (30n=) قرار گرفتند. برنامه آموزشی در سه جلسه با محتوای مشکلات و تغییرات جسمی، روانی و نیازهای تغذیهای مرتبط با بارداری جهت همسران زنان باردار گروه مداخله برگزار شد. در گروه کنترل هیچگونه مداخلهای انجام نشد. در مطالعه از پرسشنامه کیفیت زندگی و پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک استفاده شد. کیفیت زندگی قبل از مداخله و سپس یک ماه بعد از مداخله اندازهگیری شد. دادهها با آزمونهای میانگین، واریانس، تیمستقل و دقیق فیشر بررسی و تجزیه تحلیل شد.
یافتهها: آموزش به همسران زنان باردار نمره کل کیفیت زندگی زنان باردار را افزایش داده (قبل از مداخله: 5/44±9/506 و بعد از مداخله: 7/27±9/538) و نتیجه آزمون معنیدار بود (04/0=P).
استنتاج: برنامه آموزشی همسران زنان باردار در دوران بارداری باعث ارتقای کیفیت زندگی زنان باردار میگردد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |